fbq
Kotimaa
06.08.2022 16:44
Teksti: Julia Roine|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram
Sointu Borg
Sointu Borg lataa suorat sanat: ”Sinulla on oikeus suksia vittuun”
Kotimaa
06.08.2022 16:44
Teksti: Julia Roine|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram

Tosi-tv-ohjelma Diilin voittaja Sointu Borg, 30, muistuttaa seuraajiaan Instagram-tilillä pitämään huolta omasta mielen hyvinvoinnista. Hänen mielestään epämiellyttävistä hetkistä saa poistua ilman ihmeellisimpiä syitä.

Lue myös: Sointu Borg lykättiin syrjään! Televisiossa rummutettu Diili-firma pyörii tappiolla

- Tiesithän, että sinulla on oikeus suksia vittuun. Toisin sanoen sinulla on oikeus lähteä tilanteista ja asetelmista, jotka saavat sinut voimaan huonosti. Kyse voi olla parisuhteesta, työpaikasta, ystävyyssuhteesta tai ihan vaikka yksittäisestä keskustelutilanteesta. Oli tilanne mikä tahansa, et tarvitse päätöksellesi mitään korkeampaa oikeutusta. Pelkkä tunne siitä, että hyvinvointisi kärsii, riittää, Sointu laukoo kuvatekstissään.

Kaunottaren mukaan kilttiä ihmistä voi viedä kuin pässiä narussa.

- Moni meistä katselee paskaa liian pitkään ihan vain velvollisuuden tunteesta. Pelkäämme tuottavamme pettymyksiä, polttavamme siltoja tai jättävämme ihmisiä pulaan. Syyllisyys kahlitsee meitä ja saa meidät pelkäämään ympäristömme reaktioita. Kilttiä on valitettavan helppo manipuloida, Sointu toteaa.

Lue myös: Sointu Borg myöntää: Diili-firmasta ei maksettu palkkaa

Bisnesnaisen mukaan rahalliset velat tulee hoitaa sovitusti.

- Newsflash: et ole kenellekkään velkaa yhtikäs mitään, et ainakaan omaa mielenterveyttäsi. (Tästä poislukien tilanteet, jossa lainaat rahaa, maksa ne takaisin). Et ole muille velkaa huomiotasi, energiaasi, osaamistasi tai aikaasi. Sinun ei ”pidä” tehdä yhtikäs mitään. Kukaan ei saa pakottaa tai painostaa sinua yhtikäs mihinkään, Sointu sanoo.

Diili-voittaja haluaa antaa neuvoja seuraajilleen.

- Aseta rajat. Jos olet peruskiltti, ihmiset ympärilläsi tietävät, miten pelata tunnollisuudellasi, joustavuudellasi ja tarpeellasi miellyttää. Pian huomaat kaatavasi tyhjästä kupista. Syyllistäjä on kroonisen syyllistyjän pahin vihollinen. Monesti tuntemasi velvollisuuden tunne on valheellinen ja keinotekoisesti luotu. Älä kuuntele sitä, kuuntele ääntä sisälläsi. Kuuntele intuitiotasi. Opettele kävelemään pois, Sointu neuvoo.

Lue myös: Jaajo Linnonmaa jätti Sointu Borgin nollille – karu totuus Diili-ohjelman kulisseista paljastui

Soinnun mukaan kunnioitus ansaitaan teoilla. 

- Älä myöskään yliselittele päätöksiäsi. Tämä on sinun elämäsi, ei kenenkään toisen. Sinun ei tarvitse pelätä tai kumartaa ketään. Sinun ei tarvitse sietää epäkunnioittavaa käytöstä, Sointu summaa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sointu Borg (@sointuorvokki)

Tilaa Seiskan uutiskirje! »