fbq
Kotimaa
07.02.2023 11:11
Teksti: Satu Mäkilä|Kuvat: AOP/Tomi Natri, Instagram
Maria Veitola
Maria Veitola jakoi ilouutiset: "Me kerättiin yhdessä viisi miljoonaa euroa"
Kotimaa
07.02.2023 11:11
Teksti: Satu Mäkilä|Kuvat: AOP/Tomi Natri, Instagram

Juontaja Maria Veitola, 49, suunnitteli viime vuoden Syöpäsäätiön kampanjan tunnuksen, Roosa nauhan. Nyt Maria paljastaa, että keräys on tehnyt kaikkien aikojen ennätystuloksen.

Tällä hetkellä ulkomailla akkujaan lataava Maria päivittää huikeita uutisia kotimaasta tiistaiaamun (7.2.) Instagram-päivityksessään.  Tv-juontaja uutisoi, että Roosa nauha -kampanja teki viime vuonna kaikkien aikojen ennätystuloksen.

- Me kerättiin yhdessä viisi miljoonaa kotimaiselle syöpätutkimukselle! Maria iloitsee somessa. 

Syöpäsäätiön kampanjan kosketti Mariaa erityisellä tavalla. Viime vuoden teemana oli huonoennusteiset syövät, jotka johtavat lähes aina kuolemaan. Marian isä kuoli haimasyöpään kuusi vuotta sitten. Diagnoosi oli läheisille musertava, sillä toivoa parantumisesta ei ollut.
  
- Oli ihan hirveää ja järkyttävää kuulla diagnoosista, jossa ei ollut mitään toivoa, ainoastaan tieto varmasta kuolemasta. Isä sairasti myös nivelreumaa nuoruudesta asti. Vaikka sekin on raju sairaus, siinä oli kuitenkin aina hoitoja ja toivoa, Maria muisteli viime vuonna Seiskalle. 

Linkki: Maria Veitola menetti isänsä syövälle: Mietin kuolemaa päivittäin

Kivulias ja tuskainen suru

Maria on kertonut, että koki isän kuoleman jälkeen todella kivuliasta ja tuskaista surua, jonka keskellä hän ajatteli, ettei elämään tulisi enää valoa. Nyt aika on vienyt surulta suurimman terän pois.
 
- Mietin isää joka päivä, ja minulla on häntä ikävä. Hän on sydämessäni koko ajan. Suren hänen kuolemaansa ja kohtaloaan. Sitä, että hänen elämänsä jäi kesken. Tämä herkistää minut. Mutta suru ei ole samanlaista kuin aluksi. Enää ei tunnu, että en selviäisi, Maria luonnehti.

Lue lisää: Maria Veitola avoimena isänsä syövästä: ”Diagnoosi oli musertava”

Syöpä koskettaa lähes kaikkia

Maria kiittelee vuolaasti kaikkia viime vuoden Syöpäsäätiön keräykseen osallistuneita, nauhan ja rannekkeita ostaneita, lahjoittajia, yrityksiä, vapaaehtoisia ja yhteistyökumppaneita.

-Tämä hienoista hienoin keräystulos on myös kahdenkymmenen edeltävän vuoden työn ansiota, Maria summaa.

Lue myös: "Isän muistolle" - Maria Veitolan päivitys sai Linda Lampeniuksen liikuttumaan

Kohauttavasta Veitola.doc -sarjastakin tunnettu Maria muistuttaa, että syöpä koskettaa jollain tavalla lähes kaikkia suomalaisia.

- Keräyksen huipputulos tekee sen faktan kyllä todella näkyväksi, hän toteaa päivityksessään.

Hän on erityisen kiitollinen siitä, että suomalaiset luottavat tieteeseen ja haluavat osallistua konkreettisesti syöpätutkimuksen tukemiseen näinä taloudellisesti haastavina ja monella tavalla epävakaina aikoina.

- Itselleni oli tärkeää päästä puhumaan siitä, mistä ei tarpeeksi puhuta eli kuolemasta. Kaikkia syöpiä ei voida vielä parantaa, mutta tutkimuksen ansiosta meillä on toivoa, hän ynnää päivityksensä lopussa.