fbq
Kotimaa
25.09.2022 19:00
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Matti Matikainen
Bablo
Sydänkohtauksia, avioeroja ja itsemurhayritys – laulaja Bablo teki elämäntaparemontin
Kotimaa
25.09.2022 19:00
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Matti Matikainen

Vielä muutama vuosi sitten Bablon eli Marko Junnilaisen, 54, elämäntavat olivat retuperällä. Rankkaa kiertue-elämää viettäneellä laulajalla on todettu jo nuorena sepelvaltimotauti, korkea kolesteroli ja kilpirauhasen vajaatoiminta.

Viinan kanssa lätrännyt Bablo on vuosien saatossa saanut monta sydänkohtausta, ja hänelle on tehty pallolaajennusleikkauksia. Avioliittojakin on kariutunut kolme.

Lue myös: Bablo pudotti hurjasti painoaan – tältä suosikkilaulaja näyttää nyt

Bablo sai kuitenkin uuden alun hakeuduttuaan hoitoon suljetulle osastolle itsemurhayrityksensä jälkeen vuonna 2018.

Nyt laulaja elää seesteistä arkea sielunkumppaninsa Jaanan kanssa Hämeessä maaseudun rauhassa. Pari avioitui vuonna 2020.

Bablon tunnetuimpia hittejä ovat Taivas sinivalkoinen ja televisiomainoksestakin tuttu Reissumies.
Bablon tunnetuimpia hittejä ovat Taivas sinivalkoinen ja televisiomainoksestakin tuttu Reissumies.

Lue myös: Useita sydänkohtauksia ja itsemurhayritys – laulaja Bablo sai viimeisen mahdollisuuden jatkaa elämää: Tätä en aio ryssiä

Lihaa lautaselle

Bablo aloitti kesällä vaimonsa kanssa ruokaremontin. Tyypillisesti ketoilijan ateria koostuu lihasta, rasvasta, kasviksista ja tärkkelyksestä.

– Olo on tällä hetkellä älyttömän hyvä. Painoa on pudonnut 14 kiloa parissa kuukaudessa. Kun pääsee ketoosiin, ei väsytä ja voi paljon paremmin, Bablo iloitsee.

Lue myös: Nuori pariskunta pelasti pakkasesta! Itsemurhaa yrittänyttä laulaja Babloa ei huolittu sairaalaan – ” Harhailin kaksi päivää pää sumussa pitkin kyliä”

Bablo ei ole ketoillut aiemmin.

– Sairaushistoriani takia piti selvittää, käykö dieetti minulle. Keskustelin asiasta lääkärin kanssa, ja niin pitää aina toimia, jos aikoo muokata isosti elämäntapojaan.

Bablon lähtöpaino kieppui 108 kilon tienoilla ja nyt vaaka lähentelee 90 kiloa.

– Olen saanut itseni inhimillisen näköiseksi. Mutta otan pois vielä nelisen kiloa. Painoa saa myöhemmin tulla lisää, mutta sen on oltava jotain muuta kuin löysää vanhaa lihaksistoa, salitreenejä aloitteleva Bablo linjaa.