fbq
Kotimaa
06.05.2022 10:27
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Timo Korhonen
Suvi Teräsniska
Suvi Teräsniska yllätti oululaisessa myyntiryhmässä - teki pilaa itsestään
Kotimaa
06.05.2022 10:27
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Timo Korhonen

Seiskan valveutunut lukija otti toimitukseen yhteyttä huomattuaan Facebookin Oulun alueen kierrätysryhmässä laulaja Suvi Teräsniskan huulenheiton.

Katso videolta Seiskan viihdeuutiset:

Myyntiryhmässä julkaistussa ilmoituksessa kaupitellaan ulkohuussia. Silmiinpistävää huussissa on se, että siinä ei ole lainkaan kattoa. Myös ikkunalasi puuttuu.

Viimeistelyä kaipaavaa huussia myy nimimerkki Vilposrakennus Jukka Vilponen.

Myyntikuvan kommenttiketjussa yksi kommentoija vitsaili myyjän sukunimen ja katottoman sekä ikkunalasittoman huussin yhteydellä.

- Tuollahan voi tulla talvella vilponen, irvileuka heitti.

Myyjä jakaa turhautumistaan sukunimestään johdettuihin vitseihin.

- Jos saisin euron joka kerta, ku joku luulee olevansa vitsikäs sukunimeni kustannuksella, olisin miljonääri, myyjä kommentoi ketjuun.

Lue myös: Suvi Teräsniska poseeraa rohkeassa kuvassa: "33 on hyvä ja olo on sen mukainen"

Yllättäen Suvi Teräsniska on jakanut huussimyyjälle vertaistukea. Suvi on julkaissut myynti-ilmoituksen kommenttiketjuun kannanottonsa henkilökohtaiselta Facebook-tililtään.

- Sama. Nimim. "Mikä on hierojan pahin painajainen?" Suvi kommentoi viitaten sukunimeensä Teräsniska.

Huussimyyjä innostui Suvin kommentista.

- Jos laittas maksutiedot ja "keksi eurolla vitsi sukunimestäni". Onneksi nimi ei miestä, eikä naista pahenna, myyjä kirjoittaa itkunauruhymiön kera.

Uniikki sukunimi

Suvi Teräsniskan erikoisen sukunimen alkuperää selvitettiin viime vuonna Sukuni salat -ohjelmassa.

Suville paljastui, että hänen isänsä puolen esi-isän Jönsin alkuperäinen nimi ei ollut Ståhlnacke. Sen sijaan tämä oli päättänyt ottaa itse valitsemansa nimen käyttöön 1670-luvulla.

Jöns Olofssonina tuolloin tunnettu esi-isä oli päätynyt Lappiin ajauduttuaan pahoihin velkoihin. Uppsalan lähistöllä asunut Jöns teki neljän vuoden työsopimuksen pohjoisessa sijaitsevalle kuparikaivokselle, jotta sai kuitattua velkansa. Hän muutti Lappiin perheensä kanssa 5. lokakuuta 1658.

Sittemmin Jöns sai ylennyksen Svappavaaran kaivoksen työnjohtajaksi. Hän sai hoidettavakseen oman louhoksen. Tuolloin hän valitsi  uuden sukunimen Ståhlnacke, joka kuvastaa kaivostyöläisyyttä.

Suvin isoisä käänsi ruotsinkielisen nimen Teräsniskaksi 1930-luvulla. Suvin suvussa on yhä paljon kaivostyöläisiä.

Lue myös: Laulaja nimensä veroisessa kunnossa! Suvi Teräsniskan huima saavutus urheilun saralla: ”Ensimmäistä kertaa elämässäni”

Tilaa Seiskan uutiskirje! »