fbq
Kotimaa
17.01.2022 19:00
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: Yle/Ilmari Fabritius, Instagram, Twitter
Miisa Nuorgam ja TIS-Vilma
Suomalaisbloggaaja rankaisi lastaan eristämällä tämän ulos vaipoissa tammikuussa - Miisa Nuorgamilta ja TIS-Vilmalta täystyrmäys
Kotimaa
17.01.2022 19:00
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: Yle/Ilmari Fabritius, Instagram, Twitter

Seiska uutisoi tänään maanantaina (17.1.) suosikkibloggaaja Anna Pastakin, 32, somekohusta.

Anna pitää suosittua Mungolife-blogia, ja lisäksi hänellä on Instagramissa yli 24 000 seuraajaa.

Kurituskohu repesi, kun Anna kertoi vieneensä lapsensa ulos jäähylle pelkkään vaippaan ja paitaan pukeutuneena.

Samaan hengenvetoon todettakoon, että oon tällä viikolla KAKSI kertaa laittanut tän vaipassa ja paidassa terassille rauhoittumaan ja uhannut, että jää sinne sit nukkumaan, jos et rauhoitu, toivottavasti kettu ei syö sua, Anna kirjoitti videotarinassaan.

Lue lisää: Laittoi 2-vuotiaan lapsensa vaipoissa pakkaseen - suosikkibloggaaja Anna Pastakin someseuraajat huolestuivat kasvatusmetodeista

Toimittaja sekä somevaikuttaja Miisa Nuorgam otti kantaa kohuun Twitterissä. Hän ei maininnut suosikkibloggaajaa nimeltään.

- Ah, sosiaalinen media. Yksi somevaikuttaja kertoi eilen pistäneensä jo useamman kerran tällä viikolla riehuvan 2-vuotiaansa vaippasillaan ulos pakkaseen, että rauhoittuu, Miisa kirjoitti.

- Kehotin tänään (mainitsematta nimiä) tällaisten tunteiden kanssa painivia vanhempia viilentymään ennemmin itse ulkona, puhuin aikuisten/vanhempien tunnetaidoista (ja vastuusta niihin), muistutin ettei tarvitse pärjätä yksin, kerroin erilaisia tapoja hakea apua perhearkeen, puhuin perheiden kotipalvelusta ja jaoin naisten ennaltaehkäisevää väkivaltatyötä tekevän järjestön, josta voi saada tukea ja apua tällaisissa tilanteissa, jos käyttää tai pelkää käyttävänsä väkivaltaa tai uhkailua rangaistus- tai kasvatuskeinona.

- Myöhemmin sain kyseiseltä vaikuttajalta (ja ystävältään) viestiä, kuinka olen "muiluttaja", kiusaaja ja "retuutan" häntä somessa. Ja siis apua, hän aivan tosissaan poisti ne storyt, ja nyt selittelee kuinka ei ole mistään moisesta edes puhunut! PS. Tykkään tosta erittelystä, että ei tarkoitettu ketun syövän lasta YÖN AIKANA, Miisa päätti kirjoituksensa.

Uhkailua oikeustoimilla

Miisan sisko, toimittaja Emmi Nuorgam kommentoi aihetta omalla Instagram-tilillään. Emmi paljasti Annan uhkailleen Mungolife-bloggaajaa kritisoineita ihmisiä tutkintapyynnöllä.

- Okei eli tämä vaikuttaja (jonka nimeä en ole kertaakaan sanonut) on nyt uhannut tekevänsä TUTKINTAPYYNNÖN näistä stooreista. Kuulemma mun siskolla Miisalla kuuluu perästä, Emmi mainitsi omassa tarinassaan.

"Tulee tosi paha mieli lapsen puolesta"

Temptation Island Suomesta julkisuuteen noussut Vilma Karjalainen päätti myös avata sanaisen arkkunsa aiheesta. Hän ei kuitenkaan maininnut suosikkibloggaajan nimeä julkaisuissaan.

- En lähde erikseen tägäämään ketään, koska en halua yksittäin ketään solvata. Mut tää käytösmalli ja nää menetelmät, Vilma mainitsi.

- Teksti oli todella karua luettavaa, jotenkin tulee tosi paha mieli lapsen puolesta. Tää mitä tossa tekstissä lukee, niin saa mut voimaan pahoin. Tosi karua luettavaa.

- Tällaisten menetelmien käyttö on todella vaarallista, Ja että sitä vielä mainostetaan. Kenenkään ei pitäis toimia näin. Parempia menetelmiä saa ammattilaisilta tai pyytämällä apua joltain. Monet on ottanut kantaa ja tämä on todella väärin. Tää kyseinen äiti ei ole myöntänyt virhettä vaan kertoo edelleen että olisi toiminut ammattilaisten ohjeiden mukaan. Älytöntä väittää että tällainen toimintatapa olisi ammattilaisen suusta, Vilma totesi Instagram-videotarinassaan.

- Väärin voi jokainen äiti tehdä- ja siinä ei voi ketään syyttää. Enkä mäkään syytä siitä, mut tää kys. vaikuttaja ei ole myöntänyt virhettään vaan edelleen muka tällainen toiminta on ok....

"Mitä v*ttua?"

Myös toinen somettaja ilmaisi huolensa suosikkibloggaajan kasvatusmetodeista.

Somevaikuttaja kertoo kuinka on laittanut 2-vuotiaan terassille (pakkaseen) rauhottumaan vaippasilteen. Uhkaa myös, että jättää sinne nukkumaan ja kettu tulee ja syö. Sen seuraajat ei nää tässä mitään pahaa. Mitä vittua?

Juttua muokattu 18.1.2022 klo 11:35: Artikkelia tarkennettu Emmi Nuorgamin osalta. Jutussa kerrottiin aiemmin, että Anna Pastak olisi uhkaillut Nuorgamia rikosilmoituksella. Hän kuitenkin tarkensi, että todellisuudessa uhkaukset olivat kohdistuneet Pastakia kritisoineisiin ihmisiin.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »