fbq
Kotimaa
17.01.2022 14:50
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram
Kuvituskuva
Suomalaisbloggaajan pysäyttävä tunnustus, seuraajat huolestuivat heti: "Oon tällä viikolla kaksi kertaa laittanut tän vaipassa ja paidassa terassille rauhoittumaan"
Kotimaa
17.01.2022 14:50
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram

Suositun suomalaisbloggaajan Anna Pastakin, 32, ympärillä kuohuu. Taustalla ovat hänen Instagram-julkaisunsa viikonlopulta (15.-16.1.)

Anna pitää suosittua Mungolife-blogia, ja lisäksi hänellä on Instagramissa yli 24 000 seuraajaa.

Tuore kohu liittyy hänen videotarinoihinsa, jotka ovat nähtävissä 24 tunnin ajan niiden julkaisusta. Seiskan toimittaja on nähnyt videotarinat, ja kuvakaappaukset niistä.

"Jää sinne sit nukkumaan"

Somekohu repesi, kun Anna kertoi vieneensä lapsensa ulos jäähylle pelkkään vaippaan ja paitaan pukeutuneena.

Hän julkaisi kuvan jälkikasvustaan.

- Näyttää söpöltä. 50% ajasta on paha, hän kirjoitti vapaasti suomennettuna kuvan yhteyteen.

Anna mainitsi lapsen käyttäytyneen viime aikoina huonosti.

- Samaan hengenvetoon todettakoon, että oon tällä viikolla KAKSI kertaa laittanut tän vaipassa ja paidassa terassille rauhoittumaan ja uhannut, että jää sinne sit nukkumaan, jos et rauhoitu, toivottavasti kettu ei syö sua.

- Kolmantena iltana kysyi saako mennä terassille rauhoittumaan. Meni, hönki eestaas kolmesti ja käveli sänkyyn. Go figure. Jollei osoittamani osasto olisi ollut laseja täynnä oleva keittiöosasto, olisin varmaan jättänyt sen sinne hetkeks. Harkitsin. Mut totesin, että kalliiksi tulee, hän jatkoi.

Somekansa raivostui Annan kasvatusmetodeista. Bloggaaja kertoi myöhemmin somessa ihmisten tehneen somepäivitysten takia lukuisia lastensuojeluilmoituksia hänestä.

"V*ttu mä sanon"

Anna kertoi viikonloppuna seuraajilleen päivittäisiä kuulumisiaan, kun hänen Instagram-viestikansioonsa tipahti yllättävä viesti.

Bloggaaja oli listannut päivänsä tapahtumia, jossa ilmeni myös monet hänen lapsiinsa liittyvät aktiviteetit. Anna mainitsi käyneensä myös Ikeassa lastensa kanssa.

- All in all... Äidin ja lasten mielestä superkiva päivä. Mutta... Anna jatkoi somepäivitystään.

Hän julkaisi kuvakaappauksen seuraajansa lähettämästä yksityisviestistä.

- Näin sut tänään Ikeassa ennen kassoja. Oli sydäntä särkevää kuulla, miten ilkeästi puhuit ja huusit lapsillesi siellä. En tunne sinua, mutta haluan vain sanoa, muistathan että jos oma jaksaminen on lopussa ja se purkautuu lapsiin, niin apua on aina saatavilla, seuraaja kirjoitti.

- Vittu mä sanon, Anna kirjoitti kuvakaappauksen yhteyteen.

"Kiristän, lahjon, uhkailen"

Bloggaaja raivostui seuraajan viestistä, ja kirjoitti pitkän tekstin kasvatusmetodeistaan sekä oman versionsa kohutusta Ikea-tilanteesta.

- Vaikea sanoa mikä niistä kolmesta kassareissusta on kyseessä, kun en pane merkille milloin selitän lapsilleni mitä trukki tekee samalla kun toinen laulaa korvan juuressa joululaulua ja milloin ärisen, että nyt liikkuu eteenpäin ja loppuu se perseily.

- En ilkeile lapsilleni, mutta kyllä pidän niille tarvittaessa kuria, ettei siellä kontata pitkin pölyistä lattiaa, tai kailoteta pitkin koko helvatun kauppaa joululaulua niin, että korvia särkee. Minä. En. Ole. Täydellinen. Äitinäkään. Eivät ole muuten mun jälkeläisetkään. Minä korotan lapsilleni ääntä. Kiristän, lahjon, uhkailen, annan palautetta, väännän rautalangasta ja mulla menee hermo. 

- Newsflash! Se on vanhemmuutta. Ihan yhtä lailla kuin ne iloiset hetket kun lapsi huutelee kaikille moi, sille ikäihmiselle joka tulee samaan vessaan ja alkaa hymykilpailuun lapsen kanssa ja loppupäivän se ilahduttaa.

Anna alleviivasi, ettei kauppareissun aikana nähdyn käyttäytymisen perusteella voi arvostella vanhemman jaksamista. Hänen mielestään somen kautta lähetetyt viestit eivät myöskään ole asiallinen tapa ilmaista huolensa toisen jaksamisesta.

"Ei kaikesta päätellen itse äiti"

Anna myös analysoi viestin lähettänyttä seuraajaa videotarinassaan.

- Kommentoija on hyvin nuoren näköinen, eikä kaikesta päätellen itse äiti. Sinänsä siis ymmärrykseni riittää, vaikka pidän hävyttömänä tuota kommenttia. Olen itsekin nuorempana laukonut varmasti tämänsuuntaista.

Bloggaaja toi myös esille hänen omat mielipiteensä kasvatusmetodeista.

- Jos jokainen lapselle ärähtäminen, kiukuttelu tai muu nähdään oman jaksamisen purkautumisena lapsiin, ei olla hirveän pitkällä ymmärryksessä siitä vuoristoradasta, jota vanhemmuus on. Mun huonompanakin hetkenä tekisin mitä vain lasteni vuoksi sekuntiakaan asiaa ajattelematta. 

- Jos joskus harvoin menee yli, pyydän lapsilta anteeks ja selitän, että äiti reagoi väärin, koska väsyttää/harmittaa/syy X. Lapsi ei myöskään mene rikki siitä, että äiti komentaa/käskee/sanoo tiukemmin. Ei ainakaan jos lapsella on vanhempaan vahva kiintymyssuhde ja lapsi saa ERITTÄIN paljon rakkautta. Sanoin, teoin, yhdessä olona.  

Edit: 17.1. klo 16.05 Jutusta korjattu virheellinen tieto: Anna ei ollut sensuroinut lapsensa kasvoja somejulkaisussaan.