fbq
Kotimaa
22.05.2022 20:00
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Atte Kajova
sointu borg
Sointu Borg lyttää rikkaan miehen siivellä elävät naiset - väkevä kannanotto kerää kehuja: "Päädyt hävikkiin tai ale-koriin"
Kotimaa
22.05.2022 20:00
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Atte Kajova

Kärkkäitä mielipiteitään laukova Diili-voittaja Sointu Borg julkaisi sunnuntaina Instagramissa kantaaottavan tekstin. Sointu analysoi kirjoituksessaan rikkaan miehen elätteinä omasta tahdostaan eläviä naisia.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sointu Borg (@sointuorvokki)

Sointu luonnehtii kirjoituksessaan, että taloudellisesti menestyneestä miehestä haaveileva nainen saattaa elää itsepetoksessa.

Lue myös: Sointu Borgin avoin kusipäätilitys sai valtavan suosion - "Osui ja upposi"

- Vanha kansa sen jo sanoi: ”se kenen leipää syöt, sen lauluja laulat”. Se kenellä on raha, on valta. Suhteeseen, jossa mies kustantaa kaiken, muodostuu ajan myötä valtavääristymä, Sointu kirjoittaa.

- Moni pyrkii valkopesemään omaa jetset lifestylen jahtaamaa ideologiaansa. Koitamme kääntää miesten kustantamat reissut ja laukut jonkin sortin voimaantumiseksi, jopa itsenäisyydeksi. Newsflash: tilanteessa, jossa asetat itsesi tietynlaiseen vaihtokauppa-asetelmaan, et todellisuudessa omaa juurikaan mitään valtaa, päinvastoin. Annat valtasi pois, Sointu muistuttaa.

Sointu vihjaa, että rikas mies voi aina vaihtaa kumppaninsa nuorempaan mallikaunottareen.

- Jos tuotteistat itsesi ja teet ihmissuhteistasi chanelin tuoksuista vaihtokauppaa, teet itsellesi lopulta karhunpalveluksen, sillä markkinatalouden lainalaisuudet ovat karut. Kaikki vanhenemme ja rypistymme ajan myötä. Mikä siis estää sen, että sinua ei tulevaisuudessa vaihdeta nuorempaan malliin? Mikäli teet itsestäsi hyödykkeen, on sinun hyväksyttävä se tosiasia, että uusia tuotteita asetetaan näytille viikottain, sillä uusia painoeriä ilmestyy markkinoille jatkuvasti. Lopulta päädyt hävikkiin tai ale-koriin, Sointu varoittaa.

Sointu linjaa, että jokaisen pitäisi rakentaa itse oma elämänsä eikä tukeutua kumppanin rahoihin.

- Jos todella janoat tietynlaista korkealuokkaista elämäntyyliä, todellinen power move on rakentaa sellainen itse. Se että haluat rakentaa identiteettiäsi ainoastaan menestyneen miehen kautta on lopulta heikkoutta, eikä sillä ole mitään tekemistä naisten voimaantumisen kanssa. Päästät itsesi liian vähällä ja aliarvioit oman todellisen potentiaalisi, Sointu kirjoittaa.

- Todellista voimaa on, että rakennat oman elämäsi itse. Elämän, jossa sinua ei voida kontrolloida, syyllistää tai korvata uudella ja nuoremmalla painoerällä. Elämä, joka on 100% sinun, Sointu päättää.

Lue myös: Sointu Borg paljastaa vaietun puolensa: "Puhun ensimmäistä kertaa asiasta ääneen"

Päivityksensä loppuun Soitu on kirjoittanut, ettei hänen tekstinsä ota kantaa kotiäitiyteen eikä esitä, että taloudellisesti menestyneen parterin omaaminen olisi huono asia.

Soinnun julkaisu on saanut tuhansia tykkäyksiä ja sitä on kommentoitu ahkerasti.

Esimerkiksi Rita Niemi-Manninen on kehunut Soinnun päivitystä.

- Se on Sointu just näin. Ja ite diggailen että ollaan puolison kanssa rakennettu yhdessä business. Se on aika ajoin haastavaa mutta hirveän antoisaa myös. Parasta olla oman puolison kanssa samalla viivalla, 50/50 valta on parhautta parisuhteessa, Rita kirjoittaa.

- Asiaa, artisti Mariska kirjoittaa liekkiemojin kera.

- Tämä, Miss Suomen perintöprinsessa Emmi Suuronen summaa taputtavat kädet -emojin kera.

- Boss Lady, laulaja Jennika Vikman hehkuttaa liekkiemojien kera.

Sointu on seurustellut jo vuosia suositun räppärin Tomi Solosen alias Solosen kanssa.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »