Saariston Marttana tunnettu Piia Petäjäjärvi aloittaa ruokapalstan Seiskassa: Näin loihditaan seitsemällä eurolla herkullinen ateria
Saariston Martta -ruokablogia pitävä Piia Petäjäjärvi, 52, ottaa vieraansa iloisena vastaan syksyisessä Kemiönsaaressa. Piia asustaa Marko-miehensä kanssa entisessä kansakoulussa.
Piian innostus ruuanlaittoon syntyi jo lapsena, kun hän seurasi vanhempiensa kokkailuja. Myös Piia itse sai osallistua keittiön askareisiin pikkuveljensä kanssa.
– Opiskeluaikoina kaverit ovat kyselleet esimerkiksi miten tehdään sämpylöitä ja sen sellaista, jolloin olen auttanut heitä. Ikinä en ole tehnyt työkseni ruokaa, mutta olen aina ollut kiinnostunut trendeistä ja valmistanut ahkerasti ruokaa kotikeittiössä.
Aluksi Piia teki Koti ja keittiö -lehdelle blogia, mutta perusti sittemmin toiminimen. Myöhemmin maalle muuttanut bloggaaja arvelee, että elämä maaseudulla on ihmisistä kiinnostavaa.
– Aloin sitten kirjoittaa omaa Saariston Martta -blogia, jossa jaoin arkeani ja reseptiikkaa.
Syö niin kuin Jutta Larm – testaa terveellistä reseptiä
Saariston Martalta ilmestyy seuraavassa Seiska-lehdessä alkava ruokapalsta ”Seiskan 7 euron ateria”, josta voi napata ideoita omaan arkiruokailuunsa. Palsta julkaistaan kerran kuukaudessa. Edulliset ja maistuvat reseptit koko perheelle syntyvät vaivattomasti.
– Ruokani on konstailematonta kotiruokaa, mikä sopii arkeen. Valmistan mielelläni myös retroruokaa, joka herättää ihmisten mielissä muistoja.
– Reseptini tulevat olemaan simppeleitä, eikä niissä ole liikaa raaka-aineita. Kaappeihin ei jää lojumaan käyttämättömiä kastikepulloja, Piia lupaa.
Yrtit ovat tuttuja Piialle. Hän pitää timjamista, persiljasta, rosmariinista ja tillistä.
– Kesäaikaan saan niitä yrttipenkistä. Terassillani on lisäksi yrttiruukkuja.
Tilaa Seiska tästä!
Oletko jo tilaaja? Lue tuoreimman Seiskan digilehti lomakkeella.