fbq
Kotimaa
01.05.2022 20:25
Teksti: Olli Suominen ja Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto, Youtube, Instagram, MTV / Tero Saikkonen ja Mauri Ratilainen
roope ja minna
Roope Salmisen suvussa brutaali perhesurma - muistatko, miten surullisesti Minna-äidille kävi?
Kotimaa
01.05.2022 20:25
Teksti: Olli Suominen ja Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto, Youtube, Instagram, MTV / Tero Saikkonen ja Mauri Ratilainen

​Myyrä-ohjelman juontaja Roope Salminen, 32, myöntyi mielihyvin, kun häntä pyydettiin mukaan suositun Sukuni salat -ohjelman toiselle tuotantokaudelle.

Laulaja-näyttelijä halusi löytää ohjelman myötä vastauksia kadonneen äidinisänsä mysteeriin.

Lue myös: Traagiset perhetaustat: Roope Salminen lähettää koskettavat terveiset Minna-äidilleen - "Haluan viestittää, että sylini on aina auki"

– Sanoin heti, että minulla on vain yksi asia, johon haluan vastauksen. Tahdoin selvittää, kuka on minun pappani, ja mitä hänelle on tapahtunut, Roope kertoo Seiskalle.

– En olisi ikinä uskonut, mitä ohjelman myötä paljastui.

Lue myös: Sukuni salat: Roope Salminen saa tietää esi-isänsä järkyttävästä perhesurmasta – vannoo katkaisevansa sukunsa kirouksen

sukuni salat
Roope Salmisen esivanhempien tarina Sukuni salat -ohjelmassa yllätti Roopen itsensä lisäksi myös tuotantoyhtiön.

Tapaaminen jännitti

Roope luuli aiemmin, että hänen äidin puolen vaarinsa olisi vain kadonnut ennen hänen äitinsä syntymää ja kuollutkin ajat sitten.

– Oli täydellisen pysäyttävä hetki, kun selvisi, että hänen tarinaansa liittyy brutaali perhesurma. Lisäksi hän on sekä elossa että täysin skarppi.

Lue myös: Secret Song Suomi: Roope Salminen saa Riitta Havukaisen kyyneliin: "Hän on äitini kaikilla muilla tavoilla paitsi biologisesti"

Roope myös kohtaa vaarinsa, ja tilanne vetää mukavana suupalttina tunnetun julkkiksen täysin hiljaiseksi. Vaarin oma vaari oli syyllistynyt brutaaliin perhesurmaan aikoinaan.

– Keskustelimme kaikista vaarini elämänsä asioista. Se oli todella jännä ja outo tilanne, Roope kertoo vieläkin hieman hämmentyneenä.

– Kun olimme omat juttumme siinä puhuneet, soitimme isän puolen vaarilleni Reijo Salmiselle, sillä halusin, että pappani näkevät ja kuulevat toisensa videopuhelun kautta.

– Äidin puoleinen pappa oli kyllä kuullut minusta ja että teen musiikkia ja näyttelen. Mutta isänisäni Reijo Salminen oli hänelle suuri stara. Pappojeni kohtaaminen olikin tosi hauska. Oli hieno hetki päästä todistamaan heidän turinoitaan, Roope vakavoitu.

Lue myös: Näyttelijä Minna Turunen pidätettiin Vietnamissa – hakattiin putkassa!

Työrintamalla kaikki hyvin

Roope nähtiin äskettäin mukana Pohjolan satoa -elokuvassa. Muutenkin almanakka pitää kaksivuotiaan lapsen isän kiireisenä.

– Almanakkaa täyttävät kaikenlaiset kuvaukset, joista ei voi vielä puhella tässä, samoin Koirien keikkailu ja komediaillat Ernest Lawsonin kanssa. Kiirettä riittää läpi koko kevään ja kesän.

Lue myös: Podcast: Ernest Lawson avoimena perhettään kohdanneesta menetyksestä: ”Valitettavasti lapsi ei ole elossa” – Roope Salminen murtuu kyyneliin

Myös Roopen podcast Kolme käännekohtaa jatkuu uusien, paljastavien jaksojen voimin.

Työruuhkaa Roope tasapainottaa perheen kanssa.

– Onhan tässä kiirettä, mutta onneksi vastapaino kaikelle tälle odottaa aina kotona, Roope naurahtaa.

Lue myös: Roope Salminen rakasti alkoholia enemmän kuin perhettään: En uskaltanut kohdata ihmistä, joka olen selvinpäin

Minna-äidistä oma kappale

Roope Salmisen kuuluisaan taiteilijasukuun kuuluu myös näyttelijäurastaan kuuluisat vanhemmat Eppu Salminen ja Minna Turunen.

Roope kasvoi lapsuutensa ja nuoruutensa isänsä kanssa, kun Epun ja Minnan parisuhde päättyi Roopen ollessa vasta parivuotias. Minna lähti myöhemmin omille matkoilleen, eikä Roope äitiään juuri tavannut. Roope sai kuitenkin kasvattiäidin Epun uudesta kumppanista, näyttelijä Riitta Havukaisesta. Myöhemmin Eppu avioitui käsikirjoittaja Kaisa Kuikkaniemen kanssa, jonka kanssa miehellä on neljä yhteistä lasta.

Lue myös: Roope Salmisesta tuli jälleen isoveli! Eppu Salminen sai kuudennen lapsensa - vanhimmalla ja nuorimmalla ikäeroa peräti 28 vuotta!

Roopella ja Epulla on lämpimät välit, ja Roope on avoimesti kiitellyt isäänsä tuesta ja turvasta. Molemmat ovat myös jakaneet yhteiskuvia sosiaalisessa mediassa.

Seiska on uutisoinut Minnan elämän tapahtumista, joihin on kuulunut väkivaltainen parisuhde, asunnottomuutta, vakavia onnettomuuksia ja sairauksia. Välillä Minna on bongattu Thaimaasta ja toisinaan taas Espanjasta.

Lue myös: Takavuosien suosikkinäyttelijä Minna Turunen löytyi Thaimaasta tajuttomana verilammikossa – sokeeraavat kuvat Seiskassa!

Roope kertoi Hesarin haastattelussa, että ollessaan 12-vuotias, hänen Minna-äitinsä sai potkut Kiss FM:n aamutiimistä ja lopulta 13-vuotiaana välit menivät rikki kokonaan Roopen toimesta. "Hän alkoi olla usein Seiskan kannessa. Olin huolissani. Googlailin, miten alkoholismia hoidetaan ja ehdotin, että menemme jonnekin juttelemaan. Mutta Minna valitsi päihteet. Tajusin, että ehkä maailma ei toimikaan niin kuin Eppu on opettanut", Roope kertoi HS:lle.

minna turunen
Seiskassa 2019: Minna Turunen hakattiin putkassa Vietnamissa

Muutama vuosi myöhemmin Roope ja Minna löysivät taas hetkeksi toisensa kuppiloissa käydessään, mutta lopulta äiti ei enää tunnistanut poikaansa kadulla. Välirikoista ja tuuliajoista huolimatta, Roope kertoo Seiskalle, että toivoo äidilleensä kaikkea hyvää.

– Tuntuu siltä, että olen tästä aiheesta sanonut kaiken mitä tarvitsee sanoa. Toivon Minnalle pelkästään hyvää ja haluan viestittää, että sylini on aina auki, jos hän on valmis apua ottamaan vastaan, Roope lähetti äidilleen terveisiä Seiskan kautta aiemmin.

Roope sai esikoislapsensa alkukeväällä 2020 näyttelijä Helmi-Leena Nummelan kanssa. Roope ei tiennyt, missä maassa lapsen mummi oli silläkään hetkellä.

Lue myös: Tässä ovat sokkikuvat Thaimaasta tajuttomana löydetystä Minna Turusesta: ”Olisi voinut olla hengenlähtö lähellä!”

seiskan kansi
Minna Turunen on antanut lukuisia haastatteluja Seiskalle. Kuvan Seiskan kansi on elokuulta 2017.

Minnan yökyläreissu Roopen ja Saran luokse peruuntui

Kesällä 2017 Minna Turunen kertoi Seiskalle ajautuneensa Roopen isästä erottuaan ikävään ja väkivaltaiseen parisuhteeseen, joka käytännössä päätti hänen näyttelijänuransa. 15 vuotta sitten Minna oli ”narsistisen psykopaatin kanssa suhteessa, jossa väkivalta oli jatkuvaa”.

Lue myös: Tämä salasuhdekohu järisytti Suomea – muistatko? Naimisissa ollut Minna Turunen iski 11 vuotta nuoremman Jussi Ahteen – aviomies sai tietää vasta Seiskasta!

Rankasta parisuhdeväkivallasta lopulta selvinnyt Minna kertoi yrittäneensä vuosien varrella saada yhteyden Roopeen, mutta tuloksetta. Pitkä odotus kuitenkin palkittiin lopulta edellisvuoden (2016) marraskuussa, kun he tapasivat Helsingin Kulttuuritalolla Roopen esityksen jälkeen. Sinulle mutsi -kappaleen julkaisusta oli kulunut vain muutamia päiviä.

Minna vastasi Sinulle mutsi -kappaleeseen kirjoittamalla riipaisevan runon Roopelle – ”Rakkaus on aina suurempi pelkoa”

– Joimme kahvia ja juttelimme. Sen jälkeen olimme tekstiviesteillä yhteyksissä, ja minun piti mennä yökylään Roopen ja hänen tyttöystävänsä Saran [Sieppi] luokse. Roope kuitenkin perui yökyläilyn kymmenen minuuttia ennen kun hänen piti hakea minut. Sitten sovittiin, että toteutetaan se neljän päivän päästä, mutta hän perui taas aivan loppumetreillä, Minna kertoi tuolloin Seiskalle.

minna turunen
Minna Turunen Seiskan haastattelussa vuonna 2017.

Minnan avustajana toimiva mies tapasi myös Roopen ja antoi tämän lukea lääkärinlausunnot muun muassa aivovammasta, jonka Minna sai entisen miesystävänsä väkivallan seurauksena.

– Aluksi Roope ei uskonut, että olen sairas. Hän luuli, että valehtelen. Nähtyään lääkärinlausunnot hän uskoi, mutta katkaisi muutaman viestin jälkeen välit kokonaan.

Lue myös: Roope Salmisella on poikkeuksellinen jouluperinne: ”Teemme tämän jutun joka joulu faijan kanssa”

"Voisit sä soittaa, kun kuulet tän biisin". Katso Roopen vuonna 2016 tekemä kappale Minna-äidilleen alla olevalta musiikkivideolta.

Roope Salminen & Koirat - Sinulle mutsi