fbq
SuoratoistoSukuni salat: Roope Salminen saa tietää esi-isänsä järkyttävästä perhesurmasta – vannoo katkaisevansa sukunsa kirouksen
Sukuni salat: Roope Salminen saa tietää esi-isänsä järkyttävästä perhesurmasta – vannoo katkaisevansa sukunsa kirouksen

Maineikkaaseen Salmisen sukuun kuuluvalle näyttelijä-muusikko-juontaja Roope Salmiselle hänen äidin puolen sukunsa on jäänyt aika lailla pimentoon. 
Roope on elänyt jo nuoresta asti isänsä, näyttelijä Eppu Salmisen kanssa, ja välit näyttelijä-äitiin Minna Turuseen ovat olleen jo pitkään katkolla.
Sukuni salat -jaksossa lähdetäänkin selvittelemään Roopen äidin suvun vaiheita.  

Roopea mietityttää, mitä ominaisuuksia hän on perinyt äitinsä suvulta. 
– Mä uskon, että esimerkiksi mun alkoholiongelma on äidin puolelta sukua peritty. Ylipäätään moni mun sellainen piirre, josta en ole superylpeä on sellanen, mitä mä vähän heijasten siihen äidin puolen sukuun muutenkin. On taipumusta manipulointiin ja addiktioihin ja välillä epärehellisyyteen, hän taustoittaa.

Lue myös: Sukuni salat paljastaa Michael Monroen taustat: rokkari on Turun piispan jälkeläinen

Sukuni salat

Roope ei ole itse koettanut selvittää äitinsä suvun vaiheita. Hän kuvailee sitä matopurkiksi, jota hän ei ole halunnut avata. 
Ohjelmassa selviää, että Roopen äidin puolen suku ulottuu Juvalle, jossa eli esimerkiksi hänen isomummonsa Hilja-Maria Schadewitz. Jo naisen surullisen näköisen kuvan nähdessään Roope ounastelee, ettei tiedossa ole hyviä uutisia.

Seuraavaksi Roope saakin kuulla hänen mieltään järkyttävän tarinan. Vuonna 1935 Hilja-Marian äiti ja kaksivuotias pieni poika murhattiin, ja surmatyön takana oli Hilja-Marian oma isä Otto, joka kärsi pahoista mielenterveysongelmista ja alkoholiongelmasta. 

Roope puhkeaa kyyneliin. Hän kertoo arvanneensa, että suvussa on jotakin pahasti vialla. 
– Musta tuntuu, että oon tiennyt nää kaikki asiat, nyt ne vaan kerrotaan mulle. Jotenkin sellasta, että kaikista asioista ei puhuta, ja jotain kauheeta on tapahtunut. Sellanen fiilis mulla on ollut siitä asti, kun mä oon ollut lapsi. Tosi varhasessa vaiheessa mun elämää oon alkanut käyttää alkoholia, ja kuulostaa siis masentavan tutulta. 

Roope sanoo tuntevansa, että hänen täytyy katkaista suvun kirous. 
– Se ei ole tietenkään mukana vastuu kantaa, mutta on ilmiselvää, että mun vastuulla se on. Tähän tää loppuu tän sukuhaaran sekoilu. 

Lue myös: Sukuni salat: ”Minun pappani valehteli?!” – Antti Tuisku saa tietää pappansa dramaattisista vaiheista

Artikkelia korjattu 26.4. klo 11.15: Hilja-Marian poika murhattiin, eikä veli.

Sukuni salat sunnuntaisin mtv-palvelussa ja klo 20.00 MTV3-kanavalla. Mtv-palvelussa jaksot esitetään viikon ennakolla.

Artikkeliin liittyvät aiheet:
25.04.2022 17:45 | Teksti: Anuliina Liukkonen | Kuvat: MTV

Seuraa meitä somessa