fbq
Kotimaa
28.09.2022 19:30
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram
Rosanna Kulju
Rohkeaa puhetta! Rosanna Kulju avautuu kaupallisista yhteistöistään
Kotimaa
28.09.2022 19:30
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram

Missipiireistä tutuksi tullut somevaikuttaja Rosanna Kulju, 31, täräyttää yltiörehelliset mietteensä sosiaalisessa mediassa nähdyistä kaupallisista yhteistöistä.

Lue myös: Näin hulppeasti Rosanna Kulju juhli syntymäpäiväänsä – hehkutusta ja rakkaudentunnustus

Parhaillaan flunssassa oleva Rosanna Kulju päätti laukoa mietteensä kaupallisista yhteistöistä Instagram-tilinsä 24 tuntia näkyvissä tarinoissaan.

Avautuminen alkoi Rosannan someseuraajien saadessa kysyä häneltä kysymyksiä, joihin vaikuttaja vastaisi.

Instagramissa Rosanna on päivittänyt kuulumisiaan ja jakanut hetkiään elämästään seuraajiensa kanssa, mutta suomenruotsalainen on monesti myös mainostanut vaatemerkkejä erilaisilla alennuskoodeilla, joilla hänen koodiaan käyttävät saisivat tietyn alennusprosentin ostamistaan brändin tuotteista. Tapa on hyvin yleinen somevaikuttajien parissa.

Lue myös: Rosanna Kulju otti äkkilähdön: "Kyllästyin loskaan ja lonkerotaivaaseen!"

Ei itse osta vaatteita

Yksi kysymyksistä kuuluikin näin: "pystytkö hyvällä omatunnolla tekemään kaupallisia yhteistöitä rättikauppojen kanssa?".

Tänään (28.9.) keskiviikkona Rosanna kertoo suhtautumisestaan kaupallisiin yhteistöihin. Rosanna kertoo asian pyörineen myös hänen omassa mielessään.

– En. Mietin todella paljon omaa kulutusta ja ennen kaikkea ylikulutuksen mainostamista. Tämä kaikki kuulostaa varmasti ristiriitaiselta, koska sitä se myös onkin. Mä en itse shoppaile ns about ikinä. En muista koska olisin kävellyt liikkeeseen ostamaan jotain vaatetta, vaan kaikki mitä mulla on yhteistöistä saatuja vuosien varrelta, Rosanna kirjoittaa.

Lue myös: Ökyloma lämmössä! Rosanna Kulju nauttii auringosta - upeita kuvia: "Kunnolla happea ihan kaikesta"

Rosanna kertoo kuitenkin miettivänsä mainostuotteiden kohtaloa, eikä halua kuormittaa maapalloa turhaan. Lisäksi hyväntekeväisyys on lähellä sydäntä.

– Mä myös annan todella paljon vaatteita ystäville ja eniten hyväntekeväisyyteen eli huolehdin ainakin siitä ettei ne minun päältä joudu roskiin, Rosanna kuvailee.

"Suurin osa ihmisistä ottaisi sen palkkion"

Rosanna on myös sitä mieltä, että ellei hän mainostaisi kyseisiä tuotteita, joku muu tekisi niistä rahaa.

– Tällä hetkellä tämä on osa minun työtä ja jos minä en sitä mainosta tee niin sen joku muu tekee. (EI tarvitse huomauttaa kuinka typerä lause tämä on ja että pitäisi olla solidaarinen, väitän että suurin osa ihmisistä ottaisi sen palkkion minkä minä yhteistöistä saan ja kun vielä rakastan vaatteita ja tyylijuttuja.)

– Olen sitä mieltä että ongelma on paljon suurempi kuin vain minä, vaikka se on totta että olen itse osa ongelmaa vaikka voisin valita toisin, hän miettii.

Rosanna osti äskettäin asunnon Helsingin ydinkeskustasta.
Rosanna osti viime vuonna asunnon Helsingin ydinkeskustasta.

Rosanna myös kertoo, ettei kaipaa ikäviä kommentteja rehellisestä kirjoituksestaan.

– Vaateyhteistöihin tulee minun kohdallani muutoksia vuodenvaihteessa, ei mitään radikaalia, mutta silti. Ja en kaipaa tähän mitään syytteleviä viestejä, halusin tähän vaan vastata mikäli joku luulee mun olevan niin tyhmä etten mieti tällaisia asioita. Olisi naivia ajatella ettei tämä vastaus saa kommentteja suuntaan että toiseen mutta aina voi toivoa. Ainakin olin rehellinen.

Lue myös: Nyt riitti! Rosanna Kuljulta tiukka viesti kuukautiskivuista - rajua palautetta someseuraajille: "Tämä on todella ahdistavaa"

Tilaa Seiskan uutiskirje! »