fbq
Kotimaa
23.09.2022 07:30
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan arkisto ja Lehtikuva
Kirsti Paakkanen
Riita Kirsti Paakkasen jättiomaisuudesta jatkuu – tuhosiko oman testamenttinsa?
Kotimaa
23.09.2022 07:30
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan arkisto ja Lehtikuva

Marimekon ex-toimitusjohtajalta Kirsti Paakkaselta jäi jättiomaisuus, joka varovaisen arvion mukaan voi yltää jopa 100 miljoonaan euroon.

Lapsettoman Paakkasen mittava omaisuus muodostuu muassa arvokiinteistöistä, arvopapereista, taide-esineistä ja muussa omaisuudesta.

Nyt omaisuus on valumassa Kirsti Paakkasen säätiölle, mikäli omaiset eivät saa kumottua vuonna 2015 laadittua testamenttia.

Vainajan sisarentytär Regina Paanala, 79, nosti kanteen 16. toukokuuta. Se käsitellään Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa, mutta istuntopäivää ei vielä ole kerrottu.

Kirsti Paakkanen allekirjoitti testamentin täydennyksenvain vuosi ennen kuolemaansa. Hän vahvisti toiveensa haperolla nimikirjoituksella. Tuolloin hän oli 91-vuotias.
Kirsti Paakkanen allekirjoitti testamentin täydennyksenvain vuosi ennen kuolemaansa. Hän vahvisti toiveensa haperolla nimikirjoituksella. Tuolloin hän oli 91-vuotias.

Lue myös: Mitä tapahtui Kirsti Paakkasen miljoonille? Teki suuria peliliikkeitä vain hieman ennen kuolemaansa - kuva hauraasta allekirjoituksesta

Kuoli yleisessä sairaalassa

Paakkasen jättiomaisuus on testamentattu säätiölle, jonka naruja vetelee hänen pitkäaikainen asianhoitajansa Kari Miettinen. Lisäksi säätiön hallituksessa istuu Miettisen vaimo.

Pian Kirsti Paakkasen kuoltua hänen lähisukunsa kyseenalaisti Miettisen roolin Paakkasen omaisuuden hoitajana.

Erityisesti Regina Paanala on kertonut julkisuudessa, kuinka hänen luottonsa Kari Miettiseen oli täysin mennyt. Luottamuspula kilpistyi Paakkasen kuolinvuoteella, sillä Reginan mukaan Kirsti ei saanut sen tasoista hoitoa kuin hänelle olisi kuulunut.

Kirsti Paakkanen kuoli yleisessä sairaalassa 2. marraskuuta 2021. Reginan mukaan Paakkanen olisi halunnut viettää viimeiset hetkensä Westendin-kodissaan, mutta sitä hänelle ei suotu.

Lisäksi Miettinen kertoi oman näkemyksensä Kirsti Paakkasen hautajaisjärjestelyistä. Nämä kaikki tapahtumat olivat omaisille liikaa, joten omaiset laittoivat Miettiselle porttikiellon Paakkasen hautajaisiin.

Kirsti Paakkanen siunattiin Helsingin Hietaniemen vanhassa kappelissa tammikuussa 2022. Luottomies Kari Miettisellä oli hautajaisiin porttikielto.
Kirsti Paakkanen siunattiin Helsingin Hietaniemen vanhassa kappelissa tammikuussa 2022. Luottomies Kari Miettisellä oli hautajaisiin porttikielto.

Lue myös: "Hän on kuollut ja sillä siisti" - Kirsti Paakkasen säätiön toiminta herättää kysymyksiä – luottomies yrmeänä

Tuhosiko Paakkanen testamentin?

Regina Paanalan kanteesta selviää, että Paakkasen testamentti on tehty 23. syyskuuta 2015.

Tuolloin Kirsti määräsi koko omaisuuteensa nimeään kantavalle säätiölle. Siskontytön mielestä Kirsti on muuttanut testamentin laatimisen jälkeen mieltään, sillä kaksi vuotta myöhemmin Paakkanen kertoi usein julkisuudessa testamenttaavansa omaisuutensa Suomen lahjakkaille lapsille. Säätiön toimintasäännöissä ei ollut sanaakaan lapsista.

Kanteessa mainitaan esimerkiksi Iltalehden artikkeli, jossa Paakkaselta kysytiin suoraan, miten testamentin kanssa on edetty. Tuolloin Paakkanen kertoi, että asian valmistelut olivat vielä kesken.

Lue myös: Skandaali Kirsti Paakkasen hautajaisissa – luottomiehelle porttikielto: Taustalla 47 vuoden ystävyys

Julkiset kannanotot liittyvät Paanalan mukaan siihen, ettei kahta vuotta aiemmin laadittu testamentti siten enää vastannut Paakkasen viimeistä tahtoa.

Vuonna 2015 laadittu testamentti on ollut säilytyksessä sekä Paakkasella että varainhoitoon perehtyneellä Aval Oy -nimisellä yrityksellä.

Paanala epäilee, että Kirsti olisi tuhonnut tuon testamentin, sillä sitä ei ainakaan toistaiseksi ole löydetty hänen jäämistöstään.

Lue lisää omaisuusriidasta perjantaina ilmestyneestä Seiskasta!

TILAA SEISKA TÄSTÄ!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »