fbq
Kotimaa
17.01.2022 17:54
Teksti: Elina Niemi|Kuvat: Seiskan toimitus, Panu Hörkkö
Hannu Pikkarainen
Potkut raiskaussyytteen takia! Helsingin kaupunki keskeytti Hannu Pikkaraisen somekampanjan - näin kävi mainosrahoille
Kotimaa
17.01.2022 17:54
Teksti: Elina Niemi|Kuvat: Seiskan toimitus, Panu Hörkkö

Helsingin kaupunki on vetänyt kaikessa hiljaisuudessa ex-jääkiekkoilija Hannu Pikkaraisen, 38, somemainoskampanjan pois Instagramista.

Martina Aitolehden on-off-rakkaana tunnettu Hannu mainosti tilillään Helsinki liikkuu -nimistä hanketta, joka on osa kaupungin liikuntapalveluita. Hankkeen tavoitteena on "saada kaupunkilaiset liikkumaan enemmän ja istumaan vähemmän".

Hannu oli julkaissut kuvan hankkeesta omalla Instagram-tilillään, ja lisäksi Helsinki liikkuu oli julkaissut saman päivityksen omissa kanavissaan. Nyt kuvat on kuitenkin poistettu vähin äänin.

Lue myös: Martina Aitolehti ja Hannu Pikkarainen: Ero!

Kumpikaan osapuoli ei ole kommentoinut asiaa omissa somekanavissaan.

Hannun osallistuminen Helsingin kaupungin kampanjaan aiheutti ilmestyessään kiivasta keskustelua, sillä ex-jääkiekkoilija on parhaillaan syytettynä raiskauksesta. Asiaa on määrä käsitellä lähiaikoina Helsingin käräjäoikeudessa.

Lue myös: Syyte raiskauksesta! Martina Aitolehden rakas Hannu Pikkarainen joutuu oikeuteen!

"Eivät tienneet"

Seiska selvitti kummallisen tapahtumaketjun taustat ja sai Helsingin kaupungin viestintäasiantuntijalta vahvistuksen sille, että lähestyvällä oikeudenkäynnillä oli osuutta mainoskuvien poistumiseen.

- Meillä ei ollut tiedossa tämä Pikkaraisen tilanne, kun tätä mainoskasvoa tähän somekampanjaan valitsimme, Juuso Hämäläinen Helsingin kaupungilta kertoo.

- Sen takia hänen osuutensa mainoskampanjaan keskeytettiin.

Hämäläisen mukaan Hannu valittiin mainoskampanjaan mukaan Boxi-nimisen vaikuttaja-alustan kautta. Boxin kautta sosiaalisen median vaikuttajat voivat tarjota keskitetysti palveluitaan eri yrityksille.

Vaikka Hannun kuva onkin jo poistettu liikuntapalveluiden somekanavalta, viestintäasiantuntijan mukaan Hannulle maksettiin kaikesta huolimatta korvaus tehdystä työstä.

- Kyllä hänelle korvaus minun käsitykseni mukaan maksetaan, kun asiasta oli jo sovittu, Hämäläinen mainitsee.

Lue myös: Mitä ihmettä? Hannu Pikkarainen saunakuvassa ilman paitaa - harkitsee munapäivityksiä jatkossa

 

Hannu Pikkarainen erosi vain hetki sitten naisystävästään Martina Aitolehdestä.
Hannu Pikkarainen erosi vain hetki sitten naisystävästään Martina Aitolehdestä.

Asiakaspalautteet havahduttivat

Pikkaraisen mainoskuvat aiheuttivat paljon puhetta keskustelupalstoilla. Mielipide oli lähes yksimielinen, ettei seksuaalirikoksesta syytetty ole sopiva valinta kyseisen markkinointihankkeen mainoskasvoksi.

Lue myös: ”Ollut vaikea elää” Raiskaussyytteen saanut Hannu Pikkarainen poisti tunteikkaan somejulkaisunsa ja päivitti yhteiskuvan Martinan Nala-koiran kanssa

Viestintäasiantuntija Hämäläinen kertoo, että mainoskampanjan keskeytystä lähdettiin viemään eteenpäin heille saapuneiden asiakaspalautteiden perusteella.

Seiska ei tavoittanut Hannu Pikkaraista kommentoimaan peruuntunutta mainoskampanjaa.