fbq
Kotimaa
15.03.2022 09:30
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Seiskan arkisto
Piritta Hagman
Piritta Hagman joutuu leikkaukseen - haluaa eroon kiusallisesta vaivasta
Kotimaa
15.03.2022 09:30
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Seiskan arkisto

Hyvinvointivalmentaja ja ex-missi Piritta Hagman menee leikkaukseen tänään (15.3.) tiistaina. Vaalealta kaunottarelta katkaistaan kireä kielijänne.

Hän kertoo kärsineensä kiusallisesta ongelmasta koko elämänsä. Piritta odottaa jo mielenkiinnolla kielensä parantumista.

Kireän kielijänteen oireita voivat olla mm. suuhengitys, erilaiset kiputilat kasvojen, leukanivelen ja niskan alueilla ja puheliikkeiden työläys esimerkiksi pitkään puhuessa.
Pirittan mukaan kireän kielijänteen oireita ovat muun muassa suuhengitys, erilaiset kiputilat kasvojen ja niskan alueella sekä puheliikkeiden työläys esimerkiksi pitkään puhuessa.

Lue myös: Piritta Hagman myy taloaan: tässä on Porin kallein omakotitalo - kuva!

Aikuisella, kuten minulla, kireä kielijänne on voinut helposti jäädä lapsena diagnosoimatta ja kompensaatiokeinot korvanneet ajan myötä toiminnan puutteet.

Operaationa kielijänteen katkaisu on nopea toimenpide. Toipumisaikaan kuuluu runsaasti kielijumppaa. Pirittalla on edessään harjoituksia kahdesti päivässä.

Puheeseen leikkauksen ei pitäisi näin aikuisena valtavasti vaikuttaa, mutta kyllähän se silti pistää miettimään miten näppärästi se kieli sitten toimiikaan, kun ei enää kiristä toispuoleisesti. Ehkä alan puhumaan vieläkin nopeammin, kun mikään ei enää hidasta?!

Lue myös: Me Naiset: Piritta Hagman on valmis uuteen parisuhteeseen - "Jos tapaan jonkun, se on heti vakavaa"

Seuraajilta tukea

Ilmoitus leikkauksesta saa Pirittan seuraajilta runsaasti kannustusta. Monet heistä ovat käyneet itsekin samassa operaatiossa.

Kielijänneleikkaus on parasta, mitä olen oman hyvinvoinnin eteen tehnyt. Edut on valtaisat niin töissä kuin vapaa-ajallakin. Ikuiset työasento-ongelmat, ryhtiongelmat, yönarskuttelu ja puheen puuroutuminen väsyneenä jäi leikkaukseen. Kuulumattomat äänneviat, kielen lepoasento ja voima kun saatiin vielä kuntoon oraalimotoriikkaan erikoistuneen fyssarin kanssa niin jo on iltasadutkin ymmärrettäviä lapsille, eräs seuraajista kirjoittaa.

Lue myös: Piritta Hagman avoimena seksistä: "Jos nautinto on yhteinen tavoite..."

Itselleni tehtiin vuosi sitten ja olen ollut tosi tyytyväinen. Osteopaattina näitä tulee nähtyä myös asiakkailla ja huimia muutoksia operoinnin ja jälkihierontojen/-hoitojen jälkeen. Hienoa kun tuot täällä tätä vielä aika heikosti tunnettua asiaa esille! toinen kommentoi.