fbq
Kotimaa
09.12.2022 16:46
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: Instagram, Seiskan arkisto
Olga ja Tuukka Temonen
Olga Temonen salasi suuren surunsa: "Tein raskaan päätöksen..."
Kotimaa
09.12.2022 16:46
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: Instagram, Seiskan arkisto

Näyttelijä Olga Temonen, 44, asuu Iitissä sijaitsevalla maatilalla aviomiehensä, ohjaaja-käsikirjoittaja Tuukka Temosen, 47, sekä pariskunnan lasten kanssa. Olga on vuodesta 2016 asti pitänyt kesäisin Olgan farmi -nimellä tunnettua kotieläinpihaa, ja eläimet ovatkin lähellä hänen sydäntään. 

Kesällä Olga kohtasi suuren surun, josta on tähän asti vaiennut kokonaan. Nyt, puolen vuoden jälkeen, hän kokee olevansa valmis kertomaan seuraajilleen onnettomasta tapahtumasta.

Lue myös: Näyttelijä Olga Temonen avautuu ottamastaan riskistä – ”Olen vähän niin kuin ihan oikeissa töissä”

Olga on julkaissut Instagram-tilillään videon, jossa istuu hevosen selässä ratsuaan taputellen ja rapsutellen. 

- Tein viime kesänä raskaan päätöksen ja se kaikkein rakkain hevoseni, suomenhevonen Elho lopetettiin 22-vuotiaana, Olga paljastaa.

Hevoseni.fi-sivuston mukaan suomenhevosen keskimääräinen elinikä on 13,8 vuotta, eli Elho on ollut pitkäikäinen heppa. Olga kertoo, että ystävysten 17-vuotinen yhteinen taival päättyi hevosen pitkittyneeseen hengitystieinfektioon, jota ei saatu hoidettua.

- Kun liikkumaan luotu ja sitä rakastava hevonen ei voi enää liikkua haluamallaan tavalla, sen elämä ei ole enää oikeanlaista. Elho lopetettiin ja haudattiin kotiin ja olin sen vierellä loppuun asti, surun murtama Olga muistelee.

Elhon poismeno on jättänyt syvät arvet. Muiden hevosten selkään nouseminen on Olgalle kova paikka.

- Elhon varsa, kohta 7-vuotias Keisarinna odottaa minua aivan äitinsä näköisenä tallissa, ihan kun koko tarina alkaisi taas alusta. Kyllä tämä tästä taas käynnistyy, pikkuhiljaa.

- Hevonen voi todella olla ihmiselle sielunkumppani ja rakas ystävä, joka jättää lähtiessään syvän jäljen, hän muistuttaa.

Lue myös: Rytmihäiriöt piinaavat Olga Temosta: "Sydän lyö miten sattuu"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olga Temonen (@olgatemonen)

Kesällä Olga joutui hyvästelemään myös rakkaan Rosita-lehmänsä viidentoista vuoden yhteisen taipaleen jälkeen. Olga kertoi tuolloin Rositan avanneen hänelle oven lehmien maailmaan. Aiemmin lehmät olivat tuntuneet jopa hieman pelottavilta.

- Nyt kun koko perhe itki jäähyväisiä vanhan rouvan ympärillä, musta oikeasti tuntui että menetän rakkaan ystävän, Olga kirjoitti raskain mielin.

Lue myös: Olga Temosen suuri suru: "Koko perhe itki jäähyväisiä"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olga Temonen (@olgatemonen)

Tilaa Seiskan uutiskirje! »