fbq
Kotimaa
17.02.2022 16:30
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan arkisto
Juhani Tamminen.
Nyt tarkkana! Juhani Tamminen varoittaa: Tätä virhettä ei saa ikinä tehdä Leijonien kotikatsomoissa
Kotimaa
17.02.2022 16:30
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan arkisto

Pekingin talviolympialaiset on ollut suomalaisittain menestys. Sinivalkoiset ovat saalistaneet Kiinasta jo kuusi mitalia, ja lisää lienee luvassa.

Suurimmat odotukset on ladattu Leijoniin, jotka raatelivat tiensä olympialätkän välierään Slovakiaa vastaan. Voitolla aukeaa paikka finaalissa ja olympiakullan tavoittelussa, tappiolla on tyytyminen pronssiotteluun.

Lue myös: Valtavia bonuksia! Olympiasankari Iivo Niskanen nauraa matkalla pankkiin, myös Joni Mäelle muhkea tilipäivä – Juha Mietokin mykistyi: "Työmies on palkkansa ansainnut!"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leijonat (@leijonatfi)

Perjantain jännitysnäytelmä käynnistyy jo aamukuudelta Suomen aikaa. Millä eväillä noin 5,5 miljoonaa suomalaista kiskaistaan siihen aikaan ylös sängystä televisioiden ääreen?

– Se on helppoa. Seuraa vain Aurinkokuninkaan prinsiippiä: laita kello soimaan, nouse heti ylös, ota kylmä suihku, nauti aamukahvi, vedä geelit päähän ja siirry ruudun ääreen, kokenut kiekkokeisari Juhani Tamminen naulaa Seiskalle.

Lue myös: Olisitko arvannut? Hän on Suomen olympiajoukkueen suosituin Instagramissa – mukana myös kuvankaunis lätkävahti ja Iisalmen ihmemies

Nyt veli, hereillä! Kahvit keitetään vasta aamulla eikä kahvinkeitintä ladata jo edellisenä iltana, julistaa Juhani Tamminen.
Nyt veli, hereillä! Kahvit keitetään vasta pelipäivän aamuna eikä kahvinkeitintä pidä missään nimessä ladata jo edellisenä iltana, julistaa jääkiekon keksijä Juhani Tamminen.

Varo tätä virhettä!

Tamin mukaan aikaisessa aamuherätyksessä piilee yksi klassinen virhe, jonka hän pelkää monien suomalaisten tekevän: pelipäivän kahvia ei kuulemma pidä missään nimessä ladata jo edellisiltana valmiiksi kahvinkeittimeen.

– Ei pelipäivänä juoda mitään s***nan vanhaa kaffea. Se nautitaan aina tuoreena. Ihan sama juttu oluen kanssa: jos peli pelataan illalla, oluen on oltava kylmää, Tami tärisee.

Lue myös: Paljonkertova kuva! Näin timanttisessa tikissä Juhani Tamminen oli huippuvuosinaan: ”Penkistä heittämällä 150 kiloa, tehkääpä nykypäivän veljet perässä!”

Aikalisä, veli! Laita kello soimaan, keitä kaffet ja lyö geelit päähän. Siitä on hieno kiekkoaamu tehty, tietää Aurinkokuningas.
Aikalisä, veli! Laita kello soimaan, keitä tuoreet aamukaffet ja lyö geelit päähän. Siitä on hieno kiekkoaamu tehty, tietää Aurinkokuningas Suomen Turusta.

"Simple as that"

– Näin on toimittu nyt ja aina – eli silloin kun pelasin, koutsasin ja nyt asiantuntijan roolissa, Tami tykittää ja jatkaa:

– Jos rahat ovat loppu eivätkä riitä tuoreeseen kahviin, niin sitten vain lippa kauniiseen käteen ja heittämään lisää koulutuskeikkaa. Simple as that.

Lue myös: Juhani Tammista varoitettiin koskemasta Gordie Hoween, mutta turkulainen kukkopoika ei kuunnellut – se oli hirvittävä virhe: ”Iski ihan s****nan kovaa kupoliin!”

Kuinka Leijonien käy kuolemanottelussa slovakkeja vastaan Tammisen mielestä? Lue se pian Seiska-fistä!

Miesten jääkiekon välieräottelu Suomi – Slovakia perjantaina alkaen klo 6. TV5 näyttää matsin suorana lähetyksenä.

Suomen Valtteri Filppula vie ja Slovakian Marko Dano vikisee. Leijonat löi slovakit jo alkusarjassa, jatkuuko sama ryöpytys myös olympialätkän välierässä?
Suomen Valtteri Filppula vie ja Slovakian Marko Dano vikisee. Leijonat löi slovakit jo alkusarjassa, jatkuuko sama ryöpytys myös olympialätkän välierässä?

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »