fbq
Kotimaa
18.08.2022 14:50
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: Instagram, Seiskan arkisto
Sanna Marin
Näkikö Sanna Marin kohuvideon ennen sen leviämistä julkisuuteen? Tällainen on videon julkaissut sometili - takana pääministeriin liitetty julkkis?
Kotimaa
18.08.2022 14:50
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: Instagram, Seiskan arkisto

Päivän polttava puheenaihe on ollut pääministeri Sanna Marinin roisi bilevideo, joissa hän tanssii ja laulaa esimerkiksi rääväsuuräppäri Petri Nygårdin Selvä päivä -kappaleen mukana. Yhden videopätkän taustalla vaikuttaisi kuuluvan toistaiseksi mysteeriksi jäänyt "jauhojengi"-huutelu. 

Videon julkaisi alun perin yksityinen Instagram-tili, jonka kautta se on lähtenyt leviämään ympäri sosiaalista mediaa.

Yksityisen Instagram-tilin nimi viittaisi siihen, että sen ylläpitäjä saattaisi olla seurapiireissä viihtyvä valokuvaaja Janita Autio. Janita oli mukana kohutuilla "jauhojengi"-videoilla, ja osan videoista Autio oli kuvannut itse. Autio oli aiemmin kesällä julkisuudessa otettuaan Ruisrockissa laajalle levinneen kuvan Marinista nahkatakissa ja farkkusortseissa.

Bilevideoilla esiintyvät pääministerin kanssa myös esimerkiksi laulaja Alma Miettinen, radiojuontajat Tinni Wikström ja Karoliina Tuominen sekä stylisti Vesa Silver.

Lue myös: Sanna Marinin ja "jauhojengin" biletysvideo puhuttaa julkkiksia - "Onpa hänellä paskoja kavereita"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sanna Marin (@sannamarin)

Yksityisellä tilillä on vain 92 seuraajaa. Pääministeri Marin seuraa itse kyseistä profiilia, eli on mahdollisesti nähnyt bilevideot jo ennen niiden leviämistä julkisuuteen. Myös edellä mainittu julkkiskuvaaja Janita Autio seuraa tiliä.

Lue myös: Sanna Marinin kännisekoilu hämmästytti julkkiskapakassa - "Aivan järkyttävässä kunnossa"

Seuraajakatraasta löytyy lukuisia muitakin koko kansalle tuttuja julkisuuden henkilöitä. Lukuisat tähdet ovat siis saattaneet Sannan tavoin nähdä roisit tanssivideot.

Seuraajien joukossa on monia isoja muusikkonimiä. Poptähdet Robin Packalen, Sanni, Antti Tuisku, Tuure Boelius, Olavi UusivirtaElias Kaskinen ja Benjamin Peltonen löytyvät profiilin alle sadan seuraajan joukosta. Myös Sannan kanssa bilettänyt Alma seuraa tiliä.

Viime syksynä kohun aiheutti Sannan Kesärannassa järjestämät musiikkibileet, joihin pääministeri oli kutsunut esimerkiksi Sannin, Alman ja Benjaminin.

Pääministeri on hyvää pataa myös ainakin Elias Kaskisen kanssa. Parivaljakko bongattiin yhdessä liikuntaharrastuksen parista heinäkuussa. 

Lue myös: Aamuyöstä Teatterin vippiin! Näin Sanna Marinin ja "jauhojengin" kohubileet etenivät

Myös muitakin kuin muusikoita yksityistilin seuraajista löytyy. 

Somepersoona Veronica Verho, julkkistoimittaja Maria Veitola ja juontaja Anni Hautala ovat nautiskelleet mysteeritilin sisällöstä. Listoilta löytyy myös vastaeronnut ex-missi Sabina Särkkä, Salkkarit-tähti Johanna Puhakka, valokuvaaja Meeri Koutaniemi, tubettaja Jaakko Parkkali, malli Maryam Razavi sekä Big Brotherista tuttu Mari-Prinsessa Ståhlhammar.

Lue myös: Päätoimittajan näkökulma: Sanna Marin, olette pääministeri ja perheenäiti – miksi haluatte olla osa kapakoissa sekoilevaa ”jauhojengiä”?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sanna Marin (@sannamarin)

Videon aiheuttama valtaisa kohu johtuu pitkälti paitsi päihtyneen pääministerin tanssiliikkeistä, myös videon taustalla kuuluvista kommenteista.

Videon taustalta kuuluu, kuinka ainutlaatuisissa tunnelmissa juhlijat ovat. 

- V**tu tästä tulee hyvä fiilis, kiitos, lalalaaa, eräs juhlijoista hihkuu.

- Jauhojengi, hihii, puolestaan toinen bilettäjistä nauraa.

Lue myös: Näin "jauhojengin" kanssa bilettänyt Sanna Marin selitti skandaalivideota - yksi merkityksellinen lause pääsi pääministerin suusta

Seiska ei useista yrityksistä huolimatta tavoittanut Janita Autiota kommentoimaan mystistä sometiliä.