fbq
Kotimaa
24.09.2022 16:30
Teksti: Miikka Ylä-Jussila|Kuvat: Jaana Isosaari, Seiskan arkisto
Anja plus Danny ja Armi
Muistatko? Armi Aavikon edesmennyt Anja-äiti tylytti Dannya Seiskan haastattelussa: ”Kuinka hän kehtaa edes esittää asian näin?”
Kotimaa
24.09.2022 16:30
Teksti: Miikka Ylä-Jussila|Kuvat: Jaana Isosaari, Seiskan arkisto

Seiska uutisoi aiemmin tänään lauantaina (24.9.) siitä, että Anja Aavikko on menehtynyt. Hänen hautajaisensa on pidetty, ja hänen hautapaikkansa on tyttärensä vieressä.

Lue myös: Armi Aavikon Anja-äiti on kuollut – toive tyttären viereen pääsystä toteutettiin: Kuvat haudalta

Vuoden 1977 Miss Suomen Armi Aavikon (1958-2002) äiti Anja esiintyi viimeistä kertaa julkisuudessa kesällä 2021, kun hän antoi Seiskalle harvinaisen haastattelun. Julkisuuteen Anjan sai astumaan iskelmälegenda Danny, joka kommentoi tuona kesänä Armiin liittyviä asioita.


- Armin kuolemasta tulee tammikuussa 20 vuotta, ja haluaisin lopultakin, että tyttäreni saisi nukkua ikiuntaan rauhassa. Antaisi minun ja myös Armin sisarusten elää ilman jatkuvaa tuskaa.


– Se ei ole kuitenkaan mahdollista niin kauan kuin Danny nostaa omia tarinoitaan julkisuuteen, Anja sanoi tuolloin Seiskalle.

Lue myös: Armin äiti Anja Aavikko syyttää Dannyä katteettomista lupauksista: Kiltti tyttäreni uskoi!

Armi ja Danny julkaisivat yhdessä iskelmähittejä. Lisäksi he keikkailivat vuosikausia. Pariskunnan välillä oli suhde, vaikka Danny oli naimisissa. Suhde päättyi vuonna 1992.

Danny kertoi kesällä 2021 Yle Radio Suomen haastattelussa siitä, että hän olisi ollut aikoinaan valmis avioitumaan Armin kanssa. Dannyn mukaan tämä asetti avioitumisen ehdoksi sen, että Armi jättäisi alkoholin.

Danny kertoi haastattelussa Armin vastanneen, ettei hän todennäköisesti pystyisi siihen.

Sanoin, että sitten me emme myöskään mene naimisiin. Valitse jompikumpi: tämä seurue, jonka kanssa nyt vietät elämääsi tai sitten meidän kahden tie, joka olisi voinut muodostua hyvin kauniiksi ja hienoksi, Danny väitti vastanneensa.

Lue myös: Danny muistelee elämäkerrassaan rakastumistaan Armi Aavikkoon: "Meni vuosi, ennen kuin annoin periksi"

Anja oli tuohtunut Dannyn sanoista.

– Tämä ei ole totta, Anja sanoi väitteestä ja löi jämäkästi nyrkillä pöytää.

– Kuinka hän kehtaa edes esittää asian näin, kun itse piiritti ja liehitteli Armia heti alusta asti. Antoi nuorelle, vilpittömälle tytölle katteettomia lupauksia vuosi vuoden perään. Hän piti yllä unelmia yhteisestä elämästä ja avioitumisesta vuodesta toiseen. Kiltti, lipeväsanaiseen mieheen ihastunut tyttäreni uskoi, Anja pamautti tuolloin.

Armi ja Danny
Armi ja Danny keikkailivat yhdessä vielä 1990-luvulla. Arkistokuva.

Anja kertoi lisäksi, että Danny siirsi hänen ja Armin yhteiselämää aina eteenpäin muun muassa sanomalla eroavansa, kunhan lapset ovat riittävän isoja kestämään vanhempiensa eron.

– On todella vastuutonta antaa lupauksia, joita ei voi pitää. Niitä lupauksia ei antanut Armi, vaan nimenomaan Danny. Hän myös hoki minulle lukemattomia kertoja, että haluaa olla vävyni. Elettäkään avioliiton mahdollistamiseksi hän ei kuitenkaan koskaan tehnyt, Anja lausui.

Anja Aavikko
Anjan Armi-tytär oli vasta 18-vuotias, kun tämä valittiin Miss Suomeksi vuonna 1977.