fbq
Kotimaa
23.09.2022 05:00
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: Seiskan arkisto
Armi ja Danny
Danny muistelee elämäkerrassaan rakastumistaan Armi Aavikkoon: "Meni vuosi, ennen kuin annoin periksi"
Kotimaa
23.09.2022 05:00
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: Seiskan arkisto

Iskelmälegenda Ilkka "Danny" Lipsanen täyttää lauantaina 24. syyskuuta pyöreät 80 vuotta. Syntymäpäivän kunniaksi tänään perjantaina (23.9.) ilmestyi kirjailija Antti Heikkisen kynäilemä Dannyn elämäkerta Danny - koko show (WSOY), jonka noin 450 sivua käyvät laulajan elämän käänteet yksityiskohtaisesti läpi syntymästä nykyhetkeen.

Kirjassa kuvaillaan Dannyn ja laulaja Armi Aavikon yhteistä taivalta liki sadan sivun verran. Niin merkityksellinen Armi oli Dannyn elämässä. Kaksikko alkoi keikkailla yhdessä vuonna 1977. Elämäkerrassa liki kritisoidaan Armin lauluääntä hänen uransa alkutaipaleella.

- Päin seinää -laulussa Armin ja Dannyn laulutaidolliset erot korostuvat huomattavasti kärkevämmin kuin Tahdon olla sulle hellässä. Armin erottaa ensiaskeleitaan ottavaksi laulajaksi. Ääni on kimakka, neuvoton ja lapsekas, kirjassa kuvaillaan.

- Mutta hänen laulustaan paistaa myös yritteliäisyys ja innokkuus. Niistä muodostuu kuulijan korvassa kokonaisuus, joka on lopputuleminaan merkillisellä tavalla hyvin, hyvin viehättävä.

Lue myös: Danny kiistää mustasukkaisuuden – iskelmälegenda avaa sanaisen arkkunsa Erika Vikmanin ja Jyrki 69:n kohusuhteesta

- Kun aloin esiintyä Armin kanssa, mä päätin että en rakastu häneen. Meni vuosi, ennen kuin annoin periksi. Tai en pystynyt enää vastustamaan hänen charmiaan, kauneuttaan ja persoonaansa. Joku muu olisi voinut pystyä. Mä en pystynyt, Danny kuvailee rakkauttaan.

Salasuhde kesti 15 vuotta. Vuonna 1995 kaksikko levytti viimeisen kerran yhdessä. Kirjan mukaan Armin aiemmin lapsekas ääni oli tuolloin muuttunut kypsäksi ja aikuiseksi vuosien ja elämän myötä.

Lue myös: Helmi Loukasmäki on hyvin huolissaan Dannystä! Terveyshuolet varjostavat viihdelegendaa

Armi menehtyi vuonna 2001, 43-vuotiaana.

- Suomessa on vähän julkisuuden henkilöitä, joista aikalaiskollegat eivät keksi pahaa sanottavaa. Armi Aavikko oli sellainen. Hän oli kertakaikkisen kiva, kirjassa kuvaillaan.

Armin varsinaista poismenoa elämäkerrassa käsitellään vähän.

- Danny oli mukana hautajaisissa. Illaksi hän lähti keikalle Kuopioon. Armin ei tarvinnut lähteä enää mihinkään.

Lue myös: Danny ja Helmi kiipelissä bensa-asemalla! Paljonpuhuva kuva

Danny ja Armi
Kirjassa kuvailleen Armin särkyneen ja lopulta kuolleen.
Tilaa Seiskan uutiskirje! »