fbq
Kotimaa
12.05.2022 19:29
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: All Over Press
Jaakko Teppo.
Mistä on kyse?! Legendaarinen Jaakko Teppo, 69, jyrähti: ”Tiedot kuolemastani ovat ennenaikaisia ja vahvasti liioiteltuja”
Kotimaa
12.05.2022 19:29
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: All Over Press

Torstai 12. toukokuuta on ollut kummallinen päivä itärajalla Joensuussa.

Siellä asuu Suomen kenties kuuluisin elossa oleva kuplettilaulaja Jaakko Teppo – ja paino sanoilla elossa oleva. Hänen on nimittäin luultu kuolleen.

Kummallinen kuvio pamahti julki torstaina alkuillasta, kun Jaakko Tepon virallisille Facebook-sivuille ilmestyi kuva peukkua näyttävästä kuplettilaulajasta ja sen yhteyteen ytimekäs teksti:

Tänään on valtakunnallisella tasolla levinnyt huhu, että Jaakko Teppo olisi kuollut. Tiedot kuolemastani ovat kuitenkin ennenaikaisia ja vahvasti liioiteltuja. Terveisin, Jaska.

Lue myös: Aku Hirviniemen rakas Sonja Kailassaari esiintyi tv:ssä ilman kihlasormusta - näin hän vastaa

Pojat äimän käkenä

Seiska tavoitti tuoreeltaan Jaakko Tepon pojan Ilja Tepon, joka kertoo olevansa kyseisen Facebook-julkaisun takana.

– Äsken minä sen kuvan nappasin. Tällainen julkaisu oli syytä tehdä, kun niinkin erikoinen huhu isän kuolemasta alkoi levitä, Ilja Teppo tuhahtaa Seiskalle.

– Täällä se Jaakko täyttelee ristikoita kotosalla Joensuussa. On iso kysymys, mistä tällainen huhu on alkanut levitä. Aika ihmeellinen juttu.

Lue myös: Valtteri Filppulalta suoraa puhetta: tätä mieltä Stanley Cup-voittaja on Leijonien uudesta kotiluolasta Tampereella – kylmänviileä vertaus NHL-areenoihin

”Asia täytyy selvittää”

Ilja Teppo kertoo, kuinka hän ja hänen veljensä alkoivat saada tänään torstaina yhteydenottoja ”valtakunnallisesti mediaväeltä.” Lehtimiehet olivat kuulemma kaikki samalla asialla: oliko Jaakko Teppo todella kuollut?

– Erilaiset mediahenkilöt ovat tosiaan soitelleet. Me veljet olemme olleet äimän käkenä, että miten on mahdollista, että tällaista luullaan. No, onneksi asia kuitenkin selvisi, Ilja Teppo ihmettelee.

Itärajalla ei kuitenkaan noin vain sulateta moisien kuolemahuhujen leviämistä.

– Mistä ja miten tällainen huhu olisi voinut lähteä leviämään? Poikana tällainen aihe tietysti säväytti… Kyllähän tämä asia täytyy selvittää.

Lue myös: Tämä meteorologi on miesten märkä päiväuni! Venla-voitolla historiaa tehnyt Anniina Valtonen tunnustaa Seiskalle suosionsa lieveilmiön: ”Kiitos mutta ei kiitos”

Kansantaiteilija Jaakko Teppo kuvattuna Helsingin kirjamessuilla vuonna 2016.
Kansantaiteilija Jaakko Teppo kuvattuna Helsingin kirjamessuilla vuonna 2016.

Ei enää puhdasta ravia

Pohjois-Savon Iisalmessa syntynyt mutta jo pitkään Pohjois-Karjalassa vaikuttanut Jaakko Teppo, 69, on sinetöinyt asemansa koko kansan kuplettitähtenä. Satiirin mestariksi kuvailtu sanaseppo tunnetaan kotiseuturakkaista teksteistään.

Hänen loistelias uransa sai vuonna 1995 dramaattisen käänteen, kun Ruikonperän multakurkkua kohtasi kova aivoinfarkti. Sen koommin Jaakko Teppo ei ole keikkaillut. Hänelle on myönnetty valtion taiteilijaeläke.

– Isä on tällä hetkellä oikeastaan aika virkeässä kunnossa. Sairauden jäljiltä liikkuminen ei toki ole enää niin sanotusti puhdasta ravia, mutta yleiskunto on ihan ok, Ilja Teppo selventää Seiskalle.