fbq
Kotimaa
14.04.2022 09:22
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Atte Kajova
Oona Komi.
Miss Helsingin kauhunhetket: todisti Vantaalla silmitöntä väkivaltaa, pakeni ja soitti poliisit – ”Kyllä tuollaisen näkeminen järkyttää”
Kotimaa
14.04.2022 09:22
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Atte Kajova

Viime syksynä uudeksi Miss Helsingiksi valittu Oona Komi todisti maanantai-iltana (11.4.) pelottavaa tapahtumaketjua Vantaalla. Hän sattui sattumalta paikalle, kun tuntemattoman pariskunnan välille puhkesi raju riita keskellä julkista tilaa.

– Mies ja nainen riitelivät kovaäänisesti kielellä, jota en tunnistanut. En siis ymmärtänyt mistä siinä oli kyse, mutta sen tajusin, että se oli aggressiivista ja hyvin vihamielistä sitä naista kohtaan, Oona, 22, kertaa Seiskalle Brooks-kenkävalmistajan juoksutilaisuudessa Radisson Blu Seasidessa Helsingissä.

– Se ei vaikuttanut turvalliselta ja herätti meissä sivullisissa huomiota.

Lue myös: Reipas viinasatsi häistä mukaan! Miss Helsinki Oona Komi narahti 15-vuotiaana vanhemmilleen – tällainen rangaistus tuli

Oona Komi, 22, kertoi kauhunhetkistään Brooks Run Happy Afterwork -tilaisuudessa Helsingissä. – Toivon, että ihminen osaisi lähteä pois tuollaisesta väkivaltaisesta suhteesta. Sellaiseen ei pidä ikinä jäädä.
Oona Komi, 22, kertoi kauhunhetkistään Brooks Run Happy Afterwork -tilaisuudessa Helsingissä. – Toivon, että ihminen osaisi lähteä pois tuollaisesta väkivaltaisesta suhteesta. Sellaiseen ei pidä ikinä jäädä.

Väkivallanteko parkkipaikalla

Oona kertoo poistuneensa paikalta ja jatkaneensa matkaansa ulos parkkipaikalle. Ennen kuin missi ehti autolleen, raivopuuskan kohteeksi joutunut tuntematon nainen ryntäsi yhtäkkiä hädissään hänen luokseen.

– Hän oli nähnyt minun nähneen sen tilanteen ja kertoi lyhyesti, että kyse oli ilmeisesti miehen mustasukkaisuudesta. Hän halusi minulta vertaistukea, koska koki olevansa siinä riitatilanteessa alakynnessä ja yksin.

Lue myös: Molskis! Rosanna Kuljun kanssa hotellilomaillut Miss Helsinki Oona Komi on kuin bikinijumalatar - katso video!

Samassa hetkessä tilanne sai dramaattisen käänteen, kun mustasukkainen mies rynnisti oletetun puolisonsa perässä parkkipaikalle.

– Hän juoksi siihen luoksemme hyvin aggressiivisesti huutamaan ja karjumaan. Sitten se eskaloitui ihan kunnon väkivallankäytöksi, Oona muistelee järkyttäviä tapahtumia.

Missivuosi on maistunut Oonalle. – Se on tuntunut tosi hyvältä ja omalta, Miss Helsinki vuosimallia 2021 iloitsee.
Missivuosi on maistunut Oonalle. – Se on tuntunut tosi hyvältä ja omalta, Miss Helsinki vuosimallia 2021 iloitsee.

”Väkivalta oli niin rajua…”

Missikaunotar pelästyi äkillistä väkivaltatilannetta niin, että pakeni autoonsa ja soitti välittömästi yleiseen hätänumeroon.

Lue myös: Miss Helsinki Oona Komi muistelee railakkaita pikkujoulujaan: ”Meitä oli 7 mimmiä ja kaikilla oli punaista päällä...”

– Sen miehen viha ja käyttämä väkivalta oli niin rajua, etten uskaltanut mennä siihen väliin.  Kysyin 112:lta, miten tällaisessa tilanteessa pitäisi toimia. Sieltä kyseltiin tilannekuvausta, sijainnistani ja sitä, oliko minulla vielä heihin näköyhteys heihin.

– Selostin sitten tilanteen ja he lähettivät poliisipartion paikalle. Jäin vielä varmuuden vuoksi lähettyville odottamaan, jotta näin, että poliisit varmasti löytävät perille.

Poliisi hoiti tilanteen

Missin mukaan välikohtausta saapui todistamaan parkkipaikalle muitakin sivullisia ja että poliisipartio saapui nopeasti paikalle. Oona kertoo nähneensä, miten mustamaijasta jalkautuneet poliisit ottivat tilanteen haltuunsa.

– Kyllä tuollaisen näkeminen järkyttää. Maailmalla tapahtuu tosi vakavia asioita, mutta Suomessakin on edelleen tällaista…

Lue myös: Tältä Miss Helsinki Oona Komi näytti lapsena – ”Olin puhelias ja energinen tyyppi”

– Se pysäytti tajuamaan, miten tällaista voi vielä nykypäivänäkin tapahtua – ja vielä julkisella paikalla. Jos kerran kehtaa julkisesti kohdella puolisoaan noin, niin minkälaista se mahtaa olla kotona?

– Toivon, että ihminen osaisi lähteä pois tuollaisesta väkivaltaisesta suhteesta. Sellaiseen ei pidä ikinä jäädä.