fbq
Kotimaa
13.03.2023 17:38
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan toimitus, AOP
Mika Lintilä
Mika Lintilän suu napsuu ja drinkit maistuvat – kohukuvat snapseja naukkailevasta ministeristä
Kotimaa
13.03.2023 17:38
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan toimitus, AOP

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) tunnetaan innokkaana ravimiehenä, jonka seurassa ei tarvitse kuivin suin kärvistellä. 

Jo vuonna 2016 Turun Kuninkuusraveissa kiersi huhu, jonka mukaan tuolloin Hippoksen puheenjohtajana ollut Mika oli juhlinut sen verran railakkaasti, että saunailta oli venähtänyt aamuyön tunneille. 

Silti Mika hoiti tyylikkäästi ravien sunnuntaisen päätöspäivän ohjelman läpi, isännöiden samalla ravien suojelijaa, presidentti Sauli Niinistöä.

Bloody Maryjä valtion piikkiin

Mika tunnetaan nuukana miehenä.

Siitä kielii hänen viehtyminen esimerkiksi kolmen tähden Jaloviinaan, jota kansan keskuudessa kutsutaan leikatuksi konjakiksi. 

Mika Lintilä
Mika Lintilä nautiskelemassa tuopillista, pöydällä myös snapsilasi. Kuva otettu Kalajoella ravintola Beacho Rosén terassilla.

Seiska uutisoi jo vuonna 2018, kuinka Mika vingutti valtion luottokorttia Sipilän hallituksessa eniten. Tuolloin elinkeinoministerinä ollut Mika törsäsi valtion rahoja satojen eurojen taksikuluihin ja hienoihin illallisiin.

Mikan luottokorttilasku oli 17 703 euroa, kun esimerkiksi tuolloisen pääministeri Juha Sipilän luottokorttilasku oli pyöreät nolla euroa. 

Luottokorttilaskussa huomiota herätti se, että ainakin tuolloin hän oli mieltynyt varsin kalliisiin Bloody Mary -drinkkeihin, joita hän oli lipitellyt ilmaiseksi valtion piikkiin.

Lue myös: Jättiselvitys ministerien luottokorttitörsäilystä: Elinkeinoministeri Mika Lintilä vingutti yli 17 000 euroa valtion piikkiin – drinkkejä, lounaita ja hotelliöitä!

Vakiodrinkki: Tuoppi ja snapsi

Vaikuttaisi siltä, että Mikan sosiaalinen alkoholin käyttö on vuosien saatossa mennyt astetta syvemmälle. 

Nimittäin Seiskan toimitukseen on tullut viime vuosien ajan useita vinkkejä siitä, että Mika on nähnyt erilaisissa tilaisuuksissa selvästi päihtyneenä. 

Viime kesänä Lintilä bongattiin Toholammin baarissa.

Mika Lintilä
Mika kesäinen terassi-ilta lipsahti humalan puolelle. Tälläkin kertaa nokan edessä tuoppi ja snapsilasi.

- Hän oli selvästi päihtyneenä, mutta ei aiheuttanut mitään häiriötä, Seiskalle kerrotaan.

- Hänellä oli nokkansa edessä oluttuoppi ja sen kyytipoikana snapsi.

Kyseinen juomakombo näyttäisi olevan Lintilän suosima yhdistelmä. Hänet nähtiin toissakesänä Kalajoella ravintola Beach Rosé:n terassilla naukkailevan oluttuopillista, niin ikään kyytipoikanaan snapsilasillinen.