fbq
Kotimaa
02.11.2022 08:00
Teksti: Eetu Ampuja, Turku|Kuvat: Timo Korhonen, Tomi Natri ja Eetu Ampuja
Matti ja Teppo
Matti ja Teppo lähettivät What'sAppissa pysäyttävän viestin - sitten iskelmäveljesten ulko-ovelle ilmestyi yllätys: "Se onkin ainoa kerta"
Kotimaa
02.11.2022 08:00
Teksti: Eetu Ampuja, Turku|Kuvat: Timo Korhonen, Tomi Natri ja Eetu Ampuja

Suomen suosituimmat iskelmäveljekset Matti ja Teppo Ruohonen ovat kumpikin sairastaneet koronan. Viheliäinen virus toi mukanaan ikäviä oireita, mutta myös ainakin yhden mieluisan yllätyksen.

Videolla Matille ja Tepolle myönnetään Seiskan Viihteen elämäntyöpalkinto:

Matin ja Tepon toipuminen on kaikesta päätellen hyvässä vauhdissa. Siitä varma merkki on Matin toive päästä jo lounasaikaan klassiselle pippuripihville. Tilanne on poikkeuksellinen, sillä yleensä Masa on nauttinut näihin aikoihin vasta aamupalaa.

– Meillä on täysin erilaiset vuorokausirytmit. Keikkareissuillakin saan syödä aina yksin aamupalaa, kun Masa kuorsaa melkein puoleenpäivään, Teppo hohottaa Seiskan reportterille.

Lue myös: Sairaus löi matalaksi! Teppo säikähti veljensä rajua tautia: ”Pelkäsin Matin puolesta”

Matti ja Teppo
Matti ja Teppo saivat koronassa kotiovensa taakse läheisiltään ruokalähetyksiä, mistä he ovat kovin kiitollisia. – Pakko oli saada syödyksi edes jotain.

Mars Pippurimyllyyn

Pian lounastamme hyvällä ruokahalulla legendaarisessa turkulaisravintola Pippurimyllyssä. 160-grammaiset sisäfileet katoavat vauhdilla kummankin veljen kitusiin. Toisin oli koronaa sairastaessa, jolloin ruokahalu oli kadoksissa.

– En saanut moneen päivään syödyksi juuri mitään. Korkeintaan jonkun patonginpuolikkaan, mikään muu ei maistunut, Teppo tuhahtaa.

– Minullakin oli pari kolme päivää makuaisti kokonaan kadoksissa. En esimerkiksi maistanut kahvia ollenkaan, Matti ihmettelee.

Lue myös:  Ääni kuin haudan takaa! Korona kaatoi Matti Ruohosen - Teppo tajusi heti veljensä tilanteen vakavuuden: "Ei vitsit, nyt on tosi kyseessä"

Taas maistuu piffi. Matti ja Teppo nautiskelevat vakioannoksestaan ravintola Pippurimyllyssä. – Kiva, kun pitkästä aikaa maistaa jotain!
Taas maistuu piffi. Matti ja Teppo nautiskelevat vakioannoksestaan turkulaisravintola Pippurimyllyssä. – Kiva, kun pitkästä aikaa maistaa jotain!

Yllätys oven takana

Silti jotain oli pakko syödä. Laulajat kiittelevät vuolaasti lähipiiriään, joka auttoi kumpaakin kovimman koronakurimuksen yli.

Lue myös: Ihastuivat ikihyviksi! Matti ja Teppo vastaanottivat Turussa harvinaisen palkinnon: ”Katsos Tepi, mitä me ollaan saatu”

– Oli myönteistä nähdä, miten paljon meitä autettiin. Heti, kun laitoimme Ruohosten Whatsapp-ryhmään viestin, että nyt se korona iski, sieltä kyseltiin, mitä tarvitsisimme, Matti muistelee.

– Yleensä kokkailemme vaimon kanssa kotona kaiken itse, mutta koronassa emme saaneet mitään aikaiseksi. Se onkin ainoa kerta, kun meille on tuotu ruokaa oven taakse. Sinne oli ilmestynyt jopa lihamakaronilaatikkoa, Teppo kertaa.

Lue myös: ”Olemme rokotteiden kannalla” – Matti ja Teppo ovat riskiryhmäläisiä

Suomen suosituimmat iskemäveljekset kärvistelivät pitkään koronan kourissa. – Tietää, että puhutaan vakavista asioista, kun meille nousee kuume sellaisiin lukemiin.
Suomen suosituimmat iskemäveljekset kärvistelivät pitkään koronan kourissa. – Tietää, että puhutaan vakavista asioista, kun meille nousee kuume sellaisiin lukemiin.

Yskivät päivin ja öin

Vielä Pippurimyllyn ruokapöydässäkin veljeksiä yskittää välillä niin, että tyrät rytkyvät. Se on kuitenkin pientä verrattuna taudin kovimpaan kurimukseen.

Lue myös: Edelleen väsyttää – Koronaan sairastuneiden Matin ja Tepon yleiskunto on heikko: ”Ei jaksa kuin ennen”

– Ensin tuli kova kuume, sitten räkätautia ja lopulta ihan hirvittävää yskimistä. Sitä jatkui kaksi viikkoa lähestulkoon yötä päivää. Vielä tätä yskää on jäänyt, mutta onneksi pahin helpotti ennen Ideaparkin keikkaamme, Masa sanoo.

– Juu, ei tämä enää tartu. Minäkin yskin koronan jälkeen pitkään päivin ja öin, vaikka piti jo päästä keikoille. Masakin kysyi monesti, että onko susta tähän, mutta adrenaliini on ihmeellinen lääke, Teppo tietää.

Lue lisää Matista ja Teposta tuoreimmasta Seiskasta!

Tilaa Seiska tästä!

Oletko jo tilaaja? Lue tuoreimman Seiskan digilehti tästä.

Tuoreimman Seiskan löydät myös kaikista hyvin varustelluista Lehtipisteistä.

Kuulitko mehukkaan julkkisjuorun? Nappasitko kohukuvan? Soita 044 567 7777, tai lähetä vinkki lomakkeella.

Matti ja Teppo

Tilaa Seiskan uutiskirje! »