MasterChef-ohjelmasta tuttu aatelisrouva Marina Ehrnrooth innostui ruuanlaitosta lapsena – ”Perheemme ei käynyt kaupassa”

Parhaillaan televisiossa pyörivästä MasterChef Suomesta tuttu Marina Ehrnrooth, 63, ottaa Seiskan reportterin hymyssä suin vastaan vaaleansinisen ”huvikumpunsa” ovella. Kotikokki syventyy kertomaan sukujuuristaan tunnelmallisessa keittiössä.
– Vartuin Tyriksen kartanossa, Hvitträskin ateljeen lähettyvillä. Saman katon alla asui kolme sukupolvea. Lisäksi meillä oli kotiapulainen, joka tuli opiskelemaan perheeseemme ruotsia.
– Lopputulos oli se, että me opimme suomea, mutta hän tuskin kovin hyvin ruotsia, Marina muistelee.

Marina kuuluu tunnettuun Ehrnroothin sukuun. Hänen isoisänsä oli kenraalimajuri Gustaf Ehrnrooth, jonka veli taas oli kaikkien suomalaisten arvostama jalkaväenkenraali Adolf Ehrnrooth.
– Hän oli erittäin huumorintajuinen ja mukava mies.
– Ihmiset suhtautuvat sukutaustaani vaihtelevasti. Se on ihan miten asian ottaa. Ei nykyään voi sanoa, että aatelisnimeä kantava olisi jotenkin hienompi kuin muut.

MasterChef-kilpailija Marina, 63, pöyristyi: Minulle lähetettiin kikkelikuva
Marina kertoo perheensä olleen omavarainen, sillä niin perunat, maito, kala kuin kananmunat saatiin omilta tiluksilta. Lapsuus oli ihanaa aikaa, sillä kotikonnuilla oli tilaa temmeltää.
– Alakoulussa oli muiden mielestä noloa, ettei perheemme käynyt kaupassa. Jälkeenpäin ajateltuna sehän oli kamalan hienoa, että kaikki ruoka saatiin läheltä.
Marinan innostus keittiön saloihin syttyi jo lapsena, kun hän alkoi leipoa siskonsa kanssa. Hän oppi ruuanlaiton auttamalla ja seuraamalla äitiään.
– Opin perusasiat, kuten perunan ja makkaran käsittelyn. Teimme myös silavapannukakkuja sekä makkarakuppeja.