fbq
Kotimaa
26.11.2022 10:32
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram
lotta ja pappa
Lotta ja pappa -duon Jorma Saahko, 87, joutui sairaalaan
Kotimaa
26.11.2022 10:32
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram

Lotta-Sofia Saahko, 29, ja hänen pappansa, Jorma Saahko, 87, nousivat julkisuuteen Lotan ja papan koronalaulut -somekanavan myötä.

Lotta ja pappa -duona tunnettu kaksikko ilmoitti eilen perjantaina (25.11.) Facebook-sivuillaan, että Jorma on joutunut sairaalaan.

Jorma on murtanut lonkkaluunsa pari viikkoa sitten.

– Terveisiä sairaalasta. Pappa-raukka mursi lonkkaluunsa muutama viikkoa sitten Lotan ollessa Lontoossa, mutta onneksi hän on ollut hyvissä käsissä ja pystyy jo taas kävelemäänkin! Hänellä on kova lauluhinku, joten tämä ei varmaankaan ole viimeinen video jonka saatte sairaalasta, kaksikko tiedotti seuraajilleen.

Lue myös: Someilmiö Lotta ja pappa herättää huolta: "Rahastaako Lotta muistisairaalla papalla?" - Väite saa Jorman, 86, jyrähtämään

Lotta ja pappa laulavat yhdessä videolla. He myös kertovat papan harmillisesta onnettomuudesta.

– Olin menossa postilaatikolle hakemaan lehteä aamulla. Siinä oli liukas kohta, ja lensin selälleni. Puolitoista tuntia makasin siinä, Jorma muistelee videolla.

Jorma on onneksi toipunut hyvin, ja hän pystyy jo kävelemään rollaattorin avulla.

Pappalassaan asuva Lotta oli aiemmin isänisänsä Jorman omaishoitaja, mutta tänä vuonna pesti evättiin häneltä.

Lue myös: Lotta ja pappa: Opettelemme elämään Alzheimerin kanssa

Lotalta otettiin omaishoidon tuki pois, sillä uusien kriteerien mukaan 87-vuotias muistisairas Pappa eli Jorma Saahko ei tarvitse omaishoitajaa. Jormalla on todettu Alzheimer.

Kirjailijana kunnostautunut Lotta on ollut tänä syksynä Lontoossa kirjoittamassa uutta kirjaansa. Lotta on kertonut someseuraajille, että hän järjestää aina Jormalle seuraa, kun on itse poissa kotoa.

Lue myös: Somekaksikko eksyi Helsingissä – Lotta ja Pappa haahuilivat rautatieasemalla

Jorma joutui viimeksi sairaalahoitoon heinäkuussa. Viime joulun alla Jorma oli myös sairaalahoidossa verenmyrkytyksen takia.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »