fbq
Kotimaa
28.11.2022 16:44
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram
Lola Odusoga
Lola Odusogan avoin rahatilitys: "Sanonpa vaan, että voi *****"
Kotimaa
28.11.2022 16:44
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram

Tv-tuotannoissa vaikuttava entinen Miss Suomi Lola Odusoga, 45, kertoo, että on monesti jäänyt ilman palkkaa tekemästään työstä.

Lola Odusoga kertoo viihdealan karuista puolista. Lola kertoo, että on tehnyt vuodesta 1995 pääasiallisesti erilaisia muoti- ja viihdealan keikkahommia: tapahtumia, juontokeikkoja, tv-esiintymisiä, mainoksia, promoja, tv-juontoja, ollut eri ohjelma- ja mallitoimistojen listoilla ja tutustunut satoihin eri yrityksiin.

- Onko rahat jäänyt joskus saamatta? Ei riitä kahden käden sormet laskemaan kertoja, ja oikeuteenkin asti on oltu menossa. Huijareita ja asiansa huonosti hoitavia toimijoita mahtuu muoti- ja viihdealalle ihan liikaa. En ole todellakaan aina saanut rahojani, ja on peritty ja vaikka ja mitä, ja konkurssiin menneitä yrityksiäkin on tullut vastaan. Joillekin se on ollut jopa ns. tapa toimia, Lola tilittää Instagram-tilillään.

Lue myös: Lola Odusoga avautuu ylimieliseksi haukkumisesta: "Mun menestys ei oo keneltäkään pois"

Joidenkin yritysten toimintatavat aiheuttavat hallaa kaikille alalla toimiville.

- Osa näistä toimijoista on kuin ongelmaa ei olisi ollutkaan. On raivostuttu, kun palkkioiden perään on edes kehdattu kysellä. Alan iso huono puoli on tämä, sillä se tahraa pahimmillaan hyvien toimijoiden maineen, ja tekee työntekijöistä/yrittäjinä toimivista alan duunareista kyynisiä ja ennakkoluuloisia.

"Paljon sua ottais päähän?"

Perjantaina (25.11.) ilmoitettiin, että Alfa-tv:n toiminta loppuu konkurssiin tänään maanantaina (28.11.) kello 12.

Lue myös: AlfaTV:n toiminta loppuu – yhtiö konkurssiin

- Uusimpana yllärinä loppuvuoteen: Alfa Tv. Sanonpa vaan että voi *****. Käytännössä tein kaikki tämän vuoden tv-juontoni ilmaiseksi, 3 suoraa Syksyn Sävel -lähetystä Alfa Tv:lle ja tiedostetusti yhden nauhoitetun hyväntekeväisyyslähetyksen Ylelle, Nenäpäiväkonsertin, Lola avautuu.

Lola kertoo, että on tehnyt paljon tietoisesti hyväntekeväisyystyötä.

- Usein vaaditaan viihdealan ihmisiä esiintymään eri yhteyksissä ilmaiseksi, tukisimme kaikkea omalla panoksellamme, se kun on niin tärkeää ehdottavalle osapuolelle. Kieltäytyessä puhutaan, että onpa ylpeä, kun ei hyvän asian takia korvauksetta tule. Olen tehnyt koko elämäni paljon hyväntekeväisyyttä, tietoisesti, työnantajan velvottamana, sekä ikävämmällä tavalla, itselle yllätyksenä.

- Nyt olen ollut 4,5 vuotta pääasiallisesti tv-alalla tuotannon puolella, kaikki keikat ja muut ovat ns extraa. Täällä on ollut hyvä olla. Ei ole ollut ongelmia rahan kanssa, ei minulla.

Lola myös peräänkuuluttaa, että sovituista töistä kuuluisi saada palkkaa.

Paljon sua ottais päähän kun teet duunit, mutta et saakkaan palkkaa? Aivan. Söiskö se lisää sitä, ettei innosta tehä tietosesti yhtään ilmasia hyväntekeväisyyshommiakaan? Aivan. Kaikki kärsii, hän toteaa.

Kommenttiosiossa myös tapahtuma-alan yrittäjä Sointu Borg on käynyt myöntämässä, että myös hänelle on jätetty maksamatta palkkaa, sekä suututtu, kun hän on kysellyt rahojen perään.

Lue myös: Kuka on seuralainen? Lola Odusogan mysteerimatka alkoi erikoisesti: "Pahoittakaas nyt ihmeessä mielenne"

Tilaa Seiskan uutiskirje! »