fbq
Kotimaa
28.06.2022 11:33
Teksti: Anni Niittylahti|Kuvat: All Over Press & Twitter
Matti Vanhanen ja Jarno Vähäkainu
Kuvasi salaa kansanedustajan mekon alle - Matti Vanhanen antoi VKK-pomo Jarno Vähäkainulle porttikiellon eduskuntaan: "Täysin sopimatonta"
Kotimaa
28.06.2022 11:33
Teksti: Anni Niittylahti|Kuvat: All Over Press & Twitter

Valta kuuluu kansalle -puolueen toinen varapuheenjohtaja Jarno Vähäkainu salakuvasi vihreiden kansanedustajaa Iiris Suomelaa viime viikolla eduskunnassa. 

Vähäkainu otti ja julkaisi Suomelasta salaa kuvan, jossa Suomela on eduskunnan kahviossa pöydän ääressä. Suomelan mekko on kuvassa kohonnut siten, että Vähäkainun otos luo näkymän mekon alle.

- Uutissuomalainen kysyi puolueilta "Rydman" häirinnästä politiikassa. Kyllä, aikamoista seksuaalista häirintää koin viimeksi, kun kävin eduskunnan kahvilassa, Vähäkainu twiittasi kuvan oheen.

Teon seurauksena eduskunnan puhemies Matti Vanhanen antoi Jarnolle maanantaina (27.6.) pääsykiellon eduskuntaan hallituskauden loppuun asti. Eduskunta ilmoitti asiasta tiedotteella.   

- Ei ole edes ajateltu, että jotain tällaista voisi tapahtua. Normaaliin järjenkäyttöön ja tapoihin kuuluu se, että näin ei menetellä, Matti kommentoi asiaa Ylelle

Hänen mielestään kyseinen toiminta on täysin sopimatonta.

Lue myös: Riemu repesi! Matti Vanhanen ja Kaarle Kustaa kohtasivat kuninkaanlinnassa: huomio kiinnittyi yhteen asiaan - kuva

Eduskunnan pääsihteeri Maija-Leena Paavolan mukaan päätös on harvinainen, mutta kertoo tilanteen olevan myös ainutlaatuinen. 

- En muista omalta ajaltani vastaavaa, mutta tällaisia tilanteitakaan ei ole aikaisemmin ollut. Toivotaan, että näitä tapauksia ei ole jatkossakaan. 

Lue myös: Pekka Haaviston koronalle altistunut teinityttö: "Ryyppäsin ja pulikoin vihreiden puoluejohdon kanssa"

Suomela itse kommentoi asiaa omalla Twitter-tilillään: 

- Nuorten naisten olemassaolo ei ole häirintää. Salakuvaaminen & kuvien levittely sen sijaan on.

Lue myös: Kansanedustaja Pauli Kiuru kohupäätöksestään: Näin paljon kukkaroni kevenee

Tilaa Seiskan uutiskirje! »