fbq
Kotimaa
25.05.2022 16:57
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press
Susanna Laine
Kirja: Susanna Laine näki silikoneja missikisoissa ja päätti tuunata omat rintansa - "Toivoin, etteivät ne tursahda ulos"
Kotimaa
25.05.2022 16:57
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press

Juontajana ja näyttelijänä tunnettu Susanna Laine, 40, nousi julkisuuteen vuoden 2005 Miss Suomi -finalistina. Voittajan kruunua kantoi tuona vuonna Hanna Ek, mutta Susanna ylsi kauneuskilpailussa toiseksi perintöprinsessaksi. 

Susanna Laine
Susanna oli 23-vuotias, kun hänestä tuli kansan tuntema missi.

 

Lue myös: Susanna Laine avautuu uutuuskirjassa kokemastaan kiusaamisesta: "Minulla on ruman tytön sielu"

Vaikka Susannan isosisko Tiina oli valittu vuoden 1984 perintöprinsessaksi, ei pikkusisko osannut kuvitella itseään kauneuskilpailuihin. 

”Tuleekos sinusta isona missi?” ukot huoltoaseman pöydässä kysyivät kahvikupit kädessä ja sokeripala huulten välissä. Olin hiljaa ja tuijotin paksujen silmälasien takaa tutkivasti. Tunsin nahoissani, etten ehkä olisi missityyppiä, mutta hauskaa kun minutkin huomioitiin, Susanna muistelee omaelämäkerrallisessa kirjassaan Epätäydellisen naisen itsetunto (Otava). 

Lue myös: Kirjapaljastus: Yllättävä työttömyys vei pohjan Susanna Laineen elämältä - "Mitään ei jäänyt jäljelle"

Vaikka Susanna oli nuoren ikänsä taistellut missikisoja vastaan, löysi hän talvella 2005 itsensä kisojen esikarsinnasta, josta tie jatkui finaaliin asti. Tunteet kisakokemuksesta olivat ristiriitaiset.

Välillä sohvalla istuessani tunsin pettymystä tekemästäni valinnasta ja välillä taas jotkin pienet hyvät fiilikset viilsivät selkäpiitäni, Susanna kertoo. 

 

Pikatuunaus rintamukseen

Perintöprinsessa lähetettiin Japaniin kisaamaan Miss Internationalin tittelistä. 

Finaalin ulkopuolelle jäänyt Miss Aruba käveli vastaan, otti minua olkapäästä kiinni ja otti jaloistaan kultaiset, erittäin korkeat kengät ja antoi ne minulle. ”Ota nämä, niin saat vähän lisäpituutta”, hän sanoi ja iski silmää, Susanna kertoo.

Lue myös: Mikä vedätys! Susanna Laineen kanssa poseeraava mies on kuin ilmetty Petri Nygård - mutta eipäs olekaan

Korkokengät eivät täysin hälventäneet Susannan epävarmuutta. Hän marssi vessaan ja otti käyttöönsä epätavalliset keinot.

Otin käsipaperitelineestä tupon paperia ja sulloin ne rintaliiveihin. Jokaisella finalistilla oli taatusti silikonirinnat ja muitakin täytteitä – muutama paperitollo rintaliivien täytteenä olisi tuskin keneltäkään pois, Susanna paljastaa.

Susanna Laine
–  Yllätyin todella. Ja samalla minua nauratti, Susanna muistelee menestystään missikisoissa Japanissa.

 

Susannan suureksi yllätykseksi hän sijoittui kolmanneksi kauneuskilpailussa. 

Olin hyvin lähellä, etten revennyt nauramaan, kun jännitys laukesi. Yritin hillitä itseni ja kävelin lavan keskelle. Tunsin käsipaperit edelleen rinnuksissani ja toivoin, etteivät ne tursahda ulos, Susanna kertaa muistojaan. 

Lue myös: Jösses! Ikuistiko Petri Nygård Susanna Laineen yläosattomissa? Superrohkea lemmenlomakuva julki!

Kursivoidut kohdat lainauksia Susanna Laineen ja Terhi Ketola-Huttusen kirjasta Epätäydellisen naisen itsetunto.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »