fbq
Kotimaa
16.03.2023 10:00
Teksti: Jari Peltomäki|Kuvat: Seiskan arkisto
Kerstin Campoy
Kerstin Campoy on kuollut – 90-luvun kohuäiti menehtyi vain 59-vuotiaana
Kotimaa
16.03.2023 10:00
Teksti: Jari Peltomäki|Kuvat: Seiskan arkisto

Kerstin Lindeman (o.s. Campoy), 59, on menehtynyt keskiviikkona (15.3.). Kerstinin lähipiiri vahvistaa kuoleman Seiskalle.

Keski-Suomessa Jämsässä asunut Kerstin menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen. Hän on kertonut sairastaneensa haimasyöpää. Kerstin vietti vastikään syntymäpäiviään, sillä hän täytti viime viikolla (9.3.) 59 vuotta. 

Kerstin muistetaan 1990-luvun kohuäitinä hänen taistellessaan kahden poikansa huoltajuudesta USA:ssa. Hän menetti lopulta poikansa Yhdysvaltoihin ja sittemmin elämänsä viinalle.

Viimeiset vuotensa Kerstin vietti alkoholinhuuruista elämää Jämsässä.

– Olen taistellut koko aikuisikäni viinanpirua vastaan, ja sama mittelö jatkuu edelleen. Toinen puoli minusta haluaa raitistua ja toinen puoli tykkää olla alkoholisti! Kerstin totesi Seiskan haastattelussa 2020, kun hän jälleen kerran yritti raitistua.

Kerstin ei piilotellut alkoholi-ongelmaansa eikä elämänsä vaikeuksia, vaan avautui niistä suorasanaisesti monissa Seiskan ja muidenkin medioiden jutuissa.

Lue myös: Kerstin Campoy tuomittiin vankilaan! Tältä ex-kohuäiti näyttää nyt – tuore kuva!

Vuonna 2018 Kerstin tuomittiin vankilaan. Kerstin elämän ensimmäinen linnareissu juonsi juurensa juhannusviikkoon 2016, jolloin poliisi pysäytti juopuneen Kerstinin auton ratista, ja hänet tuomittiin törkeästä rattijuopumuksesta kolmeksi kuukaudeksi vankeuteen.

Ensikertalaisena Kerstinin vankeus muutettiin 90 tunniksi yhdyskuntapalvelua. Hän jätti kuitenkin rangaistuksen suorittamatta loppuun ja syyttäjä vaati jäljelle jääneiden 65 tunnin muuttamista ehdottomaksi vankeudeksi. Kerstinille mätkäistiin 65 päivän vankilatuomio.

Kertsin Campoy
Kerstin matkalla vankilaan.

Katkera huoltajuuskiista USA:ssa

Seiska seurasi 90-luvun Campoy-draaman huikeita vaiheita alusta asti. Kerstin ja yhdysvaltalainen Miguel Campoy menivät naimisiin vuonna 1990 Jämsänkoskella. 1991 syntyi esikoispoika Alexander ja 1992 Jonathan.

Vuonna 1995 Kerstin matkusti poikiensa kanssa Miguelin luo Kaliforniaan. Sitä ennen hän oli jo pannut vireille avioeron ja vaatimuksen lasten huoltajuudesta.

Vuonna 1996 amerikkalainen tuomioistuin määräsi poikien huoltajuuden väliaikaisesti Miguelille, ja tämä päätös sai Kerstinin epätoivoon. Hän kaappasi lapsensa ja pakeni Suomeen.

Kerstin Camboy
Kerstinin elämässä oli paljon vastoinkäymisiä.

Pakeni viranomaisia 

Vuonna 1997 Jämsän käräjäoikeus määräsi huoltajuuden Kerstinille. Saman vuoden syyskuussa korkein oikeus yllättäen määräsi pojat palautettavaksi USA:han. Koko Suomi seurasi kolme kuukautta kestänyttä huimaa kilpajuoksua, kun Kerstin ja pojat pakenivat viranomaisia.

Vuoden 1999 maaliskuussa Alexander ja Jonathan Campoy siirrettiin Yhdysvaltoihin. Kerstin taisteli pojistaan vielä yhdysvaltalaisissakin oikeusistuimissa. Vaikka hän sai jopa tasavallan presidentiltä Tarja Haloselta rohkaisukirjeen, Kerstin joutui luovuttamaan.

Lue myös: Viinan värittämiä rikoksia! 1990-luvun kohuäiti Kerstin Campoy avoimena: Olen juonut vasta viikon

Näki poikansa viimeisen kerran 2011

Kerstin tapasi poikansa vasta vuonna 2011, kun Jonathan pääsi ylioppilaaksi. Seiska järjesti Kerstinin matkan Kaliforniaan, ja äiti pääsi kyynelsilmin halaamaan kuopustaan. Sen koommin äiti ei ole pojistaan kuullut.

Lue myös: Kerstin Campoy tapasi 12 vuoden jälkeen poikansa!

– Olen yrittänyt Facebookin kautta ottaa yhteyttä heihin, mutta tuloksetta. Jos minulla vain olisi rahaa, matkustaisin Kaliforniaan poikieni luokse, Kerstin mietti Seiskan jutussa elokuussa 2021.

Tuolloin Kerstin iloitsi myös tyttärensä tulevasta vauvasta.

– Ensimmäinen lapsenlapsi! Olen kerännyt hänelle leluja jo valmiiksi, tällaisen ihanan pehmo-oravan, Kerstin näytti innoissaan.

Kuudesti naimisissa

Kerstin ehti olla kuusi kertaa naimisissa. Hänen viimeisin aviomiehensä menehtyi heinäkuussa 2018 avioparin kotona Jämsässä. Kuolema on korjannut satoaan senkin jälkeen.

– Äitini menehtyi Alzheimeriin vuonna 2020, ja ainoa veljeni syöpään huhtikuussa 2021. Surulliselta ja tyhjältä tuntuu, Kerstin nielee kyyneliä.

– Välillä olen niin lukossa, etten saa itkua edes ulos. Mutta toisinaan pillitän koko ajan. Yritän olla ajattelematta menetyksiä ja elän päivä kerrallaan.

Lue myös: Kännissä miehensä auton varastanut Kerstin Campoy haki ammattiapua – ”Tuntuu, etten osaa ottaa opiksi virheistäni!”