fbq
Kotimaa
05.08.2022 20:00
Teksti: Elina Niemi|Kuvat: Atte Kajova, Kristian Wallin
Signmark ja Anniina Koivuniemi
Katsojissa heräsi kysymys: Miten kuurous vaikuttaa Signmarkin tanssimiseen? Näin TTK-kilpailija vastaa
Kotimaa
05.08.2022 20:00
Teksti: Elina Niemi|Kuvat: Atte Kajova, Kristian Wallin

Tanssii tähtien kanssa -ohjelman uudet tanssiparit julkaistiin eilen sarjan lehdistötilaisuudessa (4.8.). Kymmenen julkisuudesta tutun tähtioppilaan joukossa on ensimmäistä kertaa ohjelman historiassa kuuro kilpailija.

Rap-artisti Signmark, oikealta nimeltään Marko Vuoriheimo, 44, odottaa katsojien tapaan innolla sitä, miten tanssiharjoitukset saadaan toimimaan käytännössä.

Marko on ollut syntymästään saakka kuuro. Keskustelu tapahtuu viittomakieltä osaamattomien ihmisten kanssa tulkin avustuksella.

Lue myös: Tässä ovat uudet Tanssii tähtien kanssa -tähtioppilaat! Mukana Joel Harkimo, Evelina ja Alma Hätönen

Myös Signmarkin tanssiparina nähtävä Anniina Koivuniemi kertoo pohtineensa tanssitreenien käytännöllisyyttä.

- Olen miettinyt näitä tosi paljon. Joillekin tietyille termeille ei varmasti ole olemassa oikeaa viittomaa. Sitä varten on onneksi sormiaakkoset, Anniina selventää.

Tanssinopettajana työskentelevä Anniina on luottavainen yhteisen sävelen löytymisen suhteen.

- Olemme molemmat hyvin kehollisia ihmisiä, joten luulen, että löydämme äkkiä yhteisen kielen tähän tekemiseen. Opin samalla viittomakieltä, ja Signmark oppii minun kehonkieleni ja oppii, miten näytän ja teen asioita.

Lue myös: TTK-kilpailija Benjamin Peltonen sai innostuneen vastaanoton mysteerirakkaaltaan: "Hän on luvannut tulla kannustamaan"

Anniina uskoo yhteisen kielen löytyvän kehollisuuden kautta.
Anniina uskoo yhteisen kielen löytyvän kehollisuuden kautta. 

Monia katsojia varmasti mietityttää myös se, miten ei kuuleva ihminen pääsee kiinni taustalla soivasta musiikista ja saa askeleet sovitettua rytmeihin.

-  Rytmiähän on kaikkialla! Ei se ole pelkästään musiikissa. Jokaisella on rytmiä sisällä. Se pitää vain oppia tuomaan esille, Signmark kertoo tottuneesti.

- Ajattelen sen niin, että basso on musiikkipuolelta minulle tärkein elementti, mutta myös niin, että Annina toimii instrumenttina minulle, ja kun pääsen hänen flow’hunsa mukaan, kaikki kääntyy varmasti parhain päin.

Lue myös: Joel Harkimo ei aio toistaa Leena-äitinsä kohtaloa Tanssii tähtien kanssa -kilpailussa: " Aion todellakin mennä pidemmälle kuin äiti"

Signmark aloitti musiikin tekemisen jo vuonna 2004. Hänen esikoisalbuminsa julkaistiin vuonna 2006 ja jo kolmen vuoden päästä hän oli ehdokkaana Suomen euroviisuedustajaksi kappaleella Speakerbox. Lopulta artisti jäi kisassa toiselle sijalle. Voiton vei tuolloin Waldo's People.