fbq
Kotimaa
02.02.2023 07:00
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan arkisto
Lauri Huttunen

Katkera eroriita! Latelan Lauri Huttunen käräjillä

Kotimaa
02.02.2023 07:00
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan arkisto

Latela-sarjasta tuttu Lauri ”Late” Huttunen, 39, haastoi entisen avopuolisonsa oikeuteen.

Riita koski ex-avoparin kiinteistökaupan voitto-osuuden jakamista sekä klassikko-Ford Torino GT:n omistajuutta.

Pirkanmaan käräjäoikeus kuitenkin hylkäsi Laurin kanteen ja laittoi hänet maksamaan ex-puolisonsa asianajokulut ja muita korvauksia peräti 12 767 euroa.

Lue myös: Latelan Lauri Huttunen pani rahaa palamaan kännissä - tässä tulos

Taloremontti vaati rahaa

Lauri ja hänen ex-puolisonsa olivat avoliitossa 4,5 vuotta.

Vuonna 2018 ex-parin haave toteutui, kun he löysivät järvenrantakiinteistön. Kiinteistö hankittiin molempien nimiin. Valitettavasti onnea unelmatalossa ei kestänyt kuin kolme vuotta, ja suhde päättyi riitaisasti.

Välirikon myötä ex-pari oli neuvotellut kiinteistön kohtalosta. Lauri olisi halunnut ostaa oman osuutensa ex-puolisolta, mutta se ei tälle sopinut.

Syynä oli se, etteivät he päässeet yksimielisyyteen kiinteistön arvosta. Haastehakemuksen mukaan Lauri oli tehnyt ja maksanut taloon laajoja remontteja. Samalla ex-puoliso oli sairautensa vuoksi estynyt osallistumaan remonttiin ja sen kustannuksiin puolentoista vuoden ajan, joten he sopivat suullisesti mahdollisesta kiinteistön myyntiin liittyvistä prosenttiosuuksista.

Laurin mukaan tuolloin sovittiin, että hän saa myyntivoitoista 70 prosenttia, ex-puoliso 30.

Latela-mies Lauri Huttunen hävisi oikeustaiston ex-avovaimoaan vastaan. Käräjäkeikka tuli kalliiksi, sillä mies joutuu maksamaan vastapuolen liki 13 000 euron oikeudenkäyntikulut.
Latela-mies Lauri Huttunen hävisi oikeustaiston ex-avovaimoaan vastaan. Käräjäkeikka tuli kalliiksi, sillä mies joutuu maksamaan vastapuolen liki 13 000 euron oikeudenkäyntikulut.

Lue myös: ”Kekkonenkin saunoi täällä” - Latelasta tuttu Lauri Huttunen osti Väinö Linnan kotitilan

Ex-vaimo perui kaiken

Lopulta Lauri suostui kiinteistön myymiseen ulkopuoliselle, mutta asetti ehdoksi 60 prosenttia myyntivoitosta sekä ex-puolison nimissä olleen auton saamisen omakseen.

Juuri ennen eroa ex-avovaimo oli ostanut perintörahoillaan Ford Torino GT -klassikkoauton, mutta Laurin mukaan auto oli tarkoitettu yhteiseksi kunnostusprojektiksi.

Autoprojektissa oli tarkoitus tehdä voittoa. Lisäksi pari ajatteli yhteisen projektin parantavan riitaisaksi käynyttä suhdetta.

Lue myös: Laihtui 20 kiloa! Näin Latelan Lauri Huttunen pudotti painoaan – taustalla yksi tärkeä muutos

Lauri oli luottanut pariskunnan suulliseen sopimukseen, eikä katsonut kirjallisen sopimuksen olleen tarpeen. Lisäksi hän oli puhunut sopimuksesta usean muun ihmisen kanssa.

Kiinteistölle löytyi uusi omistaja, mutta vain muutama päivä ennen kauppakirjojen allekirjoitusta ex-avovaimo ilmoitti vetäytyvänsä aiemmin sovituista asioista. Lauri ei voinut perua kauppoja, sillä hänellä oli jo uusi asunto, jonka oli rahoitettu oletetun kiinteistökaupan turvin.

Samalla paljastui, että ex-avovaimo oli myynyt autonkin Ahvenanmaalle, vaikka se Laurin mukaan oli aikoinaan tarkoitettu yhteiseksi.

Lue lisää käräjäoikeuden ratkaisusta tästä!

Tilaa Seiska tästä!
 
Oletko jo tilaaja? Lue tuoreimman Seiskan digilehti tästä.
 
Tuoreimman Seiskan löydät myös kaikista hyvin varustelluista Lehtipisteistä.
 
Kuulitko mehukkaan julkkisjuorun? Nappasitko kohukuvan? Soita 044 567 7777, tai lähetä vinkki lomakkeella.