fbq
Kotimaa
03.02.2023 07:00
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan arkisto ja Discovery+
Lauri Huttunen
Käteen jäi vain varaosat! Latelan Lauri Huttunen hävisi eroriidan oikeudessa
Kotimaa
03.02.2023 07:00
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan arkisto ja Discovery+

Latela-sarjasta tuttu Lauri ”Late” Huttunen, 39, haastoi entisen avopuolisonsa oikeuteen.

Riita koski ex-avoparin kiinteistökaupan voitto-osuuden jakamista sekä klassikko-Ford Torino GT:n omistajuutta.

Pirkanmaan käräjäoikeus kuitenkin hylkäsi Laurin kanteen ja laittoi hänet maksamaan ex-puolisonsa asian-ajokulut ja muita korvauksia peräti 12 767 euroa.

Taloremontti vaati rahaa

Vuonna 2018 ex-pari hankki järvenrantakiinteistön molempien nimiin. Valitettavasti onnea unelmatalossa ei kestänyt kuin kolme vuotta, ja suhde päättyi riitaisasti.

Välirikon myötä ex-pari oli neuvotellut kiinteistön kohtalosta. Lauri olisi halunnut ostaa oman osuutensa ex-puolisolta, mutta se ei tälle sopinut.

Syynä oli se, etteivät he päässeet yksimielisyyteen kiinteistön arvosta. Haastehakemuksen mukaan Lauri oli tehnyt ja maksanut taloon laajoja remontteja. Samalla ex-puoliso oli sairautensa vuoksi estynyt osallistumaan remonttiin ja sen kustannuksiin puolentoista vuoden ajan, joten he sopivat suullisesti mahdollisesta kiinteistön myyntiin liittyvistä prosenttiosuuksista.

Lue lisää: Katkera eroriita! Latelan Lauri Huttunen käräjillä

Latela-mies Lauri Huttunen hävisi oikeustaiston ex-avovaimoaan vastaan. Käräjäkeikka tuli kalliiksi, sillä mies joutuu maksamaan vastapuolen liki 13 000 euron oikeudenkäyntikulut.
Latela-mies Lauri Huttunen hävisi oikeustaiston ex-avovaimoaan vastaan. Käräjäkeikka tuli kalliiksi, sillä mies joutuu maksamaan vastapuolen liki 13 000 euron oikeudenkäyntikulut.

Ex-vaimo perui kaiken

Lopulta Lauri suostui kiinteistön myymiseen ulkopuoliselle, mutta asetti ehdoksi 60 prosenttia myyntivoitosta sekä ex-puolison nimissä olleen auton saamisen omakseen.

Juuri ennen eroa ex-avovaimo oli ostanut perintörahoillaan Ford Torino GT -klassikkoauton, mutta Laurin mukaan auto oli tarkoitettu yhteiseksi kunnostusprojektiksi.

Lauri oli luottanut pariskunnan suulliseen sopimukseen, eikä katsonut kirjallisen sopimuksen olleen tarpeen. Lisäksi hän oli puhunut sopimuksesta usean muun ihmisen kanssa.

Kiinteistölle löytyi uusi omistaja, mutta vain muutama päivä ennen kauppakirjojen allekirjoitusta ex-avovaimo ilmoitti vetäytyvänsä aiemmin sovituista asioista. Lauri ei voinut perua kauppoja, sillä hänellä oli jo uusi asunto, jonka oli rahoitettu oletetun kiinteistökaupan turvin.

Samalla paljastui, että ex-avovaimo oli myynyt autonkin Ahvenanmaalle, vaikka se Laurin mukaan oli aikoinaan tarkoitettu yhteiseksi.

Lauri on tuttu Latela-sarjasta, jossa hän tallikavereidensa kanssa rakentaa toinen toistaan hauskempia autoprojekteja ja yleensä kengännauhabudjetilla.
Lauri on tuttu Latela-sarjasta, jossa hän tallikavereidensa kanssa rakentaa toinen toistaan hauskempia autoprojekteja ja yleensä kengännauhabudjetilla.

Lue myös: Latelan Lauri Huttunen pani rahaa palamaan kännissä - tässä tulos

Näyttö ei riittänyt

Pirkanmaan käräjäoikeus perusteena hylätä Latela-miehen kanne oli, ettei riittävää näyttöä kiinteistön myyntivoittoprosenttien osuuksista löytynyt. Todistajien puheet olivat oikeuden mukaan olleet vastakkaisia.

Käräjäoikeus piti kuitenkin uskottavana, että auto oli hankittu kunnostamista varten. Toisaalta oikeudessa ei esitetty mitään näyttöä, että auton omistusoikeus olisi ollut yhteinen. Niinpä avovaimo sai myydä nimissään olleen auton.

Lue myös: ”Kekkonenkin saunoi täällä” - Latelasta tuttu Lauri Huttunen osti Väinö Linnan kotitilan

Oikeuden mukaan erikoista oli, että ex-pari oli käsitellyt raha-asioitaan ulkopuolisten kanssa, mutta jättänyt kirjallisen sopimuksen tekemättä.

Käräjäoikeus hylkäsi myös ex-puolison vaatimuksen Fordin osien palauttamisesta. Latela-miehelle oli jäänyt muun muassa auton venttiilikopat, pakosarjat ja virranjakaja, mutta hänen mielestään ne olivat lähinnä kaatopaikkakamaa.

Tuomio ei vielä ole lainvoimainen.

Seiska tavoitti Lauri Huttusen, mutta hän ei ollut halukas kommentoimaan tapausta millään tavalla.

Tilaa Seiska tästä!
 
Oletko jo tilaaja? Lue tuoreimman Seiskan digilehti tästä.
 
Tuoreimman Seiskan löydät myös kaikista hyvin varustelluista Lehtipisteistä.
 
Kuulitko mehukkaan julkkisjuorun? Nappasitko kohukuvan? Soita 044 567 7777, tai lähetä vinkki lomakkeella.