fbq
Kotimaa
08.03.2022 07:45
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Ari Lahti, Juha Kärkkäinen
spede pasanen, katariina souri
Karmeat muistot Speden lähentelystä! Katariina Souri tukee Lenita Airistoa ahdistelukohussa: "Minua oksetti koko mies"
Kotimaa
08.03.2022 07:45
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Ari Lahti, Juha Kärkkäinen

Lenita Airisto, 85, kertoo uudessa kirjassaan Noitanaisen ilosanoma (Bazar) Pertti "Spede" Pasasen ahdistelleen häntä seksuaalisesti.

Lue myös: Lenita Airiston raju kirjapaljastus - pelottava kamppailu Spede Pasasen kanssa: "Paskiainen yritti raiskata"

Taiteilija Katariina Souri, 53, otti kantaa kirjaväitteisiin maanantaina (7.3.) Facebookissa. Katariina kertoo omista ikävistä kokemuksistaan Spedeen liittyen tukeakseen Lenitaa, jonka kertomaan hän uskoo täysin.

- Nyt kun Hannele Lauri ja Riitta Väisänen ovat kyseenalaistaneet Lenita Airiston kirjassaan kertoman, Pasasen häneen kohdistaman raiskausyrityksen, ja Pasasen elämäkerran kirjoittaja ei hänkään ole kertomansa mukaan kuullut naisiin kohdistuvasta ahdistelusta, on minun avattava suuni, Katariina alustaa päivitystään.

Katariina kertoo päivityksessään kamalasta illastaan Speden luona 1990-luvun taitteessa.

- Olen itse aikanaan joutunut erittäin ahdistavaan ja pelottavaan tilanteeseen Spede Pasasen kotona Lauttasaaressa. En ole halunnut asiaa aiemmin avata, sillä Spede on kuollut ja olen ajatellut, ettei ole syytä kaivella ikivanhoja asioita. Nyt koen kuitenkin velvollisuudekseni puhua kokemuksestani, Katariina kirjoittaa.

Katariina kertoo Speden ottaneen häneen yhteyttä ja tarjonneen hänelle juontotöitä.

- Hän halusi minun juontavan yhdessä Lasse Norreksen kanssa suunnitteilla olevan ohjelman "Speden hauskimmat kotivideot". Sovimme tapaamisesta Lauttasaaressa sijaitsevaan ravintolaan, ja Spede pyysi, että ottaisin mukaan joitakin seksikkäitä vaatteita, jotta voisimme miettiä yhdessä mitä laitan ylleni kun teemme ohjelmaa varten otettavat promokuvat. Tässä kohden hätkähdin, mutta olin parikymppinen, juuri julkisuuteen tullut nuori nainen, ja pidin Spede Pasasta suuressa arvossa ja kunnioitin häntä. Suostuin siis kiltisti pyyntöön, ja otin mukaani joitakin kuvauksiin sopivia vaatteita, Katariina kirjoittaa.

Katariinan mukaan ravintolassa kaikki sujui asiallisesti. Illallisen jälkeen Spede oli ehdottanut siirtymistä kotiinsa, rivitalon päätyhuoneistoon meren äärelle. Siellä Katariinan oli tarkoitus esitellä mukanaan tuomiaan vaatteita, jotta kaksikko voisi valita niistä ohjelmaan soveltuvat.

- Sisään tultuamme Pasanen kaatoi meille laseihin reippaasti viskiä, ja joi omastaan melkoisia kulauksia. Hänen olohuoneessaan oli 3 valtavaa televisiovastaanotinta vierekkäin, ja kaikista tuli eri ohjelmaa. Spede pyysi minua esittämään hänelle tuomiani asuja, ja muistan vaihtaneeni vaatteita jossakin toisessa huoneessa, Katariina muistelee.

- Jossakin kohden hän laittoi musiikkia, ja halusi tanssia. Hän tempaisi minut väkisin otteeseensa, ja olin hyvin kiusaantunut lähentelyistä, ja irrottauduin hänestä, minkä jälkeen hän johdatteli minut sohvalle. Siinä istuessamme hän yritti juottaa minulle lisää viskiä, jatkoi itse juomista ja alkoi jälleen lähennellä, Katariina kertoo.

- Lopputulos oli se että torjuessani lähentelyt Spede suuttui, eikä suostunut soittamaan taksia kun ilmoitin lähteväni. Spede käyttäytyi pelottavasti, ja säntäsin asunnosta pakoon. Muistan että minulla oli vaikeuksia päästä sieltä kotiin, sillä tuohon aikaan ei ollut kännyköitä, Katariina kirjoittaa.

Katariina ei lopulta kuullut orastavasta juontopestistä enää mitään.

- Enkä olisi pestiä kyllä ottanutkaan. Minua oksetti koko mies. Ohjelma kyllä tehtiin, ja Norreksen juontajaparina toimi Arja Koriseva, Katariina kertoo.

Lue myös: Sukuelin kuin luonnonoikku! Lenita Airisto lataa kirjassaan rajua tekstiä Peter Nygårdista ja Aira Samulinista

Videolla Seiskan viihdeuutiset

Tilaa Seiskan uutiskirje! »