fbq
Kotimaa
07.03.2022 16:30
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press
Aira Samulin, Lenita Airisto ja Peter Nygård
Sukuelin kuin luonnonoikku! Lenita Airisto lataa kirjassaan rajua tekstiä Peter Nygårdista ja Aira Samulinista
Kotimaa
07.03.2022 16:30
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press

Yrittäjä Lenita Airisto, 85, kirjoittaa tuoreessa Noitanaisen ilosanoma – kirjassaan terävää tekstiä miehistä, naisvihasta ja sukupuolten välisestä tasa-arvosta – tai oikeastaan sen puutteesta. 

Lenitan kynsiin joutuvat monet julkisuudesta tunnetut miehet, jotka ovat jääneet viime vuosina kiinni naisiin kohdistuvasta asiattomasta käytöksestä. Kirjassa nousevat esille muun muassa Hollywoodin tuottajamoguli Harvey Weinsteinin ja Ison-Britannian prinssi Andrew’n seksiskandaalit sekä useat kyseenalaista mainetta saaneet poliitikot, kuten Yhdysvaltain entiset presidentit Bill Clinton ja Donald Trump sekä Italian moninkertainen pääministeri Silvio Berlusconi

Lue myös: Lenita Airiston raju kirjapaljastus - pelottava kamppailu Spede Pasasen kanssa: "Paskiainen yritti raiskata"

Myös suomalaissyntyinen muotialan liikemies Peter Nygård joutuu Lenitan käsittelyyn. Nygårdia syytetään useista seksuaalirikoksista, ja hän istuu parhaillaan rikosepäiltynä kanadalaisvankilassa. 

Peter Nygård
Syyttäjien mukaan Peter Nygårdin uhrien joukossa on myös alaikäisiä tyttöjä. 

 

Lenita ei unohda omaa ensikohtaamistaan Nygårdin kanssa 1980-luvulla.

– Häntä ei voinut sivuuttaa, niin huomiota herättävä ilmestys hän oli. Supertiukat nahkahousut venyivät saumoistaan antaessaan tilaa miehen sukuelimille, joita eräs elämässään muutakin kuin käsisuudelmia kokenut nainen piti kooltaan luonnonoikkuina, Lenita kirjoittaa.

Aira Samulinin kommentit ärsyttävät

Lenita nostaa esiin ongelmallisen asetelman, joka Peter Nygårdin, Harvey Weinsteinin ja Jeffrey Epsteinin kaltaisia miehiä yhdistää: heidän rahansa ja juristinsa pystyivät hiljentämään ja tuhoamaan naiset, jotka yrittivät paljastaa heidän sikailunsa. 

Lue myös: Lenita Airisto tylyttää kirjassaan Marja Hintikkaa kovin sanoin: "Se oli rikollinen teko"

Eniten Lenita hämmästelee naisia, jotka seisovat näiden miesten takana puolustaen, hyssytellen tai jopa kiistäen heidän rikolliset tekonsa. 

– Kaikesta puistattavasta kansainvälisestä uutisoinnista huolimatta Peter Nygårdilla on täällä vielä sydänystävä, joka julkisesti uskoo, että kaikki mitä muotigurusta on uutisoitu, on valhetta ja turhaa panettelua, Lenita hämmästelee.

Aira Samulin
Aira Samulin ei usko väitteisiin, että hänen ystävänsä Peter Nygård kykenisi ihmiskauppaan ja seksuaalirikoksiin, joista miestä epäillään.

 

Lue myös: Hajoamispisteessä ollut The Rasmus pelastui: Emppu on taivaalta pudonnut enkeli

Sydänystävällä Lenita viittaa Aira Samuliniin, joka on julkisuudessa puolustanut seksirikoksista syytettyä Nygårdia. 

– Hän on minun paras kaverini, ja tunnen hänet ehkä paremmin kuin kukaan muu. Tapaus kertoo, että miljardöörit ovat vaaravyöhykkeessä. Metoo on niin muotia, ja sillä on monen ura tuhottu, Samulin kommentoi Helsingin Sanomissa.

Lenita ei mukisematta vastaanota Samulinin perusteluja.

– Aina on kiinnostavaa kuulla, kun ihmiset puolustavat, että ”hänellähän on niin paljon RAHAA”, Lenita pohtii kirjassa.

Lue myös: Erohuhuja! Renny Harliniin yhdistetyn Karoliina Koiviston ja Hunks-Jannen suhde katkolla