fbq
Kotimaa
11.04.2022 06:00
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: All Over Press ja Seiskan arkisto
Roman Rotenberg
Kaksi mallikaunotarta synnytti Roman Rotenbergille lapsen samaan aikaan – kohumiljardöörin naisruletista skandaali Venäjällä
Kotimaa
11.04.2022 06:00
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: All Over Press ja Seiskan arkisto

Ukrainan sodan myötä Suomessa asuneet ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin lähipiiriin kuuluvat venäläisoligarkit ovat viime aikoina nousseet otsikoihin.

Suomen julkkispiireissä etenkin Roman Rotenberg, 41, on ollut vuosia tuttu näky. Romanin isä Boris Rotenberg, 65, on Venäjän presidentin judokavereita. Sitä kautta myös Roman-poika on päässyt Putinin lähipiiriin.

Roman oli 11-vuotias, kun heidän perheensä muutti Suomeen. Samalla hän oppi täydellisesti suomen kielen ja sai maamme kansalaisuuden. Nuorukainen tunnettiin intohimoisena jääkiekon ystävänä. Iän karttuessa Romanin intohimo suuntautui kauniisiin naisiin, ja pian hän aloitti melkoisen naisruletin.

Lue lisää: Putinin lähipiiriin kuuluvan Roman Rotenbergin salatut Suomi-sutinat: jahtasi Sara Sieppiä, iski Mirella Koulliaksen

Vaimo jätti tylysti

Vuonna 2010 Långvikin kylpylässä Kirkkonummella juhlittiin kolmen päivän ajan ökyhäitä, kun kylpylän omistaja Roman Rotenberg ja hänen latvialainen mallityttöystävänsä Marta Berzkalna vihittiin.

Liitto päättyi nopeasti katastrofiin, sillä Marta ei kestänyt Romanin silmää naiskauneudelle. Marta halusi erota, vaikka hän oli viidennellä kuulla raskaana.

Romanin ja huippumalli Marta Berzkalnan häitä juhlittiin Långvikissa, mutta raskaana oleva tuore vaimo halusi pian erota. Syynä olivat Romanin naisseikkailut.
Romanin ja huippumalli Marta Berzkalnan häitä juhlittiin Långvikissa, mutta raskaana oleva tuore vaimo halusi pian erota. Syynä olivat Romanin naisseikkailut.

Lue lisää: Oligarkki Roman Rotenberg vihittiin Suomessa – liitto päättyi katastrofiin

Naiset raskaana yhtäaikaa

Pian eron jälkeen Romanin kainalossa nähtiin toinen malli, Galina Keda, joka synnytti 2013 hänen ja Romanin esikoislapsen. Vuonna 2015 perheeseen syntyi toinen lapsi.

Perheidylliin liittyi skandaali, sillä samaan aikaan vuonna 2015 myös toinen malli, Margarita Banet sai lapsen Romanin kanssa.

Venäläislehdistö huomasi sosiaalisesta mediasta, että Galina ja Margarita olivat ilmeisen tietoisia toisistaan.

Someseuraajien keskuudessa vitsailtiin yleisesti siitä, kuinka molemmat mallit julkaisivat Romanilta saamiaan lahjoja somessa. Lahjat olivat usein samankaltaisia.