fbq
Kotimaa
16.12.2022 20:30
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: Instagram, Seiskan arkisto
Jere Karalahti
Jere Karalahti aloitti eduskuntavaalikampanjan - "Treenataan vähän tota kiteyttämistä vielä"
Kotimaa
16.12.2022 20:30
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: Instagram, Seiskan arkisto

Ex-jääkiekkoilija Jere Karalahti, 47, paljasti viime kuussa pyrkivänsä eduskuntaan.

Ex-kiekkoilija kertoi marraskuussa Iltalehdelle haluavansa edustaa lähiöiden ja katujengien ihmisiä sekä pyrkivänsä tuomaan esille varhaiskasvatukseen ja koulutukseen liittyviä epäkohtia.

- Opettajilta on viety kaikki keinot puuttua mihinkään. Kyllähän lapset tarvitsevat kuria ja sääntöjä, Jere sanoi Iltalehdelle.

Jerellä on puolisonsa Nanna Karalahden kanssa kolme lasta. Lisäksi hänellä on edellisistä avioliitostaan yksi lapsi sekä valkovenäläinen tytär.

Lue myös: IL: Jere Karalahti pyrkii keväällä eduskuntaan

Tänään (16.12.) Jere ilmoitti Instagram-sivullaan aloittavansa matkansa kohti eduskuntavaaleja. Liike Nyt -puolueen riveissä ehdolla oleva kohukiekkoilija järjestää osana kampanjointiaan ilmaisen elokuvanäytöksen ensi viikon tiistaina Helsingin Tennispalatsissa. Onnekkaat pääsevät katsomaan Jerestä kertovan Karalahti-dokumenttielokuvan.

- Ainoa ehto on et tulet oman perheen tai jos koet lähipiirissä jonkun nuoren ketä tarvii motivaatioita ja ehkä uusia näkökulmia ja ajateltavaa elämästä ni ilmoittaudu mukaan eli siis joku vanhempi kommentoi alle vain et olet tulossa ja kuinka monta nuorta tulee mukanasi ni ilmoitan henkilökohtaisesti huomenna 12.00 ketkä pääsee mukaan tähän näytökseen ja pahoittelut niille ketkä ei mun kautta pääse just tähän mukaan mut tulen järjestämään tämän myös uudestaan koska olen saanut niin paljon positiivista palautetta nuorilta tästä dokumentti-elokuvasta ja siitä miten se on vaikuttanut ja muuttanut asioita nuorten elämässä, Jere selostaa kuvatekstissä pitkällisesti ja mainitsee, että liput on mahdollista saada myös lukuisia muita reittejä pitkin.

Lue myös: Jere ja Nanna Karalahden Felicia-tytär sai julkkiskummit: "Sulla on suojelusenkeli, joka takuulla ylhäältä huolehtii"

Jere on itsekin huomannut, että kertoo ilmoitusasian melko pitkästi.

- Tulipas pitkä viesti ja tarviin selkeesti avustajan jatkossa kuka tarkistaa kaiken, hän nimittäin kirjoittaa.

- Tulee mahtava ilta ja nyt ei muuta ku mahtavaa Perjantaita ja nähdään tiistaina Tennispalatsissa ja se vielä et älä ilmoittaudu jos et ole tulossa koska silloin vain viet paikat joltain nuorilta jotka haluis tulla ja jolle tämä vois olla todella tärkeä asia, kiitos, Jere muistuttaa ja toivottaa lopuksi seuraajilleen mahtavaa joulunodotusta.

Lue myös: Nanna ja Jere Karalahden vauva sai kasteen – tällainen on tyttölapsen uniikki nimi

Julkaisussa on kirjoitushetkellä 80 kommenttia, joissa erityislaatuiseen kampanjanäytökseen toivotaan lippuja. Eräs on kuitenkin sitä mieltä, että asiat voisi kenties esittää hiukan lyhyemminkin.

- Tää on ihan huikee Jere! Treenataan vähän tota kiteyttämistä vielä, seuraaja ehdottaa.

Liike Nyt on liberaali keskusta-oikeistolainen puolue. Hjallis Harkimo perusti puolueen yhdessä Mikael Jungnerin kanssa vuonna 2018. Hjallis on puolueen ainoa kansanedustaja eduskunnassa. Hjalliksen poika Joel Harkimo on Liike Nytin puoluevaltuuston puheenjohtaja.

Lue myös: Amanda Harkimo ehdolle eduskuntavaaleihin - mukana myös yllättävä Idols-nimi