fbq
Kotimaa
26.11.2022 13:30
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram
jere karalahti
IL: Jere Karalahti pyrkii keväällä eduskuntaan
Kotimaa
26.11.2022 13:30
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram

Iltalehti uutisoi tänään lauantaina (26.11.), että ex-jääkiekkoilija Jere Karalahti, 47, pyrkii eduskuntaan.

Jere asettuu ehdolle ensi kevään vaaleissa Liike Nytin ehdokkaana. Ex-kiekkoilija kertoo Iltalehdelle haluavansa edustaa lähiöiden ja katujengien ihmisiä.

Jerellä on puolisonsa Nanna Karalahden kanssa kolme lasta. Lisäksi hänellä on edellisistä avioliitostaan yksi lapsi sekä valkovenäläinen tytär.

Ex-kiekkoilija haluaa myös tuoda esille varhaiskasvatukseen sekä koulutukseen liittyviä epäkohtia. Jeren mielestä päiväkodit nähdään kuluerinä eikä investointina tulevaisuuteen.

– Sama juttu kouluissa. Opettajilta on viety kaikki keinot puuttua mihinkään. Kyllähän lapset tarvitsevat kuria ja sääntöjä, Jere sanoo Iltalehdelle.

Jere on Nana-puolisonsa kanssa perustanut keravalaisen päiväkodin, jossa hän on osakkaana. Kyseessä on lasten hyvinvointiin panostava tarha, jossa on liikunnan lisäksi tarjolla myös hyvää ravintoa. Ruuanlaitossa suositaan lähi- ja luomutuottajien raaka-aineita.

Jere tunnetaan värikkäästä taustastaan. Jere oli yksi Suomen lupaavimmista jääkiekkoilijoista, mutta hänen huume ja alkoholiongelmansa romuttivat lopulta hänen uransa.

Lue myös: Jere Karalahti ei saapunut oikeuteen - tuomio tuli silti

Jere tuomittiin viime vuoden marraskuussa pahoinpitelystä sekä laittomasta uhkauksesta Lapin käräjäoikeudessa. Hän ei saapunut oikeudenkäyntiin, eikä hän ottanut kantaa syyllisyyteensä esitutkinnassa.

– Se kaikki paska on menneisyyttä. Ja eihän tässä olla enkeliä, pappia tai paavia etsimässä vaan kansan edustajaa, Jere toteaa Iltalehdelle menneisyydestään.

Lue myös: Paidaton Jere Karalahti pakotettiin ikävään tilanteeseen: "Tekee hyvää, kun ollaan painittu..."

Jere paljastaa myös kampanjasuunnitelmansa. Hän mainitsee aikovansa tarjota ratkaisumalleja siihen, miten katujengiväkivaltaa saataisiin kitkettyä pois.

– En pystytä Prisman eteen telttaa vaan kierrän Tapulin, Kontulan, Jakomäen, Vuosaaren, Hertsikan, Malmin ja Pukinmäen ja niin edelleen. Otan pari tunnettua jääkiekkoilijaa mukaan, ja menemme pelaaman lätkää nuorten kanssa, Jere sanoo lehdelle.