fbq
Kotimaa
23.05.2022 12:00
Teksti: Elina Niemi|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram
Jani Toivola
Jani Toivola Voguessa! Avautuu näyttävissä muotikuvissa elämästään mustana homomiehenä ja isänä
Kotimaa
23.05.2022 12:00
Teksti: Elina Niemi|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram

Somepersoona ja entinen vihreiden kansanedustaja Jani Toivola, 44, on antanut laajan haastattelun Skandinavian Voguelle. Haastattelun yhteydessä Jani poseeraa näyttävissä muotikuvissa legendaarisen lehden sivuilla.

Monissa liemissä keitetty Toivola avautuu muotijätille muun muassa lapsuudessaan kokemastaan ulkopuolisuuden tunteesta. Hän kertoo haastattelussa myös seksuaali-identiteettinsä löytymisestä.

Nykyään näyttelijänä ja kirjailijana työskentelevä Jani edusti vihreitä Arkadianmäellä vuosina 2011–2018. Hän ei asettunut eduskuntavaaliehdokkaaksi enää vuonna 2019.

Jani oli eduskuntaan päästessään Suomen historian ensimmäinen tummaihoinen kansanedustaja.

Lue myös: Isot taksilaskut historiaa! Tässä kaasuttelee ex-kansanedustaja Jani Toivola - Seiskan paparazzi seurasi kuin agenttielokuvassa

Taksikorttikohussa aikoinaan ryvettynyt Jani kertoo tuoreessa Instagram-päivityksessään, kuinka Vogueen pääseminen on ollut hänelle unelmien täyttymys.

- Olen lukenut Voguea teini-ikäisestä lähtien. Vogue oli minulle monella tapaa ikkuna maailmaan ja siihen, mikä on mahdollista. Monet unelmat syttyivät ja osa niistä jopa toteutui. Tämä artikkeli on yksi niistä, Jani iloitsee.

Hän on jakanut sometililleen osan jutussa nähtävistä valokuvista.

Rohkeissa otoksissa Jani poseeraa muun muassa luksusmerkki Louboutinin korkokengissä.

Pääset selaamaan kuvia laidasta löytyvän nuolen avulla.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jani Toivola (@janitoivo)

Kouluikäisen tyttären isänä Jani jakaa aktiivisesti elämäänsä Instagram-tilillään. Voguen jutussa Jani kertaakin matkaansa vanhemmuuteen.

- Artikkeli käy läpi mun elämäntarinaa mustana homomiehenä ja isänä. Samalla se on toivottavasti myös peili laajempaan yhteiskuntaan ja maailmaan. Eri aikakausiin, arvoihin ja asenteisiin.

Jani on kertonut kirjoittavansa parhaillaan uutta teostaan, johon hän kokoaa hänen ja tyttärensä arkisia elämäntapahtumia. Kirja kantaa nimeä Pantteri ja minä. Pantteri on Janin hellittelynimi tyttärelleen.

Kirjan on tarkoitus ilmestyä tulevana syksynä.

Lue myös: Jani Toivolan kadoksissa ollut veli saapui Suomeen - kuvapäivitys saa kyyneleet silmiin

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jani Toivola (@janitoivo)