fbq
Kotimaa
02.03.2022 17:00
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Timo Korhonen
ilona chevakova
Ilona Chevakova ottaa kantaa Ukrainan tilanteeseen - väkevä someviesti venäjäksi
Kotimaa
02.03.2022 17:00
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Timo Korhonen

Näyttelijä Ilona Chevakova, 35, on somepäivityksissään tuominnut voimakkaasti Venäjän sotatoimet Ukrainassa. Ilona on kehottanut someseuraajiaan tukemaan hyväntekeväisyysjärjestöjä, jotka auttavat sodan jaloista pakenevia ukrainalaisia.

Keskiviikkona (2.3.) Ilona julkaisi Instagram-tilillään peiliselfien, jonka alle hän kirjoitti väkevän viestin venäjäksi.

- Ei sotaa, Ilona toteaa yksiselitteisesti.

Hän on liittänyt päivitykseen venäjäksi myös aihetunnisteet Pietari, venäläiset ja lopeta sota.

Ilonan sukujuuret ulottuvat Venäjälle. Pietarissa syntyneen Ilonan äiti on inkerinsuomalainen ja isä venäläinen.

Lue myös: Salatuista elämistä tuttu Ilona Chevakova sai roolin kansainvälisestä Netflix-sarjasta - tiukka ehto riisuutumiselle kameran edessä: "Olen ollut aina hyvä pitämään puoliani"

Ilona ottaa Instagramin Tarinat -osiossa myös kantaa suomessa asuvien venäläistaustaisten ihmisten ahdinkoon. Hän on jakanut Ylen toimittajan tviitin, jossa muistutetaan, että sotatilanteesta on vastuussa Putin eivätkä tavalliset kansalaiset.

Ilonan Tarinoiden kuvakaappauksessa näkyy Ylen toimittajan Twitteriin jakama, Helsingissä toimivan venäläisen ravintolan somepäivitys. Siinä kerrotaan, että venäläisvastaisuus rehottaa, ja että ravintolan asiakkaat ovat olleet aggressiivisia ravintolan työntekijöitä kohtaan.

Ilona tuomitsee tällaisen käytöksen.

- Yhdenkään rasismin kohteeksi joutuneen ei pitäis päätyä vielä avaamaan miks tämmönen toiminta on perseestä ja väärin, missään tilanteessa, Ilona summaa somessa.

Ilona nähdään tänä keväänä MTV3:n Myyrä-ohjelmassa kilpailijana.

Katso videolta Seiskan viihdeuutiset: