fbq
Kotimaa
23.07.2021 11:27
Teksti: Elina Niemi|Kuvat: Pasi Murto
Ilona Chevakova
Salatuista elämistä tuttu Ilona Chevakova sai roolin kansainvälisestä Netflix-sarjasta - tiukka ehto riisuutumiselle kameran edessä: "Olen ollut aina hyvä pitämään puoliani"
Kotimaa
23.07.2021 11:27
Teksti: Elina Niemi|Kuvat: Pasi Murto

Ilona Chevakova, 35, suorastaan hihkuu innosta kertoessaan tunnelmia Luokkakokous 3 -elokuvan teosta.

Olin todella fiiliksissä kuultuani, että minulle tarjotaan roolia. Ajattelin, että miten mieletön kesätyö!

Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily kuvattiin viime vuoden kesällä. Pääosia esittävät edellisten elokuvien tapaan Aku Hirviniemi, Jaajo Linnonmaa ja Sami Hedberg. Räväkän miespoppoon kanssa töiden tekeminen ei tuottanut Ilonalle kuitenkaan hankaluuksia.

Olen niin sosiaalinen heittäytyjätyyppi ja läpänheittäjä itse, ettei se ollut ongelma. Olen aina vähän liian äänekäs ja kupliva eli en mene todellakaan hiljaiseksi tuollaisessa porukassa, Ilona kertoo itsevarmasti.

Noiden kanssa on ollut kyllä todella hauskaa. Niin nauruntäyteistä sekä setissä että backstagella, Ilona sanoo työkavereistaan.

Lue myös: Tiesitkö?! Salatut elämät -legenda Jarmo Koski on myös taiteilija – maalaukset tuhoutuivat vesivahingossa

Ilona oli fiiliksissä kuullessaan pääsevänsä mukaan Luokkakokous-elokuvaan.
Ilona oli fiiliksissä kuullessaan pääsevänsä mukaan Luokkakokous-elokuvaan.

 

Ei alastomuudelle

Luokkakokous-hahmoaan näyttelijä kuvailee hieman takakireäksi perheenäidiksi, joka pelaa golfia ja tennistä. Ei siis mitään liian irvokasta, toisin kuin elokuvasarjan perusluonteesta voisi päätellä.

Tulevia roolejaan ajatellen hänellä on kuitenkin yksi ehto, jonka mukaan hän haluaa jatkossakin työskennellä.

- Jos alastomuus ei olisi perusteltua, en lähtisi mukaan. Sen täytyy todella vahvasti liittyä käsikirjoitukseen. Jos muuten vain pitäisi heittää rintsikat pois, niin antaa olla, Ilona toteaa päättäväisesti.

Me too -kampanja on tuonut esille vaiettuja ahdistelutapauksia viime vuosina. Ilona kertoo olevansa onnekas saatuaan aina tuntea olonsa turvalliseksi kuvauspaikoilla. Teatterissa tilanne on ollut kuitenkin toinen.

- Nuorempana teatterimaailmassa on saattanut olla tilanteita, joissa vanhempi miesnäyttelijä on ehdotellut jotain. Olen ollut aina vahva pitämään puoliani, mutta nyt sanoisin kyllä aika eri tavalla vastaan, jos joku tulisi sillä tavalla ehdottelemaan.

Lue myös: Salatut elämät -tähti Teemu Lehtilä tekee uuden aluevaltauksen: Lähden nollasta

Ilonan äiti on inkerinsuomalainen ja hänen isänsä on kotoisin Venäjältä. Ilona on myös itse syntynyt Leningradissa, nykyisessä Pietarissa. Huolimatta juuristaan ja siitä, että nainen muutti perheensä kanssa lapsena pikkukaupunkiin Pyhäsalmeen, Ilona ei ole joutunut kokemaan esimerkiksi ryssittelyä.

- Minulla on aina ollut iso kaveriporukka. En ole koskaan törmännyt kiusaamiseen. Jos joku olisikin sanonut minua ryssäksi, olisin kyllä todella napakasti saanut sen heti hiljennettyä, Ilona toteaa vakavana.

- Meillä on ollut onnellinen lapsuus ja meidät on otettu Suomessa suomalaisina vastaan.

Ura ulkomailla aukeamassa

Ilona ei ole koskaan varsinaisesti haaveillut työskentelevänsä ulkomailla, mutta yksi asia on kaikesta huolimatta johtanut toiseen, ja nyt näyttelijä on napannut itselleen roolin kansainvälisestä Netflix-sarjasta.

- Tein koekuvausvideon hieman sillä asenteella, että eivät ne minua kuitenkaan sinne ota. Monestihan se menee kuitenkin niin, kun ei liikaa jännitä tai mieti, niin sinut halutaankin. Näin tässä kävi tälläkin kertaa.

- Nyt minulla on agentti ulkomailla, ja hänen kauttaan on tullut pari ihan mielettömän siistiä koekuvausta. Yritän pitää silti jalat maassa, etten innostuisi vielä liikaa. Tällä hetkellä toivoisin vain, että tämä helvetin korona loppuisi eikä työtilannetta Suomessa tarvitsisi koko ajan miettiä.

Lue myös: Salatut elämät -kaunotar Mia Ehrnrooth: Tapasin Kauniit ja Rohkeat -sarjan huipputähdet

Ilona on napannut Netflix-sarjasta itselleen roolin.
Ilona on napannut roolin Netflix-sarjasta. 

 

Tanssia ja laulua

Näyttelemisen lisäksi Ilona on tanssinut ja laulanut pienestä pitäen. Lukion jälkeen hän pohti hakevansa Teatterikorkeakouluun, mutta torppasi ajatuksen.

Hän halusi erityisesti tanssin jäävän elämäänsä vahvasti mukaan ja päättikin hakea Lontooseen musikaali- ja teatterikorkeakouluun, jossa sekä tanssi että näytteleminen olivat yhtä tärkeässä osassa.

- Vanhemmat kannustivat siihen, mutta en oikeastaan vielä silloinkaan ajatellut tekeväni jotain hullua uraa ulkomailla. Muistan, kun sain agentin Lontoosta ja hienoja koekuvaustarjouksia, mutta halusin silti palata takaisin Suomeen, Ilona kertoo hymyssä suin.

- Elämä tuntui silloin siltä, että halusin palata kotiin. Olen tehnyt täällä sen jälkeen paljon teatteria ja erityisesti paljon musikaaleja. Näen plussana sen, että minulla on ammattitaito myös lauluun ja tanssiin.

Haaveroolikseen Ilona nimeää pahiskytän.

- Luulen, että olisin siinä ihan helvetin hyvä!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »