fbq
Kotimaa
14.03.2022 19:30
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram
Iida Ketola
Iida Ketola pohtii avoimesti vauvahaaveita: "Lapsiperhearki vaikuttaa helvetiltä maan päällä"
Kotimaa
14.03.2022 19:30
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram

Tosi-tv-ohjelmista tuttu kampaamoalan yrittäjä Iida Ketola, 31, avautui lapsiasiasta sosiaalisessa mediassa. Maalla asuva Iida vastasi someseuraajiensa lähettämiin kysymyksiin Instagramin 24 tuntia näkyvissä tarinoissaan, jossa häneltä tiedusteltiin, haluaako hän joskus lapsia.

Iida vastasi kysymykseen pitkällä kirjoituksella, jossa hän pohti asiaa.

- Mulla on aina ollut fiilis, että en. Mutta mä uskon tosi vahvasti ihmisen tarpeeseen lisääntyä ja voi olla, että jossain vaiheessa tulee sellainen olo. Mut ehdottomasti se vaatisi sellaisen ihmisen rinnalle, joka ehdottomasti haluaa ja on valmis jakamaan hoitovastuun 80/20. Mä otan ton 20 prossaa, Iida kirjoittaa.

Arkistovideo: Näin Renne Korppila hemmottelee Iida Ketolaa

"En vihaa lapsia"

Iida erosi viime vappuna pitkäaikaisesta miesystävästään Renne Korppilasta. Tämän jälkeen hän muutti maalle, jossa aika kuluu muun muassa lampaita ja kanoja hoitaessa.

Lue myös: Uusi mies rinnalla! Renne Korppilasta eronnut Iida Ketola rakastui – "Kesä on sujunut tosi hyvin"

- Oon aina ollut sairaalloisen kiinnostunut vanhemmuudesta ja ahminut kaikki lapsiohjelmat, podcastit, Facebook-yhteisöt ja niiden perusteella, anteeksi että sanon tän, mun silmiin lapsiperhearki vaikuttaa vaan siis helvetiltä maan päällä, Iida täräyttää ja jatkaa.

- Mä en missään nimessä vihaa lapsia, vaan kaikkea siihen liittyvää, joka jää sen vanhemman hoidettavaksi.

"Vähän niinku eläimiä"

Lapset ovat kuitenkin tervetulleita Iidan elämään.

- Mä itseasiassa toivoisin, et mun elämässä ois enemmän lapsia, lapset on ihana tekosyy päästä itse hulluttelee kaikkea kreisiä. Mut lasten kanssa on usein kivaa vaan silloin kun siinä ei ole muita aikuisia. Aikuiset yleensä tekee kaikesta niin vaikeeta ja ne stressaantuu ja hermostuu kaikesta, joka latistaa sit kaikkien tunnelman, ehkä siinä on se et ne haluis et ne lapset käyttäytyy aina sata prossaa hyvin, mut lapset on vähän niinku eläimiä, et välillä ne toimii ku ajatus ja välillä ne aiheuttaa vaan kaaosta ja sit pitää vaan mennä virran mukana ja sopeutua.

Iida kiteyttää vastauksensa lopulta, ettei voi varmuudella vielä tietää.

- Mut joo, veikkaisin että en halua, mut ei kai tollasia voi tietää koskaan varmaksi, eikä se aina oo ees omissa käsissä.

Lue myös: Maalla viihtyvän Iida Ketolan eläinkatras kasvaa uusilla tulokkailla: ”He tulevat allergiaperheestä”

Arkistovideo: Katso Iida Ketolan treenivinkit