fbq
Kotimaa
14.08.2022 07:00
Teksti: Jari Peltomäki|Kuvat: Matti Matikainen
Heli Palsanmäki
Ihmisten hyvyys värisyttää syövästä parantunutta Heli Palsanmäkeä: "Itku tulee heti..."
Kotimaa
14.08.2022 07:00
Teksti: Jari Peltomäki|Kuvat: Matti Matikainen

Heli Palsanmäki esittelee liikuttuneena satoja syöpäuutisensa jälkeen kansalaisilta saamiaan kirjeitä ja kortteja.

Kauniin violetin värein kirjailluissa viesteissä toivotetaan tv-tähdelle valoa ja voimia. Violetti on Helin lempiväri, ja se näkyy tuenosoituksissa. On violetteja villasukkia ja koruja.

– En ole kaikkia kirjeitä kyennyt lukemaan, sillä itku tulee heti. Olen niin kiitollinen näistä tsempeistä ja suunnattoman liikuttunut tuntemattomien ihmisten hyvyydestä.

Lue myös: Heli Palsanmäelle uutta tietoa syövästään: "Halusin kuulla tuomion yksin"

Heli Palsanmäki
Heli lukee saamiaan kortteja ja kirjeitä, mutta hitaasti, sillä ne nostavat kiitollisuuden itkun esiin jo kuoria avatessa.

Otan aikaa itselleni

Vanha viisaus sanoo osuvasti, että hautausmaat ovat täynnä korvaamattomia ihmisiä. Sen Helikin allekirjoittaa. Jos syöpä jotain opetti, niin sen, ettei kukaan ole korvaamaton.

– Sen olen päättänyt, että minun on osattava keskittyä myös itseeni. En voi aina laittaa muiden hyvinvointia etusijalle. Saa nähdä, pystynkö noudattamaan tätä päätöstäni, empaattinen ja hyväsydäminen Heli huokaa.

– Puhelimen voi laittaa kiinni, eikä kaikkia asioita tarvitse tehdä heti. Voi ottaa aikaa itselle ja läheisille. Päätin myös, että tämä on viimeinen sairaus, joka minulle tulee.

Lue myös: Heli Palsanmäki palaa huutokauppaan syöpähoitojen jälkeen – yhteydenotot itkettävät

Tilaa Seiskan uutiskirje! »