fbq
Kotimaa
11.08.2022 13:05
Teksti: Jari Peltomäki |Kuvat: Seiskan arkisto
Heli
Heli Palsanmäelle uutta tietoa syövästään: "Halusin kuulla tuomion yksin"
Kotimaa
11.08.2022 13:05
Teksti: Jari Peltomäki |Kuvat: Seiskan arkisto

Tuomiopäivä koitti heinäkuun lopulla. Jännittynyt Heli Palsanmäki, 44, oli käynyt edellispäivänä magneettikuvauksessa ja verikokeessa. Nyt Suomen Huutokauppakeisari -tv-sarjasta tuttu Heli istui yksin lääkärin huoneessa Jyväskylän Nova-keskussairaalassa ja odotti tietoa sairaudestaan. Mielessä myllersi. Onko syöpä talttunut vai ei?

Helillä diagnosoitiin tammikuun lopulla neljän sentin pahanlaatuinen kasvain kohdussa. Syöpä oli ehtinyt levitä. Heli kertoi Seiskan haastattelussa, että etäpesäke näkyi varjoainekuvissa ainakin yhdessä imu-solmukkeessa. 

Lue myös: Heli Palsanmäki palaa huutokauppaan syöpähoitojen jälkeen – yhteydenotot itkettävät

Helin syöpähoidot venyivät keväällä kahdeksan viikon mittaisiksi. Vaikka hän ei enää kesällä saanut säde- ja sytostaattihoitoa, rasitus korvensi kehoa ja olo oli uupunut, mutta mielessään Heli oli varovaisen toiveikas.

– Halusin kuulla tuomion yksin, Heli kertoo nyt.

Rakas aviopuoliso Aki Palsanmäki, 52, odotti autossa sairaalan pihalla.

– Lääkäri alkoi kertoa arvoista ja tuloksista, mutta en oikein tahtonut ymmärtää niistä termeistä mitään. Tokaisin sitten, että sano nyt suoraan, onko se syöpä pois vai ei. Lääkäri nyökkäsi ja totesi, että kyllä, hän voi sanoa, että syöpä on poissa, Heli muistelee kyynelsilmin.

Heli Palsanmäki
Heli Palsanmäki sai lääkäriltä hyviä uutisia.

– Purskahdin itkuun. Lääkäri yritti lohduttaa, että tämähän on hyvä uutinen. Minä sain kakisteltua kyynelteni keskeltä, että niin onkin, ja jatkoin itkemistä. Oli kuin kuuden kuukauden henkinen helvetti olisi päättynyt.

Lue myös: Heli Palsanmäen syöpä löytyi vahingossa – sai tiedon sairastumisestaan kesken lomareissun

Lue lisää Helin tilanteesta perjantaina julkaistavasta Seiskasta.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »