fbq
Kotimaa
24.03.2022 14:44
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram
Henna Kalinainen
Henna Kalinainen terveyshuolistaan: Aloitan pistettävän laihdutuslääkkeen
Kotimaa
24.03.2022 14:44
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram

Gossip Moms Suomi -realityohjelmasta tuttu Henna Kalinainen, 32, kertoo avoimesti terveydentilastaan ja hyvinvoinnistaan julkisella sometilillään. Henna kertoi sopineensa lääkärin kanssa, että hän aloittaa erilaiset lääkintähoidot, mikä poiki naiselle lukuisia kysymyksiä.

Lue myös: Henna Kalinainen ei kaipaa Maisa Torppaa, yllättävä avautuminen podcastissa: "Kieroa ja vittumaista"

"Ehkä mä pääsen vielä elävien kirjoihin. Tänään lääkärin jälkeen sovittiin: Aloitan kaliumlisän ja magnesiumin +D vitamiinin syönnin (näistä kaikista puutos). Menen lähetteellä Sydänsairaalaan rautainfuusioon 1000mg Ferinject. Aloitan pistettävän laihdutuslääkkeen mikä auttaa tasaamaan verensokeria, poistaa näläntunnetta ja tukee laihdutusta. 2 ja 6 viikon päästä kontrollit miten mikäkin arvo on lähtenyt nousuun, mikä olotila ja putoaako paino ja lähteekö nesteet kehosta", Henna kirjoitti viime yönä Instagramin 24 tuntia näkyvissä tarinat-osiossa.

Henna selvensi tänään torstaina (24.3.), ettei hänellä ole todettu mitään sairautta, vaikkakin kakkostyypin diabetes on arvojen puolesta lähettyvillä.

– Toistaiseksi syynä esimerkiksi raudan ja ravintoaineiden puutteille on synnytys ja raskaus. Sitten naisella voi olla kuukautiset ja muut, mitkä aiheuttaa sitä raudan puutetta, ja sitä pitää sitten välillä tankata, Henna kuvailee Instagramin tarinoissaan.

Lue myös: Henna Kalinainen tilittää rahoistaan ja saamastaan kirjeestä: "Kyllähän siinä itku tuli"

Kalliit lääkkeet

Henna kertoo aloittavansa kalium- ja magnesiumlisillä. Lisäksi Henna puhuu suonensisäisestä rautahoidosta eli rautainfuusiosta, johon hän ei saanut hoitoa viime kesänä - yrityksistä huolimatta.

– Ilmeisesti on joitain terveystaloja Suomessa, esimerkiksi Lahdessa, jotka ulkopuolisella lähetteellä voi sen tehdä, ja heillä on siinä semmoinen tarjous siihen lääkkeeseen 450 euroa. Että, muuten se pitää ostaa apteekista itse, ja se maksaa 600 euroa. Että, koitan vielä selvitellä sitä itse, että pääsenkö sinne Lahden Terveystalolle, Henna kertoo.

Paino noussut 20 kiloa

Henna myös painottaa, että mitkä lääkkeet ja hoitomuodot sopivat hänelle, ei aina sovi kaikille muille. Jokaisen pitää siis keskustella ja tutkia asiaa oman lääkärinsä kanssa.

Lue myös: Alkoholi ainoana ravintona! Henna Kalinaisen elintavat järkyttävät asiantuntijan tv-ohjelmassa - painaa yli 100 kiloa ja juo ämpärillisen viikossa!

– Sitten ravintolisien ja rautainfuusion lisäksi oli hyvin paljon kiinnostusta herättävä laihdutuslääke. Mulla on rajoilla, että olisi diabetes kakkonen, mutta ei ole kuitenkaan, niin tää lääke tasaa verensokeria. Sen lisäksi se auttaa siihen, ettei oo syömishimoja, koska toi verensokerin heilahteluhan aiheuttaa myöskin kaikenlaisia oireita. Ja sit se niin kuin samalla laihduttaa jotenkin. Mä en oikein tiedä muuten siitä sanoa muuta, Henna kertoo ja mainitsee palaavansa asiaan kokeiltuaan hoitoa.

– Mutta kuulemma joku kilo viikossa voi tippua painoa sillä, mutta ei se ole mikään oikotie onneen. Se on joskus vaan erittäin tarpeellinen.

Henna kertoo myös käyneensä viime kesänä lääkärillä samojen huolien takia, jonka jälkeen hänen painonsa on alle vuodessa noussut 20 kiloa.

– Ja ihan jäätävä turvotus. Niin jos tulee yli kilo kuukaudessa, niin siinä on kyllä jotain pahasti vialla. Ja tällaista niin ku merkittävää ylipainoa pitää jo hoitaa jotenkin, ettei sairastu lisää, Henna pohtii.

Lue myös: Kimppakivaa 17-vuotiaana! Henna Kalinainen täräyttää suorasukaisen seksipaljastuksen podcastissa: "Menin mukaan siihen"

Tilaa Seiskan uutiskirje! »