fbq
Kotimaa
10.02.2022 13:06
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram
Henna Kalinainen
Henna Kalinainen tilittää rahoistaan ja saamastaan kirjeestä: "Kyllähän siinä itku tuli"
Kotimaa
10.02.2022 13:06
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram

Seiska uutisoi aiemmin tv-persoona Henna Kalinaisen, 32, ulosottoveloista. 

Hennan ulosottorekisterissä merkintöjä on kaikkiaan 22. Näistä seitsemän on avoimena olevia asioista, ja loput 15 ovat suppeassa ulosotossa tai palautettu velkojalle varattomuusesteen vuoksi. Vaikka nämä asiat ovatkin niin sanotusti tauolla perinnästä, tilanne muuttuu, jos Henna todetaan maksukykyiseksi tai hän saa palkkatuloja. Henna on tällä hetkellä äitiysvapaalla.

Lue myös: Henna Kalinainen väittää ulosottokierteen olevan ohi - Seiska selvitti totuuden: tosi-tv-julkkikselle ropisee uusia velkoja

Viime aikoina Henna on itse myös avautunut rahakuvioistaan sosiaalisessa mediassa. Henna on puhunut muun muassa veloistaan, ja niiden hoitamisesta.

- Jotkut voivat minut tuomita, mutta sittenpähän tuomitsee. Ajatelkoon kuka mitä vaan, mutta nämä perintäyhtiöiden korkoasaatavat ja perintökulujen vanheneminen ei minua säälitä, sillä nämä paskafirmat on niin monen ihmisen ajanut Suomessa ahdinkoon, Henna kertoi aiemmin Instagram-tilillään.

- Olin tänä vuonna oikeutettu alvin alarajahuojennukseen ja palautuksia olisi tänään tullut 2 400 euroa. Ne meni nyt tuonne ja kaikki alv-palautukset myös jatkossa, Henna kertoo puolestaan torstain vastaisena yönä (10.2.) ulosmittaus-sivua kuvatessa.

- Lisäksi palkastani lähti 1 000 euroa tässä kuussa ulosottoon. Että kyllä minä näitä lyhennän minkä pystyn. Haluaisin, että ihmiset vaan ennen tuomitsemista muistaisivat tarkastella asiaa eri näkökulmista.

"Elän välillä 350 eurolla kuussa"

Henna kertoo, että hän oli jo suunnittellut, mihin tulevat palautukset käyttäisi.

- Kyllähän siinä itku tuli kun ensiksi tuli kirje, että saan yritystoiminnan alvia mitä olen maksanut verottajalle niin 2400 euroa takaisin. Riemuitsin ja mietin, mitä kaikkia hankintoja saan perheellemme ja säästäisimme asunnon käsirahaa varten aina, kun mahdollista. Sitten se taas viedään. Ja ei edes mitään suojaosuutta. En saanut senttiäkään. Elän välillä 350 euron kotihoidontuella kotona. Kaiken mitä saan vie uo. Minulla on ehkä oikeus huokaista, että tämä paska loppuu vuonna 2024.

"Syy miksi kerron..."

Henna haluaa vielä selventää asiaa someseuraajilleen.

- Eli siis selvennyksenä vielä. Se velkoja, kenelle velka on palautunut varattomuusesteen takia tai uo on muuten päättynyt voi aina uudestaan hakea pääsyä ulosottoon myöhemmin. Ja näin tekee suurin osa velkojista. Parhaimmassa asemassa on ne, kenellä ei ole kuin korkeintaan pari eri tahoa kenelle on velkaa niin velka pääsee lyhentymään nopeammin ja samaan paikkaan. Korkojen lisäksi uo-maksut ovat täysin kohtuuttomat ja kuluprosentti näihin velkojen maksamiseen korkoineen päivineen on täysin kohtuuton, Henna tilittää.

- Syy miksi kerron näin henkilökohtaisia asioita julkisesti on asian avaaminen näistä tietämättömille. Kannustan rahapuheeseen. Suomessa se on vaiettu aihe. Jos sitä olisi enemmän niin myös taloudesta voisi oppia enemmän. Myös siihen liittyvä häpeä voisi lieventyä. Olisi ehkä helpompi hakea apua ja joskus saattaisi olla, että joku saattaisi herätä ennen kuin tekee virheen.

Lue myös: Yllätyspäätös! Henna Kalinainen palaa koulun penkille

Henna Kalinainen nauhoitti rakkauslaulun - muisteli räppihistoriaansa ja Cheekin neuvoja!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »