fbq
Kotimaa
02.02.2022 07:25
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Atte Kajova
esko eerikäinen
Esko Eerikäiseen, 48, iski armoton ikäkriisi - avoin sometilitys: "Parisuhteessa ei ole tullut onnistumisia"
Kotimaa
02.02.2022 07:25
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Atte Kajova

Juontaja Esko Eerikäinen, 48, julkaisi tiistaina (1.2.) Instagram-tilillään harvinaisen rehellisen avautumisen. Esko paljasti kärvistelevänsä ikäkriisin kourissa. Ajan kuluminen ja vanheneminen loi Eskoon kriisin sen jälkeen, kun hän tähditti Olen julkkis, päästäkää minut pois! -ohjelmaa viime syksynä Argentiinan viidakossa.

- Mä käyn tällä hetkellä armotonta ikäkriisiä, sitä ei ole ollut koskaan aiemmin ja viidakon tulon jälkeen se on iskenyt melko kovaa, Esko kirjoittaa.

Esko pohtii jo pyöreiden täyttämistä.

- Mä täytän reilun vuoden kuluttua 50 v ja elänyt hyvän ja värikkään elämän ja tuntuu että kaikki menee liian nopeasti ohi enkä oikein kerkiä nauttimaan mistään, Esko harmittelee.

Toisaalta hän myöntää saaneensa jo paljon aikaan elämässään.

- Mä olen tehnyt kovasti duunia päästäkseni tähän pisteeseen ja silti tuntuu ettei se riitä enkä edes tajua miten paljon se on vaatinut, koska vauhti on älytön, ja koko ajan on joku uusi fokus edessä jota kohti vaan pitää mennä.

Eskolla on 12-vuotias Victoria-tytär yhdessä ex-puolisonsa Martina Aitolehden kanssa.

Lue myös: Viikon Kääk!-juorut: Esko Eerikäinen tympeänä Martina Aitolehden kodin ulkopuolella – kuva!

- Mulla on ihana lapsi ja mä olen paljon, tai yritän olla paljon läsnä, mutta tuntuu et kiire, työt välillä vie sen huomion tärkeimmästä ja sit potee huonoa omaatuntoa kun en omasta mielestä olekaan ollut tarpeeksi siinä.

Lue myös: Esko Eerikäinen hämmentää somessa: laati haikean päivityksen Victoria-tyttärestä: "Kovasti haluaisin kulkea koko matkan mukana"

Eskoa piinaa myös epäonnistumisen pelko suhderintamalla.

- Parisuhteessa ei ole tullut onnistumisia, koska liikaa miettii etukäteen mitä voi tapahtua ja näin olleen jää asiat tekemättä, ja enemmän ja enemmän tajuan ettei niin ole tarkoitus elää, Esko kirjoittaa.

Nyt mies on päättänyt antaa muutosten tuulten puhaltaa.

- Päätin, että asiat pitää muuttua ja sit kun se 50 v pamahtaa, oon saanut tehtyä paljon muutoksia omissa valinnoissa ja tekemisissä. Miksi mä kerron tästä? Koska mä tiedän etten ole yksin tämän fiiliksen kanssa. Ikäkriisi, kiitos kun avaat niitä silmiä, Esko summaa.

Vertaistukea sataa

Eskon päivityksen kommenttikentään on tulvinut paljon vertaistukea. Eskoa muistutellaan muun muassa siitä, että elämä on tässä ja nyt eikä tulevaisuudessa.

- Arvosta ikää, numerot on numeroita. Kannattaa nauttia elämästä, jokainen vuosi on kuin vuodenajat, niistä oppii tykkäämään. Nyt laita kriisit romukoppaan ja mieti miten hyvä ja antoisa on matkasi ollut tähän saakka ja mitä on vielä kokematta, yksi kommentoija kehottaa.

- Hienoa pohdintaa Esko! Mahdollistaa aina sen kasvun paikan kun itse herää omiin merkillisiinkin ajatuksiin. Elämähän on tässä ja nyt, sitku-elämää ei ole oikeasti olemassa. Vauhtia voi koettaa hidastaa, priorisoida - kyllähän sä sen tiedätkin, toinen kehottaa.

- Ikäkriisi on vain ihmisten keksimä nimi sille, että on aika pysähtyä ja tsiigailla elämää taakseppäin. Liikaa ei sinne kannata katsoa eikä liikaa muutoksiakaan luvata. Keksi kriisiä jostain muusta, kolmas toteaa.