fbq
Kotimaa
10.03.2022 18:32
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram
Erika Helin
Erika Helinin salattu leikkausoperaatio Turkissa
Kotimaa
10.03.2022 18:32
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram

Vuoden 2018 Miss Suomi -finalisti ja sometähti Erika Helin, 27, kertoo viimein avoimesti vuoden takaisista leikkausoperaatioistaan Metropoli.net-sivustolla julkaistussa blogikirjoituksessaan.

Lue myös: Erika Helin erosi Ramzi-rakkaastaan - raju tilitys somessa: "Olen käynyt aikamoisen helvetin läpi"

Maltalla asuva kaunotar paljastaa, että halvemmallakin olisi päässyt, mutta hän valitsi suositusten perustella kirurgin ja paketin, joka sisälsi muun muassa lentokentältä haun sekä terveystarkastukset.

- En olekaan tästä aikaisemmin puhunut somessa ääneen, mutta monet seuraajani pistivät merkille muutoksen. Vuoden takainen Turkin lomani ei ollut ihan mikä tahansa loma, vaan menin ensimmäistä kertaa elämässäni veitsen alle, Erika kirjoittaa blogissaan.

Arkistovideo: Erika Helin muuttaa Maltalle

OnlyFans-sivustolla vaikuttava Erika kertoo haaveilleensa leikkauksesta jo lähes 10 vuotta, joten etukäteen hän ei operaatiota jännittänyt.

- Operaatiossa suoritettiin rintojen kohotusleikkaus. Tämän osalta olisin Suomessa päässyt operaatioon myös julkisen terveydenhuollon kautta. Halusin kuitenkin lisäksi alavatsan rasvaimun, joka on puhtaasti esteettinen toimenpide, joten hakeuduin yksityiselle sektorille.

Lue myös: Alastonkuvia ja aikuisviihdettä! Seiskan jättiselvitys paljastaa: Erika Helin ja muut suomalaiset julkkiskaunottaret rohkeina!

Tukivaatteet omien asujen alla

Erika kertoo viettäneensä leikkauksen jälkeen viikon lähinnä sängyssä toipuen, kipujen ollessa "varsin maltilliset". 

- Haavat lähtivät paranemaan nopeasti. Rasvaimualueen turvotus kesti noin 4-5 kuukautta ja viimeisetkin nesteet poistuivat 6 kk kohdalla. Leikkausturvotuksesta huolimatta pystyin kesällä käyttämään uimapukuja ja kesävaatteita ihan normaalisti. Toki ensimmäiset kuukaudet kuljin niin kutsutut tukivaatteet omien asujen alla. Täytyy sanoa, että eivät olleet kovin kauniita tai miellyttäviä, mutta niiden käyttäminen oli ensiarvoisen tärkeää paranemisen kannalta. Urheilemisen sai varovasti aloittaa jo 6 viikon lepäämisen jälkeen.

- Sanon siis jokaiselle rintojen pienennystä tai kohotusta harkitsevalle; tee se, jos ajatus on mielessäsi jatkuvasti. Ainakin oma elämänlaatuni on parantunut huomattavasti. Huomioitava miinus on toki paranemisaika ja näkyvät ”ankkuriarvet”, mutta nekin ovat jo vuoden kuluessa merkittävästi haalistuneet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Erika Helin (@erika.helin)

Kuppikoko pieneni

Erika kertoo suosittelevansa leikkauksia, sillä itse hän oli kärsinyt koko elämänsä suurien rintojen aiheuttamista ongelmista.

- Olin niin tottunut esimerkiksi niska- ja selkäkipuun, että yllätyin valtavasti, kun ne helpottivat rintojen keventymisen myötä. Kuppikoko pieneni yhdellä poistetun ihon myötä. Myös urheileminen on ollut miellyttävämpää rintaleikkauksen jälkeen, Erika miettii.

- Rasvaimun osalta olen myös ollut äärimmäisen tyytyväinen. Vaikka olen ollut urheilullinen ja normaalipainoinen koko elämäni, on minua aina vaivannut alavatsan rasvakertymä. Tämä ei ole mikään terveydellinen vaiva tietenkään, mutta esimerkiksi housut ovat ikävästi puristaneet ja ulkonäkö ei ole miellyttänyt. Tätä en lähde kenellekään sen kummemmin suosittelemaan, mutta totean vaan, että oma kokemukseni on ollut äärimmäisen hyvä.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Erika Helin (@erika.helin)

"Aihe on arka"

Lopuksi Erika vielä kertoo, että haluaa puhua avoimesti tekemisistään valinnoista kehonsa suhteen.

- Ymmärrän, että aihe on arka ja ketään ei tulisi kannustaa leikkauspöydälle, vaan ensisijaisesti itsensä tulisi yrittää hyväksyä sellaisenaan ja kehon muokkaaminen esimerkiksi urheilun ja terveellisen syömisen kautta on paras vaihtoehto. On kuitenkin sellaisia asioita, joita ei terveellinen ruokavalio pelasta. Toivon, että esimerkiksi suurten rintojen aiheuttamista terveysongelmista voitaisi puhua ääneen.

erika
Arkistokuvassa Erika Helin poseeraa Seiskalle kesällä 2020 - ennen leikkausoperaatiota.

Lue myös: Muistatko? Näin upeana povipommi Erika Helin poseerasi täysin alasti Playboyssa - kuva!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »