fbq
Kotimaa
13.10.2022 13:39
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Timo Korhonen
pepe willberg, pauliina visuri
Elämäkerta paljastaa Pepe Willbergin villin naisruletin: sai lehtolapset varatun perheenäidin sekä Dannyn sihteerin kanssa
Kotimaa
13.10.2022 13:39
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Timo Korhonen

Pepe Willbergin, 75, todella värikäs naishistoria käy ilmi uunituoreesta, Sauli Miettisen Pepe Willberg Muuttuvat tiet -kirjasta (Otava 2022). Pepellä on ollut takavuosina tapana hypätä toisen naisen kelkkaan, vaikka hän on ollut parisuhteessa.

Pepen nykyinen vaimo Pauliina Visuri vertaa kirjassa Pepen ihmissuhdekuvioita Kauniit ja rohkeat -saippuasarjaan. Pepe suhtautuu itsekin takavuosien naisrulettiinsa jo huumorilla.

- Sellaisesta sotkusta selviytyminen vaatii aikamoista älykkyyttä, Pepe kiteyttää kirjassa.

Lue myös: Kirjapaljastus: Pepe Willberg petti tyttöystäväänsä missin kanssa - jäi kiinni rysän päältä samasta sängystä

19-vuotiaana isäksi

Pepe tutustui ensimmäiseen vaimoonsa, valokuvamallina työskennelleeseen Leenaan yhtyeensä keikalla. Nuorten seurustelussa ei ollut kirjan mukaan kyse mistään vuosisadan rakkaustarinasta, mutta pian Leena huomasi olevansa raskaana.

Pepe vei Leenan vihille helmikuussa 1966 ja jo toukokuussa pari sai Heidi-tyttären.

Pepe arvelee, ettei Leena viihtynyt ahkerasti keikkailevan muusikon vaimona. Leena ei myöskään pitänyt siitä, että Pepe majoitti ystäviään perheen kotiin.

Lue myös: Kirjapaljastus: Lauri Ylönen teki tökeröt oharit Pepe Willbergille

Hänellä riitti temperamenttia, ja pienikin sanaharkka saattoi johtaa suuriin seuraamuksiin. Kerran Pepe sai Leenan käsilaukusta päähänsä keskellä Esplanadia. Erään toisen riidan jälkeen tilanne kärjistyi suorastaan vaaralliseksi: Pepe ehti Pave Maijasen kanssa pihalle, kun Leena heitti heidän peräänsä matkaradion kolmannen kerroksen ikkunasta. Vaimon sihti oli melko hyvin kohdillaan – radio putosi metrin päähän Pepestä.

Leena muutti yhteisestä kodista pois vuonna 1973, mutta virallisesti avioliitto jatkui vielä pari vuotta.

Suhteesta ei jäänyt Pepelle paljoa sanottavaa:

- Toisinaan oli kivaa, mutta välillä ei todellakaan ollut. Kuten ihmisten kanssa yleensä, tullaan toimeen tai sitten ei, Pepe summaa kirjassa.

Lue myös: Pepe Willberg pitkästä urastaan: Sattunut paljon paskaa

Lapsi varatun naisen kanssa

Pepestä tuli toistamiseen isä vuonna 1974, kun eräs perheellinen nainen synnytti satunnaisten tapailujen tuloksena poikalapsen. Pepen isyyttä ei tuolloin vahvistettu virallisesti, koska vauvan äiti eli avioliitossa eikä esittänyt mitään Marcoksi nimetyn pojan elatukseen liittyviä vaateita.

Vasta viisikymppisenä Marco toivoi Pepeltä isyyden varmistamista. Pepe suostui testiin, jonka mukaan hän on 99,9 prosentin varmuudella Marcon isä.

Lukiotyttö kierroksessa

Pepe tapasi keikallaan syksyllä 1974 lukiota käyneen Kristiinan. Suhde jatkui satunnaisina tapailuina ja johti seurusteluun, kun ylioppilaaksi päässyt Kristiina muutti Pepen luo. Kristiina opiskeli kauppaopistossa ja pääsi sen jälkeen pankkiin töihin. Päivätyöt estivät Pepen keikkareissuille mukaan lähtemisen.

Kirjan mukaan suhde vaikutti alusta alkaen tilapäisratkaisulta eikä avioliitosta puhuttu koskaan. Pepen mukaan Kristiinalle maittoi kotona alkoholi.

Lue myös: Pepe Willberg paljastaa kirjassa lehtolapsensa salatut taustat: Dannyn sihteeri murtui Dannyn ja Armin suhteesta - haki hysteerisenä lohtua Pepestä

Petti missin kanssa

Pepe petti kirjan mukaan Kristiinaa vuoden 1970 Miss Suomen, Ursula Rainion kanssa. Ursula asui tuolloin julkkiskampaaja Monseur Mossen luona Helsingin Puistolassa.

Konflikteja karttava Pepe ei kuitenkaan kyennyt tekemään jyrkkää päätöstä ja kertomaan, että Kristiinan olisi parasta muuttaa omilleen. Sellainen ei kuulunut hänen luonteeseensa. Hän tyytyi seuraamaan, miten asiat kehittyisivät ikään kuin omalla painollaan.

Pepe kertoo kirjassaan, kuinka Kristiina oli saanut tietää hänen salasuhteestaan. Kristiina yllättikin Pepen ja Ursulan sängystä.

Ursulan vuoteessa nukkunut Pepe heräsi, kun petetty tyttöystävä repi peittoa hänen päältään. ”En minä lähde mihinkään”, Pepe vastusteli.

Kristiinan ja Pepen suhde jatkui Pepen syrjähypyistä huolimatta.

Lue myös: Pepe Willberg valmistautuu kiertueelle – yksi asia epäilyttää laulajalegendaa

Avioton lapsi ja avioliitto

Pepe tapasi vuonna 1975 keikallaan 17-vuotiaan Söörmarkusta kotoisin olevan Kirsti Kanasen, jonka kanssa hän ryhtyi vuosiksi "puhelinkaveriksi". Suhde eteni vähitellen seurusteluksi.

Samaan aikaan Pepe lähentyi Dannyn sihteerin, Leila Salmelaisen kanssa. Pepe kertoo kirjassa Leilan hakeneen häneltä lohtua, kun Danny alkoikin seurustella Armi Aavikon kanssa. Pepe uumoilee Leilan olleen rakastunut Dannyyn.

leila salmelainen
Leila Salmelainen on toiminut Dannyn sihteerinä jo 56 vuotta. Hänellä ja Pepellä on yhteinen lapsi.

Kolmekymppinen Leila tuli raskaaksi Pepelle. Pepe kertoo kirjassa, että ajatus yhteisestä lapsesta tuntui hänestä kiusalliselta, mutta Leila halusi lapsen. Jere syntyi vuonna 1979. Leila kasvastti pojan yksin. Pepe maksoi elastusmaksut.

Avioton lapsi muistutti Pepen puolisoa Kirstiä miehensä syrjähypystä, joten isä ja poika eivät juurikaan tavanneet toisiaan.

Kirsti ja Pepe avioituivat vuonna 1983. Kirsikka syntyi vuonna 1986, Kastanja vuonna 1989 ja Otto vuonna 1991. Lapset eivät tienneet velipuolestaan Jerestä mitään moneen vuoteen. Pepe salasi vaimoltaan Marcon olemassaolon.

Uusi kulta

Pepen ja Kirstin liitto natisi liitoksistaan ja molemmat joivat suruunsa. Pepe kohtasi nykyisen puolisonsa Pauliina Visurin rinnekuppilassa vuonna 1998. Kumpikin oli tahoillaan naimisissa ja Pauliinalla oli alaikäisiä lapsia. Tapailu eteni parisuhteeksi alkuvuonna 2001, mutta kaksikko halusi salata sen julkisuudelta. Samaan aikaan Pepen ja Kirstin avioero astui voimaan.

pauliina visuri, pepe willberg
Pepe kertoo kirjassa ajautuneensa suhteisiin naisten kanssa. Pauliinan kohdalla hän myöntää olleensa aloitteellinen osapuoli.

Pepelle ja Kirstille tuli vuosia jatkunut ruma riita lasten huoltajuudesta. Asiaa puitiin pitkään käräjillä.

Pepe ja Pauliina avioituivat vuonna 2005. Terveydenhoitajan hommia paiskineesta Pauliinasta tuli miehensä manageri, keikkamyyjä ja tiedottaja.

Kursivoidut kohdat ovat suoria lainauksia kirjasta.