fbq
Kotimaa
12.01.2022 20:00
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram
eevi ja teemu
Eevi Teittinen ja Teemu-rakas veivät itkevän keskosvauvansa lääkärille - uudet tehokeinot käyttöön
Kotimaa
12.01.2022 20:00
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram

Hyvinvointivalmentaja Eevi Teittinen ja ex-vapaaottelija Teemu Packalén ovat olleet huolissaan 1. marraskuuta syntyneen vauvansa voinnista.

Eevi on kertonut avoimesti pienokaisen itkuisuudesta syötön aikana, ja haluaa luonnollisesti selvittää syyt.

– Alkaa loppua ymmärrys, pinna ja keinot. Vauva huutaa lähes jokaisella syötöllä kello 16 eteenpäin suoraa huutoa. Vatsa käy ja se tuntuu sattuvan nyt paljon. Ilman ruokailua täysin ok. Oon soittanut kaikkialle tänään ja saan vaan vastaukseksi "tuo on normaalia". No kun ei se ole, Eevi kirjoitti maanantaina (10.1.) 24 tuntia näkyvissä Instagram-tarinoissa.

Lue myös: Eevi Teittinen on huolissaan vauvastaan - lääkäriaika varattu: Alkaa loppua ymmärrys, pinna ja keinot

Tarkka ruokavalio

Eevi ja Teemu kävivät selvittämässä asiaa lääkärissä tiistaina (11.1.), ja arvelivat syyn voivan olla esimerkiksi kielijänteessä. Lääkärikäynnin jälkeen Eevi kertoo, ettei syy selvinnyt, eikä auta muu kuin jatkaa asian selvittämistä.

– Ei ollut kielijänteessä vikaa, eli me jätetään nyt seuraavaksi maidollinen korvike pois ja taidan karsia omaa ruokavaliota vielä lisää, äiti kertoo Instagramin Tarinat-osiossa.

Jo aiemmin Eevi on kertomansa mukaan ollut maidottomalla, gluteenittomalla ja soijattomalla ruokavaliolla. Lisäksi Eevi on jättänyt kokonaan pois myös naudan, suklaan ja lakritsin.

– Allergiatestejä odotellessa, hän mainitsee.

Allergiatestaukset on varattu ensi viikolle. Tänään keskiviikkona (12.1.) Eevi päivitti sometarinoihinsa, että uudet toimintatavat osoittautuivat toimiviksi.

Ps. lopetin korvikkeen ja pahimmat huudot loppui, Eevi iloitsi.

Viestit auttavat jaksamaan

Nuori perhe on saanut valtavasti kannustavia viestejä tilanteeseensa. Eevi on kiitellyt sosiaalisessa mediassa saamiaan kommentteja.

– Kiitos teille viesteistä, jotka on täynnä ymmärrystä. Moni on kokenut samanlaisia juttuja ja tiiättekö, se auttaa jaksamaan.

 Oon saanut teiltä niin paljon vinkkejä, että näistä vois jo tehdä opuksen jokaiseen neuvolaan. Osa vinkeistä on myös meillä käytössä ja hyväksi todettuja.

Lue myös: Eevi Teittinen rehellisenä vauva-arjestaan – tuntee olonsa yksinäiseksi: ”Voimavaroja ei tunnu saavan mistään lisää”

"Äitini sanoi, hiero jalkapohjia"

Myös Seiskan Facebook-seuraajat ovat samoilla linjoilla ja osoittavat myötätuntoa perheelle.

– Voi pientä. Hyvä kun menette lääkäriin. Oma vauva oli samanlainen, nukkui yöt mutta iltapäivällä alkoi huuto iltaan asti, juuri samalla tavalla. Tätä kesti muutaman kuukauden. Sanottiin vaan että on normaalia. No se meni ohi aikanaan kun aloin vähän aikaisemmin antaa vähän perunavelliä. Silloin ei päässyt lääkärille ihan noin vain, kertoo yksi.

– Koliikilta kuulostaa. Ei kai se normaalilta tunnukaan, että vauva huutaa monta tuntia putkeen mutta ei siihen välttämättä ”lääkettä” ole. Kokemusta samasta, huuto loppui kuin seinään tasan 4-kuisena, kirjoittaa toinen.

– Meidän esikoinen syntyi 1430g painoisena ja meni monta kk siten, että itki päivisin/iltaisin 6-9 tuntia ja kokeiltiin kaikki mahdolliset keinot...sitten, kun päästiin ns. oikealle ruoalle niin loppui itkutkin. 10v todettiin keliakia ja tyttö on nyt 33v, viestittää kolmas.

– Meillä pojalla vauvana samat oireet..oli maitoallergia ja refluksia ja siihen saa onneksi apua, mietti neljäs peukku pystyssä.

– Mun lapsella oli kovia vatsakipuja, äitini sanoi, hiero jalkapohjia, yllätys helpotti. En tiedä miksi, paljasti viides.

Lue myös: Voi, miten pieni jalka! Eevi Teittinen ja Teemu-rakas julkaisivat ensimmäisen kuvan tyttärestään: "Keskolan hoidossa on hyvä ottaa vauhtia elämään"

Tilaa Seiskan uutiskirje! »