Katastrofi uhkaa! Tangomarkkinoiden tulevaisuus vaakalaudalla!

Uutiset | 02.04.2020 15:03

Hallitus on suositellut yleisötilaisuuksien perumista toukokuun loppuun asti. Maailmanlaajuisen virusvitsauksen vaikutukset voivat ulottua pidemmällekin. Porista kantautui jo uutispommi, kun heinäkuun puoliväliin suunniteltu Suomi-areena päätettiin perua.

Samoihin aikoihin olisi tarkoitus juhlia Seinäjoen Tangomarkkinoilla. Jättitapahtuma on järjestetty 35 kertaa putkeen, joten nähdäänkö heinäkuussa 36. kerta?

– Se on hyvä kysymys. Tilannetta pohditaan tämän ja ensi viikon kokouksissamme. Päätöstä ei ole tehty vielä, Tangomarkkinoiden hallituksen puheenjohtaja Erkki Välimäki kertoo Seiskalle.

Lue myös: Tangokuningatar Pirita Niemenmaan talous romahti – palasi töihin ABC:n tiskille!

Seiska kertoi viime viikolla hallitsevan tangokuningattaren Pirita Niemenmaan joutuneen koronan vuoksi peruttujen keikkojen kurimukseen. Hän on palannut hommiin ABC-huoltoasemalle.
Seiska kertoi viime viikolla hallitsevan tangokuningattaren Pirita Niemenmaan joutuneen koronan vuoksi peruttujen keikkojen kurimukseen. Hän on palannut hommiin ABC-huoltoasemalle.

”Terveys tärkeintä”

Kesästä 1985 järjestetty Tangomarkkinat on maailman vanhin tangotapahtuma. Se vetää Pohjanmaan lakeuksille yli 100 000 kävijää, ja televisiossa katsojamääriin on parhaina aikoina voitu laittaa vielä nolla perään.

– Tangomarkkinoilla on ollut upea jatkuvuus. Ihmisiä on ollut mukana vuosikymmeniä, talkoohenki on uskomaton ja tapahtuman taakse kätkeytyy valtavasti intohimoa. Olisi hirveä asia, jos Tangot peruttaisiin.

– Ennen kaikkea tämä kuitenkin on hirveä tilanne ihmisten terveyden kannalta. Terveys on tärkeintä, tapahtumat toisarvoisia. Ja jos valtiovalta kieltää tapahtumat heinäkuun yli, asia on tietysti sillä selvä.

Lue myös: Koronavirus pilasi Pirita Niemenmaan tangokuningatar-vuoden: ”Muistetaankohan minua enää edes tämän jälkeen!”

Nähdäänkö tätä tulevana kesänä? Seinäjoen Tangomarkkinat on järjestetty joka kesä vuodesta 1985 alkaen.
Nähdäänkö tätä tulevana kesänä? Seinäjoen Tangomarkkinat on järjestetty joka kesä vuodesta 1985 alkaen.

Valmiudet olemassa

Valmiudet laulukilpailun järjestämiselle ovat yhä olemassa. Tangomarkkinoiden taiteellinen johtaja Martti Haapamäki huomauttaa esikarsintakilpailun olevan yhä käynnissä.

– Kaikki live-esiintymiset on tietysti peruttu, mutta kilpailijat voivat lähettää laulunäytteensä videolla.

Esikarsintoja ehdittiin jo jonkin verran järjestää, ja nekin on kaikki videoitu.

– Sen voin sanoa, että luvassa olisi tänäkin vuonna loistavia laulajia. Tasosta tämä ei jää kiinni! Pandemian kestoa ja Tangomarkkinoiden järjestämistä ei kuitenkaan tiedä vielä kukaan, Martti murahtaa.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:SEISKAN ARKISTO JA SLAVA VINOKUROV / SEINÄJOEN TANGOMARKKINAT
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!